Select Menu

To θράσος ορισμένων υπάνθρωπων της Ευρώπης της Μέρκελ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Και παραπέμεπει σε εποχές που όλοι νομίζαμε ότι πέρασαν εδώ και 200 χρόνια.

Ο λόγος και πάλι για τον Βόλφγκαντ Σόϊμπλε , που μερικές ώρες πριν τις εκλογές προσπαθεί να επηρεάσει τις ασθενέστερες μάζες του Ελληνικού λαού με τις προκλητικές δηλώσεις του αποτελούν ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία!

Συγκεκριμένα είπε:

«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες».

Από την Κολονία όπου διεξάγει την προεκλογική του εκστρατείας για τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλαίας, συμπλήρωσε : «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική», πρόσθεσε και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική!!

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ευθέως ότι «και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. «Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία», δήλωσε.

Με απλά λόγια, ο Σόιμπλε με το «περίεργο» παρελθόν, κάνει για άλλη μια φορά τον «λαγό» της Μέρκελ και νουθετεί τους Ελληνες λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα επιβάλει κυρώσεις ανάλογα με το πόσους ψήφους θα λάβει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που στηρίζουν το Μνημόνιο και απειλεί τους Ελληνες ψηφοφόρους, λες και είναι ο … Χερ Γκέμπελς που μιλά στην κατακτημένη Πολωνία!!!

Εύα Σερκίζη - aegeantimes.gr 

Ας θυμηθούμε ποια είναι η περίφημη οικονομική πολιτική που αναφέρει ο Σόϊμπλε....


Δεν τις προλαβαίνουμε πλέον τις παραδοχές!!!  Μετά τον Στρός Κάν και την Μέρκελ σειρά του Σόιμπλε να ξεβρακώσει τα πολιτικά αποβράσματα!

Mας δούλευε κανονικά ο Β.Σόϊμπλε όταν μας απειλούσε με έξοδο από το ευρώ και σήμερα ομολογεί ότι "Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη" μία μέρα μετά την ίδια ομολογία της Α.Μέρκελ στο BBC, δικαιώνοντας ΠΛΗΡΩΣ τους bloggers και τον Πάνο Καμμένο, που φώναζαν και φωνάζουν μέχρι σήμερα, οτι "Τα μνημόνια και οι δανειακές έγιναν για να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ της Ελλάδας απο τους τοκογλύφους και τους ευρωπαίους Μέρκελ και Σαρκοζί! Και σε αυτό είχαν για συνεργούς τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη! Δεν τέθηκε πότέ ζήτημα εξόδου μας απο το ευρώ! Ολα είναι ψέμμα!"

Και διερωτώμεθα τώρα εμείς: Καλά, αυτά που δήθεν έλεγε στον Ε.Βενιζέλο ότι "Πρέπει να συζητήσουμε αν θέλετε να μείνετε ή να φύγετε από το ευρώ" ή οι προειδοποιήσεις ότι "Πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στο Μνημόνιο για να μείνει στο ευρώ", τι έγιναν;

Απλά παραδέχεται, λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου, ότι η Ελλάδα θα σωζώταν έτσι ή αλλιώς και οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για την ευρωζώνη!

Αφήνοντας εκτεθειμένη το σύνολο της μνημονιακής ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και το ΛΑΟΣ που στήριξαν μέχρι τέλους αυτή την πολιτική.

Ιδού λοιπόν τι είπε ο Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο μιλώντας χθες τρο βράδυ σε εκδήλωση:

"Αν αφήναμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα. 
Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει για να επιβιώσει λόγω της νομισματικής ασφυξίας, δεν θα μπορούσε να την αποτρέψει κανείς από αυτό, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις τυχόν συνέπειες".



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top