Select Menu

Για να δούμε αν καταλαβαίνουμε όλοι και αν μεταφράζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο το μήνυμα του λαού, όπως αυτό εκφράστηκε στις κάλπες...

1ον) Τεράστια πτώση του δικομματισμού και εκτός Βουλής κόμματα που οι αρχηγοί τους προέρχονταν από το δικομματισμό (ΔΗ.ΣΥ, ΚΟΙΝ.ΣΥΜΦΩΝΙΑ) εκτός Βουλής ΛΑ.Ο.Σ που στήριξε το δικομματισμό στο 1ο μνημόνιο και στον διορισμό Παπαδήμου και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ προφανώς λόγω των απόψεών τους επί των εθνικών θεμάτων. Ο λαός τώρα γνωρίζει το παιχνίδι εναλλαγής στην εξουσία του δικομματισμού ώστε να "αθωώνονται" και να αποκρύπτονται τα σκάνδαλα κάθε είδους και θεωρεί ένοχα τα 2 κόμματα και για την κατάσταση της χώρας που οδήγησε στα μνημόνια και για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση ερήμην του λαού, ενώ έπρεπε να κάνουν είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα για το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης (όπως στην Ισλανδία)

2ον) Το αριστερό ΣΥΡΙΖΑ πενταπλασιάζει αίφνης τα ποσοστά του και βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιά ανάσα διαφορά από το πρώτο κόμμα που είναι η ΝΔ δεξιό κόμμα. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι ο λαός θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει πια ο διχασμός αριστερά-δεξιά και απαιτεί από αυτούς που τον υπηρετούν στην κυβέρνηση ενότητα και σύνθεση. Γι αυτό και η πτώση των ποσοστών του ΚΚΕ που επιμένει στη δογματική του γραμμή.

3ον) Το πρωτοφανές στα χρονικά του αποτελέσματος των φετινών εκλογών είναι το 10% των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κόμμα 2 μόλις μηνών, με πατριωτικό λόγο και γραμμή, που αποδεικνύει πως οι Έλληνες θέλουν να αποκοπούν από τις ταμπέλες αριστερά-δεξιά και να προχωρήσουν Εθνικά ενωμένοι και ανεξάρτητοι. Θέλουν να κλείσουν το βιβλίο της μεταπολεμικής εποχής και της μεταπολίτευσης αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους όσους έχουν ευθύνες.

4ον) Το σοκ των φετινών εκλογών είναι η είσοδος στη Δημοκρατική Βουλή με ποσοστό 7%, ενός ακραίου και μη δημοκρατικού κόμματος, που χαρακτηρίζεται ως βίαιο και βάρβαρο στη συμπεριφορά του. Αυτό εκφράζει πιστεύω το αίσθημα του λαού για την βία που ασκήθηκε εναντίον του από την κυβέρνηση, που ενώ εκλέχτηκε για να υπηρετήσει το λαό με υποσχέσεις και ψευδής δηλώσεις, τελικά άσκησε βίαιη εξουσία και με τις πολιτικές αποφάσεις και με τα μέτρα που έλαβε τα οποία ήταν όλα χτυπήματα βαριά στο λαό, αλλά και αγνόησε τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις αντιμετωπίζοντας τες με άσκηση σωματικής βίας και τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας μέσω των ΜΜΕ. Η είσοδος της ΧΑ είναι ο καθρέφτης της συμπεριφοράς κυβερνώντων και συγκυβερνώντων αλλά και αντιπολίτευσης προς το λαό. Επίσης είναι και μια δήλωση του λαού που λέει πως αφού ένα μη δημοκρατικό, ακραίο και δογματικό κόμμα όπως το Σταλινικό ΚΚΕ συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες, έτσι έχει θέση και ο αντίποδας του από την άλλη πλευρά, η ΧΑ. Μπορεί ακόμα να είναι και ένα μήνυμα προς τους αριστερούς προοδευτικούς για αλλαγή της στάσης τους προς την Πατρίδα ως έννοια και ουσία, (κοινωνική συνοχή, κοινά χαρακτηριστικά, ιστορική διαδρομή, αρχές, αξίες, συλλογικά επιτεύγματα, συλλογική συνείδηση, γλώσσα και διαχρονικός πολιτισμός, εθνική κυριαρχία) ένα μήνυμα που οι αριστεροί δεν πρέπει να αγνοήσουν εφ' όσον εκλέγονται για να υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Το θέμα είναι πως όλοι όσοι πήραν την εντολή του λαού να συμμετέχουν στη διακυβέρνησή του, πρέπει να σεβαστούν αυτή την εντολή. Δεν πρέπει να αγνοηθεί το 7% της θέλησης του λαού για ΧΑ, όπως δεν αγνοείται το 6% για ΚΚΕ καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Το 7% του λαού τον έθεσε συνομιλητή και τα κόμματα της Βουλής πρέπει να το σεβαστούν. Και ο κ. Μιχαλολιάκος όμως, ο αρχηγός της ΧΑ οφείλει να σεβαστεί όχι μόνο όσους τον προτίμησαν και τον έστειλαν στη Βουλή αλλά και το υπόλοιπο 93% του λαού που δεν τον επέλεξε, τη Βουλή, τη Δημοκρατία και τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμα, οφείλει να υποστηρίξει την εικόνα του 'Έλληνάρα" που θέλει να προβάλει και στη συμπεριφορά. Οι Έλληνες έδωσαν σε όλη την οικουμένη διαχρονικά, πολιτισμό, ανθρωπισμό, φιλοσοφία, τέχνες και επιστήμες και όχι βία και βαρβαρότητα και εφ' όσον το έμβλημα που χρησιμοποιούν (μαίανδρος) ανήκει στον ιστορικό Ελληνικό πολιτισμό πρέπει και οφείλουν να το τιμήσουν!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top