Select Menu

Τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έκανε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ. Δεν είχε… μιλήσει τόσες μέρες άλλωστε.

Και τι είπε ο Νο2 της κυβέρνησης Μέρκελ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε να σχηματιστεί κυβέρνηση μνημονίου. Το είπε βέβαια πιο εύσχημα: «Ευχόμαστε ότι το συντομότερο δυνατό θα σχηματιστεί στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη βούληση να ακολουθήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία».


«Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης. Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το κοινωνικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση είναι η καλύτερη προϋπόθεση για ανάπτυξη. Άλλωστε, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα εκτός από τη δημοσιονομική σταθερότητα» δήλωσε ο Ρέσλερ στη Deutsche Welle.

Η αμηχανία των κομματικών αλλά και των κυβερνητικών εκπροσώπων να απαντήσουν στο ερώτημα, ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Γερμανίας έναντι της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές ήταν αισθητή στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου.

Γι’ αυτό και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας αποφάσισε να απαντήσει. Και δεν ξέφυγε από τις θέσεις που ξέρουμε τόσο καιρό.

Οι πιέσεις από το Βερολίνο προς την Ελλάδα αυξάνονται. Οι απειλές ξεκάθαρες και άμεσες: αν η Ελλάδα θέλει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, πρέπει να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι την προσεχή Κυριακή έχει και εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Και είναι εκλογές κρίσιμες για την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το newsit.gr, υπάρχει όμως και κάποιος που μας.. στηρίζει. Η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Αντρέα Νάλες, επέκρινε όσους ζητούν το πάγωμα της βοήθειας. «Δεν είναι έξυπνο να εξαπολύονται και πάλι απειλές κατά της Ελλάδας», δήλωσε στην Neue Osnabruecker Zeitung, ενώ ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μανουέλ Σάρατσιν, επέστησε την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Ελλάδα στον δημόσιο διάλογο και στις επιπτώσεις του στις αγορές.

«Είναι σημαντική η διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης. Η συζήτηση που γίνεται στη Γερμανία προκαλεί ανασφάλεια στους επενδυτές» επισήμανε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top