Select Menu

Έρχεται βροχή έρχεται Ντόρα και Πανίκας καβάλα στο ά-Λογο. Οσονούπω η τιμημένη κεντρο-ακροδεξιά παράταξη θα αναστήσει Ράλληδες και εθνάρχες προκειμένου να αντιμετωπίσει τον μεταμοντέρνο κομμουνιστικό κίνδυνο. Είναι αυτό που λέμε πριν ψοφήσει ο γάιδαρος καυλώνει. Η Μαρίκα έφυγε και από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα τους πάρει μαζί της και όλοι μαζί θα πάνε Μητροπάνο. Η Ρόζα δεν είναι συνιστώσα.

Τα καθεστωτικά παπαγαλάκια δυόμισι χρόνια τώρα προσπαθούν να μας σώσουν ευρωπαϊκά. Ήρθε η ώρα να τους σιγοτραγουδήσουμε «άσε με να κάνω λάθος, δε γουστάρω να σωθώ».

Προπαγανδίζουν μέρα νύχτα την άνευ όρων παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τοκογλύφων . Με οποιοδήποτε τίμημα. Είναι προφανές ότι οι άνεργοι, άστεγοι και άφραγκοι κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία να είναι και την άλλη μέρα «ευρωπαίοι».

Η πολιτική μαφία που κάνει κουμάντο, θέλει να σώσει της καταθέσεις άσχετα με τον αν θα υπάρχουν καταθέτες. Όπως πολύ εύστοχα είπε ένας φίλος, ασφαλισμένα αυτοκίνητα και ακίνητα, ανασφάλιστοι οι κάτοχοί τους. Άλλωστε εδώ και χρόνια οι ιδιοκτήτες ανήκουν στα αυτοκίνητα τους.

Αφού πάση θυσία πρέπει να βγουν οι αριθμοί και οι δείκτες, ας μας προτείνουν ένα λογισμικό που θα αναλαμβάνει τη λήψη των αποφάσεων με γνώμονα την οικονομία. Τι τους θέλουμε τους πολιτικούς θεσμούς; Για να νομιμοποιούν την αριθμολαγνεία;

Όταν μας λένε για πρωτογενή πλεονάσματα, αυτό που πρωτίστως θέλουν να τσαλαπατήσουν δεν είναι τα εισοδήματα αλλά την αξιοπρέπεια μας . Τα σκυλιά της ενημέρωσης δυο χρόνια τώρα μας τηγανίζουν τον εγκέφαλο ότι οι κινητοποιήσεις μας βλάπτουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Είναι αυτό που λέμε « η δυστυχία του να είσαι Νίκος Δήμου» και «λευτεριά στη Σώτη Τριανταφύλλου».

Το διακύβευμα της εποχής που ζούμε είναι το αν θα κηδέψουμε τον αυτοϊκανοποιούμενο οικονομικό ορθολογισμό που «τελειώνει» καθημερινά στα μούτρα μας ή θα μας κηδέψει αυτός.
Ατέρμονες οι συζητήσεις για το πώς θα επιτευχθεί αυτό. Άλλοι εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στις κάλπες, άλλοι λένε ότι, αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες, οπότε επιλέγουν την αποχή και περιμένουν την εξέγερση… Είναι όπως λέει ο Αγγελάκας «πού ήθελα να πάω έχω ξεχάσει. Ώσπου να θυμηθώ, θα περιμένω».

Μάλλον χρειάζονται και τα δύο μέτωπα και η εκλογική ταφόπλακα της μνημονιακής κομματικής μαφίας και η σύγκρουση στο δρόμο.

Παρατηρώντας τον κομματικό χάρτη διασκεδάζουμε. Η Νουδούλα για να μην πιάσει μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό μεταλλάσσεται σε ένα κράμα Χρυσών Αυγών-ΕΠΕΝ-ΛΑΟΣ με ηχηρές μεταγραφές ΜπουμπουκοΒορίδιδων και τον άφυλο Πλεύρη. Τα Νταλαροειδή αυτού του τόπου αντιπροσωπεύουν πλέον την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά. Το Μπατσόκ, αφού σνίφαρε κόκκινες γραμμές μισθών και συντάξεων, έχει από καιρό γίνει Νουδούλα στη θέση της Νουδούλας. Μένει να αποδειχτεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε.

Εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο Κουβέλης. ΔΗΜΑΡ, όπως λέμε πρόωρη αριστερή εκσπερμάτωση.

Ιδιαίτερη μνεία στο Θάνο τον Τζήμερο που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Στέφανο Μάνο για να δουν ποιος τον έχει πιο μεγάλο…το νεοφιλελευθερισμό. Για την παρατήρηση όλων αυτών τον κομματικών ματακινήσεων-μεταμφιέσεων είναι απαραίτητη συνθήκη ένα τουλάχιστο σημείο να παραμένει σταθερό. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του από-κόμματος του Περισσού. Παντού Περισσός και πουθενά δε χωράς. Αν όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τζιμάκος πάρουν ένα 40% την επόμενη μέρα θα πάνε να καταθέσουν τις ψήφους στη Βάρκιζα. Για να μην αδικώ όμως τα στελέχη του ΚΚΕ, πρέπει να παραδεχτώ ότι ο πολιτικός τους λόγος είναι για τρελό τρυπάρισμα. Αν ήταν μουσική θα ήταν το θανατερά μονότονο beat των beach bar του καλοκαιριού μας.

Το Μπατσόκ δια στόματος παχύδερμου είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ζητήσει συγγνώμη για το διετή βιασμό. Σε τελική ανάλυση πασοκίλα θα πει να θεωρείς ως αξία το να ζητάς συγγνώμη για τη ασέλγεια στο κοινωνικό σώμα και όχι το να μην ασελγείς τελικά. Πασοκίλα θα πει να εκτρέπεις το νόημα των λέξεων και να εκτρέφεις γενόσημες λέξεις για ίδιον επικοινωνιακό όφελος. Όταν σε ρωτάνε αν έχεις γκόμενα και εσύ δεν έχεις, να μην απαντάς «είμαι μπάκουρος» αλλά «δε βλέπω κάποια αυτή την περίοδο». Πασοκίλα θα πει να ονομάζεις τα νέα μέτρα ισοδύναμα. Αλίμονο μας αν το καρκίνωμα από τη ακτινοβολία του ήλιου του πράσινου κάνει μετάσταση στην Αριστερά.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού αστείου παραθέτω τέλος μερικές σκόρπιες ιδέες-προτάσεις με την ελπίδα ο εφτά-σε-παίρνει-αριστερά-μην-το-ζορίζεις ΣΥΡΙΖΑ να εισακούσει μερικές από αυτές και να τις εντάξει στις έτσι κι αλλιώς κατά φαντασίαν προγραμματικές του δηλώσεις.
  • Κατάργηση του Υπουργείου Πουλάω Προστασία στον Πολίτη και συγκέντρωση των ένστολων στη Μακρόνησο σε στρατόπεδα επιμόρφωσης προκειμένου να γλυτώσουμε από τον καρκίνο του Προστάτη.
  •  Κρατικοποίηση των Τραπεζών Σπέρματος προκειμένου να καταφέρει χτύπημα στην υπογεννητικότητα και να δώσει έτσι κίνητρα στη δημιουργική αυτοϊκανοποίηση.
  • Καταγγελία του δημοσιογραφικού κατεστημένου ως κουστουμαρισμένης εκδοχής της Χρυσής Αυγής.
  • Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να μην πληρώνεται σε ευρώ ή σε δραχμές.
  • Δέσμευση ψευδών καταθέσεων.
  • Φορολόγηση «κωλοτούμπας».
  • Ποινικοποίηση τσιτάτου πολιτικού λόγου.
  • Φορολόγηση των τηλεοπτικών εμφανίσεων.
  • Αποσταλινοποίηση μέρους του αυτοαποκαλούμενου «αντιεξουσιαστικού» χώρου και ανακήρυξή του ως επίσημης συνιστώσας του κόμματος έτσι ώστε να μείνει χώρος για τον πραγματικό αντιεξουσιαστικό χώρο, αυτόν που δεν έχει συνείδηση του εαυτού του.
  • Όταν κατακάτσει η αναρχο-μούργα θα κάνουν την εμφάνισή τους μεταμοντέρνοι γνωστοί-άγνωστοι με κοστούμια γραβάτες και κουκούλες. Όχι άλλα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα. Η ενδυματολογική σύγχυση αποπροσανατολίζει και καθιστά ανέφικτη τη σύλληψη. Όχι άλλο Σύνταγμα, υπάρχουν και άλλοι εξωτικοί προορισμοί για τον επαναστατικό τουρισμό (MEGA, ΣΚΑΙ).
  • Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων όπως αυτά του Κνίτη, του Πασόκου και του Πρετεντέρη.
  • Τοποθέτηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας του όλα από χέρι Καμμένου προκειμένου να πατάξει τη πλαστογραφία της πλαστογραφίας.
  • Για να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους αρκεί να πληρώσουμε τους βασαΔανειστές μας με θετική ενέργεια-ούτε καν με ηλιακή- επιστρέφοντας τους έτσι το New Age μπαλάκι που μας πετάνε καταμεσής της κρίσης.
  • Τροποποίηση του εκλογικού παρα-νόμου, το πρώτο κόμμα εκτός από το bonus των 50 εδρών να παίρνει δώρο και δύο Πρετεντέρηδες.
  • Δημιουργία πλατφόρμας διαδηλώσεων στην Πάρνηθα προκειμένου το ΚΚΕ να διαδηλώνει χωρίς την ανάγκη περιφρούρησης και να δοθεί μια ευκαιρία απελευθέρωσης στους αλυσοδεμένους στα κάγκελα του Περισσού κνίτες.
  • Να καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΑΕΠ της χώρας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που λένε επισήμως μια και δεν συμπεριλαμβάνουν σε αυτό τους ένστολους. Στην πλατεία Κάνιγγος η αναλογία ματατζή προς πολίτη είναι 3 προς 1 και στις διαδηλώσεις η αναλογία ασφαλίτη προς διαδηλωτή είναι 2 προς 1.
  • Η εκτροφή ένστολων ομάδων αηΔίας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην οικονομία θεωρώντας την εξαγώγιμο προϊόν.
  • Τέλος, ποινικοποίηση των ακραίων καιρικών φαινομένων . Ο καιρός οφείλει να είναι φλατ, οι εξάρσεις του αποσυντονίζουν την κενή περιεχομένου καθημερινότητα και πλήττουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό.

Καλή αντάμωση στους δρόμους στις πλατείες και στις πρώην δικές μας παραλίες, έτσι κι αλλιώς στη «δημοκρατία» τους υπάρχουν μόνο αδιέξοδα.

Με εκτίμηση
Μπάμπης Κουγεμήτρος

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top