Select Menu

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Οι Αμερικανοί λένε το εξής σοφό: ...Αν με ξεγελάσεις μία φορά, ντροπή σου ...Αν με ξεγελάσεις δύο φορές, ντροπή μου. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, δηλαδή, ένας άνθρωπος, αν κατορθώσει και σε ξεγελάσει δύο φορές, σε ντροπιάζει εσένα τον ίδιο. Σε καθιστά ντροπιασμένο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εμείς οι αριθμομανείς: Τι ακριβώς είσαι, αν σε ξεγελάσει κάποιος πέντε φορές σε λιγότερο από μισό χρόνο; Μόνον οπαδός του Αντώνη Σαμαρά μπορείς να είσαι ...Αφελής νεοδημοκράτης, που προφανώς δεν χόρτασες τη μέχρι τώρα κοροϊδία και είσαι έτοιμος να στηρίξεις το κεντροδεξιό μέτωπο των αποτυχημένων όλων των ειδών. Μιλάμε πραγματικά για το απόλυτο ρεκόρ της αφέλειας των ψηφοφόρων, αλλά και της υποκρισίας της ηγεσίας τους.

Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμαράς κατέβηκε με έναν ΣΤΟΧΟ και μία ΥΠΟΣΧΕΣΗ. Στόχος ήταν η αυτοδυναμία και η υπόσχεση ήταν ότι δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές έγιναν και ο "ντράμερ" της Βοστόνης απέτυχε πλήρως σε όλα τα επίπεδα. Απέτυχε στον στόχο του, παίρνοντας το εξόχως ταπεινωτικό 18% —που είναι αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τη ΝΔ— και ταυτόχρονα αθέτησε την υπόσχεσή του απέναντι στους νεοδημοκράτες, εφόσον μέχρι τέλους αγωνίστηκε να δημιουργήσει Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς.

...Ο άνθρωπος είναι απίστευτος. Όχι μόνον έγραψε στα παλιά του τα "παπούτσια" τους οπαδούς της ΝΔ, που τους υποσχόταν ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τη "σιγουριά" ενός ασθενούς με προχωρημένο Αλσχάιμερ βγήκε και είπε ότι: έκανε τα ΠΑΝΤΑ, για να στήσει αυτήν την Κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά απέτυχε. Αυτός, ο οποίος υποσχόταν μη-συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και απειλούσε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις —μέχρι να επιτύχει υποτίθεται την αυτοδυναμία—, έκανε την "κωλοτούμπα" τού πρωταθλητή, που του χάρισε το παρατσούκλι "Κομανέτσι". Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι: σέρνει τον λαό σε εκλογές, ενώ θα μπορούσε να συμμετάσχει και αυτός σε μια κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για απίστευτα πράγματα ...Αυτά δεν γίνονται ούτε σε κωμωδίες ...Μιλάμε για "καρτούν" της πολιτικής. Απέτυχε όχι μόνον στον στόχο του, αλλά στην πραγματικότητα απέτυχε και στο να αθετήσει την υπόσχεσή του. Δεν κατάφερε ούτε καν να "προδώσει" τους αφελείς που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Ήθελε να τους προδώσει, κάνοντας κυβέρνηση από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το κατάφερε. Έκανε τα πάντα —όπως μας διαβεβαίωσε— για να τους προδώσει, αλλά δεν το κατάφερε, γιατί δεν του το επέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φορτώθηκε μάλιστα το κόστος αυτής της προδοσίας, χωρίς να μπορέσει να προδώσει.

Αυτό είναι ένα νέο ρεκόρ, ακόμα και για έναν Αντωνάκη. Όχι απλά απέτυχε να κατακτήσει τους στόχους του, όπως μας έχει πλέον συνηθίσει, αλλά έκανε αυτό, το οποίο μόνον αυτός μπορεί να κάνει ...Αυτό, το οποίο δεν μπορεί να κάνει κανένας άλλος τόσο καλά ..."Φορτώθηκε" μόνος του όχι μόνον τα "φορτία" του, αλλά και τα "φορτία" των άλλων. Όπως, για παράδειγμα, "φορτώθηκε" ο ίδιος και το κόμμα του το κυβερνητικό κόστος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει κυβερνήσει ούτε μία ημέρα, έτσι "φορτώνεται" σήμερα και το κόστος μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, χωρίς αυτή να έχει συμβεί ποτέ. Ο Σαμαράς σήμερα μπορεί να κατηγορηθεί για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί απλά ήταν αφελής στις δηλώσεις του.

Μιλάμε για πρωτοφανή περίπτωση στην πολιτική μας ιστορία. Ό,τι κάνει ο Σαμαράς είναι λάθος ...Γραβάτα διαλέγει μόνος του κι αυτή είναι ...κίτρινη. Ο άνθρωπος αποδεικνύει καθημερινά και με όλους τους τρόπους πως δικαίως ήταν συγκάτοικος με τον Γιωργάκη. Πρέπει αυτοί οι δύο πραγματικά να άφησαν "ιστορία" στη Μασαχουσέτη ...Σε ειδική "πτέρυγα" πρέπει να τους είχαν στο Κολέγιο ...Απίστευτοι τύποι ήταν καί οι δύο ...Δεν μιλάμε για απλά ασήμαντα "σπίρτα" βρεγμένα ...Μιλάμε για συλλεκτικά "τζάκια" πραγματικά "σβησμένα" ...Μιλάμε για ζωντανά εγχειρίδια της πολιτικής ανθρωποβιολογίας ...Η απόδειξη ότι ακόμα και το πιο ισχυρό οικογενειακό DNA εκφυλίζεται μέσα στον χρόνο.

Οι άνθρωποι, οι οποίοι κατέστρεψαν τον δικομματισμό στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να βυθίσουν τον Τιτανικό μέσα στο λιμάνι του Σαουθάμπτον ...Ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης ...Οι εξηντάχρονοι ανήλικοι. Ειδικά ο Σαμαράς μάς εκπλήσσει με το εκπληκτικό του "ντεμαράζ". Μέσα σε ελάχιστους μήνες "προσπέρασε" τον Γιωργάκη και μας έκανε να τον ξεχάσουμε. Παρ' όλη τη μικρή παρουσία του σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει ήδη "καπαρώσει" θέση στην ελληνική ιστορία ...Πιο χαζός κι απ' τον ΓΑΠ ...Μιλάμε για τον "αντιαλχημιστή" της Μεταπολίτευσης ...Μιλάμε για τη ζωντανή προσωποποίηση της αποτυχίας. ...Ένας "Αντιμήδας" της πολιτικής. Παρέλαβε έναν γίγαντα του δικομματισμού, ο οποίος ήταν έτοιμος να δώσει την πρωθυπουργία ακόμα και σε ένα κουνέλι και ταπεινώθηκε όσο κανένας άλλος αρχηγός στη Μεταπολίτευση. Στην κυριολεξία ...ό,τι αγγίζει, το καταστρέφει ..."Χρυσάφι" πιάνει, "κάρβουνο" το κάνει.

Μιλώντας για "κάρβουνο", θυμηθήκαμε τη Ντόρα. Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε και τη μεγάλη "επιτυχία" της πρώην ανταγωνίστριάς του ...Αυτής, που έφυγε από το "μαντρί", για να διαπρέψει μόνη της ...Αυτής, που από καιρού εις καιρόν ισχυριζόταν ότι της "ανήκει" περίπου το 40% του κόμματος της ΝΔ ...Αυτής, που "ασφυκτιούσε" στη ΝΔ, χωρίς να κρατά τα ηνία της ...Αυτής, που, "εκβιάζοντας" τον λαό, τον "απείλησε" ότι, αν δεν την "έβαζε" στη Βουλή, θα τον εγκατέλειπε και θα έφευγε άπαξ από την πολιτική σκηνή ...Αυτήν, που δυστυχώς —όπως και η Τζούλια Αλεξανδράτου— απέτυχε να εισέλθει στη Βουλή.

...Μεγάλη "πίκρα" γεύτηκε η ατυχήσασα παντρεμένη χήρα Μπακογιάννη. Πήγε να "εξαργυρώσει" δημοσίως την "επιταγή" Μητσοτάκη με "τόκους" Μπακογιάννη και διαπίστωσε ότι ήταν "ακάλυπτη" ...Εισέπραξε "φραγκοδίφραγκα" συμπάθειας. Ήταν τόσο "σίγουρη" γι' αυτήν την "επιταγή", που, ακόμα κι όταν μιλούσε σε άδεια τραπεζοκαθίσματα, ονειρευόταν υψηλές πολιτικές συνεργασίες ...Τόσο σίγουρη, που μας δήλωσε δημοσίως ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, αν δεν μπει στη Βουλή. Σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας στην πολιτική σκηνή έχει η οικογένειά της και ο λαός τής έδωσε "κομμάτι" ίσα με τον Τσήμερο.

...Άτιμη κοινωνία ...που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις. Τώρα η "ευλύγιστη" χήρα θα αναγκαστεί να κάνει κι αυτή "κωλοτούμπα" ...Θα αναγκαστεί να γλύψει εκεί όπου προηγουμένως έφτυσε ...Θα "φορτωθεί" και πάλι στο γνωστό δεξιό "υποζύγιο" του πατέρα της ...Στη σιγουράντζα, που θα τη βάλει από την πίσω "πόρτα" στη Βουλή. Προφανώς διαπίστωσε ότι "κινδυνεύουμε" και θεώρησε "υποχρέωσή" της ν' αναβάλει την αποστρατεία της μέχρι να μας "σώσει". Έκανε την καρδιά της "πέτρα", για να μας βοηθήσει, παρ' όλο που ήμασταν αχάριστοι και δεν το αξίζουμε.

Προσκολλημένη στο πατριωτικό της καθήκον, δεν ήθελε να κάνει το εύκολο, που είναι να πάει σπίτι της και επέλεξε να μείνει και να αγωνιστεί στο πεδίο της "μάχης", για να μην εμφανιστεί ως "ρίψασπις". Μιλάμε για ζωντανό "κρίκο", που μας συνδέει με το ηρωικό αρχαίο παρελθόν μας ...Όλες οι κομμώτριες του Κολωνακίου μπορούν να το προσυπογράψουν αυτό.
Ποιοι διέταξαν τον Αντωνάκη να θέσει εαυτόν επικεφαλής κεντροδεξιού "μετώπου";
Τώρα και μετά από την "εκκωφαντική" ήττα, που θα έπρεπε να έχει ήδη στείλει τον κακόμοιρο Αντωνάκη στο σπίτι του, αυτός όχι μόνον δεν δείχνει να πτοείται, αλλά το αντίθετο μάλιστα. Σαν νέος "στρατηγός" και αναμορφωτής της σύγχρονης Δεξιάς, όχι μόνον "ανασυντάσσεται", αλλά μπαίνει μπροστά και κάνει γενικό προσκλητήριό της. Εκτιμώντας ότι δεν τον "έφτυσαν" εκατομμύρια ψηφοφόρων, αλλά ότι βρέθηκε σε πολιτική "καταιγίδα", ξεκινάει τον νέο αγώνα για τον νέο "θρίαμβό" του. Αυτός, ο οποίος δεν κατόρθωσε να γίνει ο ηγέτης των "κολλημένων" ψηφοφόρων του κόμματός του, θέλει να γίνει και ηγέτης όλων των υπολοίπων δεξιών ...Περίεργα πράγματα.

Γιατί είναι περίεργα; Γιατί πρακτικά το πρόβλημα του Σαμαρά δεν είναι η "συστράτευση" των δεξιών δυνάμεων ...Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι το κόμμα του. Η ΝΔ δεν πήρε τα ποσοστά που της αντιστοιχούσαν. Αν έπαιρνε τα ποσοστά που της αντιστοιχούσαν, ο Σαμαράς τώρα θα ήταν ήδη πρωθυπουργός, έστω και με το "δεκανίκι" του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν το λέμε εμείς ...Αυτό το λέει ο ίδιος, εφόσον έβαλε το κόμμα του σε όλους τους πιθανούς κι απίθανους συνδυασμούς, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Απλά πράγματα. "Μέτωπο" κάνεις, όταν κυριαρχείς σε έναν χώρο, αλλά δεν σου φτάνουν τα "κουκιά" για να κάνεις κυβέρνηση ...Όταν με το κομματικό σου "όχημα" πιάνεις το "μάξιμουμ" των δυνατοτήτων σου, αλλά αυτό το "μάξιμουμ" δεν φτάνει ...Όταν πιάνεις ένα 40 με 45% και δεν μπορείς να σχηματίσεις Κυβέρνηση. Όπως για παράδειγμα έκανε ο Μητσοτάκης, ο οποίος με το κολοσσιαίο ποσοστό του 46,19% δεν μπορούσε να φτιάξει Κυβέρνηση κι αναζήτησε τη συνεργασία, που οδήγησε στην "Οικουμενική". Τότε αναζητάς τη συνεργασία με όλους τους ιδεολογικά συγγενείς "ατυχήσαντες". Τότε αναζητάς όλα τα "δυαράκια", που δεν μπήκαν στη Βουλή, για να συμπληρώσεις τα "κουκιά" σου.

Όταν από το δικό σου κόμμα —και εξαιτίας της δικής σου ηγετικής ανεπάρκειας— χάνεις πάνω από 25% του εκλογικού σώματος ή το 50% των ψηφοφόρων σου, δεν αναζητάς "τσόντες", για να συμπληρώσεις τα ποσοστά. Το πρόβλημά σου είναι αυτοί που σου "έφυγαν" και όχι αυτοί που δεν σου "ήρθαν". Το πρόβλημά σου είναι το 25% που έχασες μόνος σου και όχι το 2%, που θα σου δώσει η συμμετοχή της Ντόρας στην "πανστρατιά" των losers. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αναζητάς "συνέταιρο" ...Αναζητάς μπαλκόνι για να "φουντάρεις", επειδή είσαι άχρηστος ...Πολύ άχρηστος, για να φτάσεις να χάσεις εκατομμύρια ψηφοφόρων, χωρίς να έχεις κυβερνήσει ούτε μία μέρα ...Πάρα πολύ άχρηστος, για να φτάσεις να χάσεις εκατομμύρια ψηφοφόρων και να κάνεις ειδική εκδήλωση, για να υποδεχθείς τους "τιτανοτεράστιους" ατυχήσαντες πολιτευτές του ΛΑΟΣ.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Στην πραγματικότητα το "προσκλητήριο" του Σαμαρά δεν το επέβαλε κάποια εκλογική "αριθμητική". Το "προσκλητήριο" του Σαμαρά δεν έγινε, για να "προστεθούν" στη ΝΔ κάποια ποσοστά που της έλειπαν. Το "προσκλητήριο" είναι πρόφαση. Γιατί πρόφαση; Για να επανενταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αντιδράσεις η Ντόρα Μητσοτάκη στη ΝΔ. Γιατί κάποιοι ήθελαν αυτήν την επείγουσα επανένταξη; Γιατί, βλέποντας τον Σαμαρά να είναι στην "πόρτα" της εξόδου του μεγάλου κόμματος της Δεξιάς, άρχισαν να φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχό της.

Αυτοί οι κάποιοι δεν είναι τυχαίοι. Αυτοί οι κάποιοι είναι τα αφεντικά όχι μόνον του Σαμαρά, αλλά και της Ντόρας και του Βαγγέλη ...Τα αφεντικά του δικομματισμού ...Τα αφεντικά της χώρας, που θέλουν να γίνουν ιδιοκτήτες της στην εποχή του Μνημονίου. Είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει σήμερα σε εξέλιξη μια πλεκτάνη εις βάρος των οπαδών της Δεξιάς, προκειμένου οι παλαιοί δήθεν "κεντρώοι" να μην χάσουν τον έλεγχο της Δεξιάς ...Προκειμένου να "καπελώσουν" εκ νέου τη Δεξιά, πριν προλάβει και αντιδράσει ο κόσμος της, ανατρέποντας τον θλιβερό και ελάχιστο Αντωνάκη. Οι σύντροφοι του Μητσοτάκη, οι οποίοι με τις "πλάτες" του προδότη Καραμανλή μπήκαν νύχτα στο κόμμα του και "άλωσαν" τη δεξιά παράταξη, επιθυμούν να ξανακάνουν το ίδιο και με τις "πλάτες" του προδότη Σαμαρά.

Ποιοι είναι αυτοί; Οι δήθεν "κεντρώοι" της προχουντικής εποχής. Οι παλιοί βενιζελικοί τύπου Λαμπράκη, Λάτση, Χριστοφοράκου κλπ. ...Οι γερμανόφιλοι δωσίλογοι, που, μετά τον "σωτήριο" γι' αυτούς Εμφύλιο, έγιναν αμερικανόφιλοι "κεντρώοι" ...Αυτοί, που κατ’ εντολή των Αμερικανών έγιναν "αποστάτες", για να μας οδηγήσουν στην αμερικανόφιλη Χούντα ...Η σημερινή Διαπλοκή ...Οι "προοδευτικοί", που έγιναν δισεκατομμυριούχοι με χρήματα του ελληνικού λαού στις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνισμού ...Αυτοί, που έπαιρναν "θαλασσοδάνεια" ή αποκλειστικές άδειες από τη δική τους Δικτατορία ...Από τη Δικτατορία που "κατασκεύαζε" όχι μόνον τους "ήρωες", αλλά και τους πλούσιους, που θα μονοπωλούσαν τη Μεταπολίτευση.

Αυτοί έγιναν τα αφεντικά της Μεταπολίτευσης ...Μοναδικοί στο σύνολο της ιστορίας της ανθρωπότητας ...Οι μόνοι που το πρωί "αντιστέκονταν" σε μια Χούντα και το βράδυ εισέπρατταν τα "ελέη" της ...Αντιστασιακοί πολυεκατομμυριούχοι made in Greece ...Οι Λάτσηδες, οι Μπομπολαίοι, οι Λαμπράκηδες, οι Βαρδινογιάννηδες και τα άλλα τα "παιδιά" ...Οι φυσικοί ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ και "δούρειοι" διαχειριστές της ΝΔ ...Οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ, που γκρεμίστηκε στις τελευταίες εκλογές και δεν θα άντεχαν με τίποτε το ενδεχόμενο μετά από αυτό το παντελώς απροσδόκητο γεγονός να χάσουν ταυτόχρονα και τον έλεγχο της ΝΔ.

...Αυτοί, που, ως μεγιστάνες και ιδιοκτήτες των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, επέβαλαν τον δικομματισμό της Μεταπολίτευσης ...Αυτοί, που έγιναν μεγιστάνες, για να μας καταντήσουν "λεία" του ΔΝΤ και φιλοδοξούν να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι με το Μνημόνιο ...Αυτοί, που μας προκαλούν, λέγοντάς μας ..."μαζί τα φάγαμε" ...Αυτοί, που έκαναν Πρωθυπουργούς τους "κουρασμένους" και τους "στοχαστές" ...Αυτοί, που ονειρεύτηκαν τον βουλιμικό Βενιζέλο Πρωθυπουργό, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς κάποιο μέρος του "πόπολου" δυστυχώς "ξύπνησε" ...Αυτοί, που σήμερα μάχονται να σώσουν τον έναν πόλο του παλαιού δικομματισμού, ελπίζοντας ότι θα "στρώσουν" την κατάσταση με τον ΖΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

...Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του δικομματισμού ...Τα αφεντικά του Mega και εργοδότες της Τρέμη και του Πρετεντέρη ...Οι δημοσία δαπάνη "μαικήνες" της τέχνης και με τα χρήματά μας μεγάλοι ευεργέτες του δικού τους Μεγάρου Μουσικής ...Οι ιδιοκτήτες των τραπεζών, που "σώζονται" με χρήματα του λαού, ο οποίος οδηγείται στην πείνα μέσω του Μνημονίου ...Οι μεγαλοεργολάβοι, που βάζουν την αστυνομία να φυλάει τα δικά τους "διόδιά" στους δικούς μας δρόμους ...Οι celebrities, που έχουν μετατρέψει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως σε γραφείο προσωπικού για την ασφάλειά τους ...Οι πρώτοι που τρέχουν να γιορτάσουν το Thanks Giving της γνωστής πρεσβείας των "προστατών" μας ...Οι γονείς και κηδεμόνες των "σπίρτων" του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.
...Αυτοί είναι που μετέτρεψαν —εκτός από το δικό τους ΠΑΣΟΚ— και τη ΝΔ του Μητσοτάκη σε κόμμα της Siemens και των "προοδευτικών" διαπλεκόμενων ...Τα αφεντικά αυτών, που έπαιρναν χορηγίες από τον γιο του δωσίλογου Χριστοφοράκου ...Τα αφεντικά των "κουφών", που παρίσταναν τους δεξιούς, αλλά έδιναν δουλειές στον "αριστερό" Μπόμπολα ...Τα αφεντικά των "μεθυστακέων", που στην Κατοχή ήταν μεταφραστές της Γκεστάπο και εμείς νομίζαμε ότι, σαν υπουργοί εξωτερικών της πατριωτικής Δεξιάς, θα ζητήσουν τις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς. Αυτοί τρόμαξαν, βλέποντας τον Αντωνάκη να είναι έτοιμος να "φουντάρει" από την ταράτσα της Συγγρού. Αυτοί βιάστηκαν να φέρουν πίσω τη θυγατέρα του Μητσοτάκη πριν ο Βασιλάκης ο Καΐλας τούς διαλύσει το "μαγαζί".
Τώρα είναι πλέον "ορατό" —ακόμα και για τους "τυφλούς"— τι έγινε με την εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Είναι εύκολα αντιληπτός ο λόγος, που παρέδωσαν το κόμμα στο "καμάρι" της Πηνελόπης Δέλτα. "Ανάστησαν" έναν πολιτικό, που βαστούσαν οι ίδιοι στην "κατάψυξη", για να τον χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη ώρα. Κάποιοι γνώριζαν πως είχαν "κουράσει" τον δεξιό κόσμο με τον Μητσοτάκη και τη "φαμίλια" του και είπαν να τον "τραβήξουν" λίγο από το προσκήνιο, προκειμένου να "ξεχαστεί". Για να μην χαθεί ο έλεγχος του κόμματος, θα έβαζαν στη "θέση" του τον επίσης "δικό" τους Σαμαρά. Θα "τραβούσαν" την κουραστική εγγονή του Βενιζέλου και θα έβαζαν στη θέση της τον εγγονό του Μπενάκη.

Αυτό ήταν το κόλπο με τον Σαμαρά. Από μια παράταξη, που αντιπροσωπεύει το δεξιό μέρος της κοινωνίας, δεν βρέθηκε ούτε ένας δεξιός, για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της Δεξιάς ...Ούτε ένας δεξιός δεν ήταν άξιος να διαδεχθεί τον Καραμανλή και να νικήσει τη Ντόρα ...Οι νίκες είναι προφανώς εξειδίκευση άλλων και όχι των δεξιών ...Οι δεξιοί είναι για να ψηφίζουν και να χειροκροτούν τους βενιζελικούς "σώγαμπρους" του κόμματος. Έπρεπε να ψάξουν στις "ντουλάπες" του αντιδεξιού βενιζελισμού, για να βρουν νέο ηγέτη για τη Δεξιά ...Το θαύμα έγινε και έτσι προέκυψε ο Αντωνάκης.

Οι δήθεν "κεντρώοι" "δούλεψαν" για άλλη μια άλλη φορά τον κόσμο της Δεξιάς. Του πρόσφεραν "άρτο και θέαμα" και τη δήθεν θυσία μιας "εκλεκτής". Τον έβαλαν να συμμετάσχει σε μια "ψευδοσύγκρουση" μεταξύ του μισητού Μητσοτάκη και του "πουλέν" του ...και τον παγίδευσαν. Τον έβαλαν να "ποντάρει" σε μια "στημένη" σύγκρουση ανάμεσα στα "τζάκια" του βενιζελισμού. Ο κόσμος της Δεξιάς έτρεξε να τιμωρήσει τη Ντόρα του Εφιάλτη, αγνοώντας ότι παίζεται παιχνίδι των βενιζελικών. "Έπαιξε" ο Αντωνάκης το "παιχνίδι" με τη Ντόρα υπέρ του Κυριάκου και γέλασαν οι πάντες με την αφέλεια των δεξιών.

Το σχέδιο πήγε τέλεια και ο Αντωνάκης έφτασε στο σημείο να έχει την αυτοπεποίθηση εκείνη, που του επέτρεπε να απειλεί ευθέως και δημοσίως όποιον δεξιό θα τολμούσε να τον αμφισβητήσει. Ήταν ο "επόμενος" Πρωθυπουργός και αυτό το γνώριζε, γιατί του το είχαν υποσχεθεί τα αφεντικά του ...Ντόπια και ξένα ...Μπόμπολες και Μέρκελ. Όμως, η πίεση, που, εξαιτίας του Μνημονίου, ασκήθηκε στα δυο τους κόμματα, προκάλεσε ανεπιθύμητες εξελίξεις. Έπρεπε ο Αντώνης να στηρίξει τον Γιωργάκη και αυτό ήταν ολέθριο γι' αυτόν. Έπρεπε η ΝΔ να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και αυτό "αλυσόδενε" μεταξύ τους δύο "ηθοποιούς", οι οποίοι επί τριάντα χρόνια διέπρεπαν στους ρόλους των εχθρών. Εξαιτίας αυτών των λόγων το παιχνίδι της αλληλοδιαδοχής των κομμάτων δεν μπόρεσε να "δουλέψει".

Το παιχνίδι τώρα δεν τους βγαίνει. Ο άχρηστος Αντώνης, επειδή κινδυνεύει να φύγει με τις "κλωτσιές" από τη δεξιά ΝΔ, απειλεί να "παρασύρει" μαζί του στο "ξήλωμα" όλο το κύκλωμα των παλαιών βενιζελικών, που την ελέγχουν. Η έξοδός του από την ηγεσία της Δεξιάς απειλεί με "αποβολή" ολόκληρη τη συμμορία των "κεντρώων" "σώγαμπρων". Με τη Ντόρα εκτός κόμματος και τον Σαμαρά υπό διωγμό ήταν θέμα χρόνου να χάσουν οι "κεντρώοι" διαπλεκόμενοι τον έλεγχο της Δεξιάς ...Ήταν θέμα χρόνου να ανακάμψουν οι δεξιοί και να διεκδικήσουν το κόμμα τους. Η απουσία της Ντόρας και των λοιπών μητσοτακικών εξασθενούσε την άμυνα των "κεντρώων" και αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο γι' αυτούς.

Με βάση λοιπόν τη γνώση αυτών των αναγκών, μπορεί ο αναγνώστης να καταλάβει τον λόγο, που ο ταπεινωμένος Αντωνάκης ανέλαβε να ηγηθεί της δεξιάς πανστρατιάς. Οι "κεντρώοι" διέταξαν τον Αντωνάκη να κάνει το δήθεν κεντροδεξιό "μέτωπο". Αυτοί διέταξαν τον Αντωνάκη να επαναφέρει επειγόντως την κόρη του "Αποστάτη" στο κόμμα. Ποιος είναι ο στόχος; ...Να "κλειδώσουν" εκ νέου την ιδιοκτησία του ...Να αποθαρρύνουν όποιους αυθεντικούς δεξιούς έβλεπαν την αδυναμία του Σαμαρά ως μια μοναδική ευκαιρία να ανακαταλάβουν το κόμμα της παράταξής τους.

Αυτών των δεξιών οι ορέξεις τρόμαξαν τα αφεντικά της Μεταπολίτευσης. Αυτός ήταν ο στόχος των "προοδευτικών" αφεντικών, οι οποίοι "οραματίστηκαν" την πανστρατιά της "συντηρητικής" παράταξης. Στόχος τους ήταν να επαναφέρουν στη ΝΔ το έμπειρο μητσοτακικό κύκλωμα, που ακολούθησε τη Ντόρα στη Δημοκρατική Συμμαχία, για να "μπλοκάρουν" τις όποιες αμφισβητήσεις θα έχουν μέσα από το κόμμα ...Να επαναφέρουν τους έμπειρους συνωμότες του μακιαβελικού αποστάτη. Οι μητσοτακικοί θα προστατεύσουν σε πρώτη φάση τον άσχετο Σαμαρά και στο τέλος θα τον διώξουν, για να τον διαδεχθούν. Οι ίδιοι άνθρωποι, που τον "διόρισαν", θα είναι αυτοί, που θα τον "κατασπαράξουν". Μόλις αισθανθούν έτοιμοι και ασφαλείς, θα δώσουν και λίγο "αίμα" στη δεξιά "εξέδρα".

Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουν τον έλεγχο της ΝΔ. Αυτόν τον κίνδυνο διέγνωσε το κύκλωμα των διαπλεκομένων και γι' αυτόν τον λόγο έβαλε τον Σαμαρά να κάνει δήθεν "προσκλητήριο". Γιατί λέμε δήθεν; Γιατί, όπως είπαμε, το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο κόμμα και όχι έξω από αυτό. Τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που χάθηκαν, εξαιτίας του Σαμαρά, είναι το πρόβλημα και όχι οι λίγοι ψηφοφόροι, που δήθεν "κουβαλάει" η Ντόρα ή τα στελέχη του Καρατζαφέρη, που αποστάτησαν. Άρα; Άρα, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η "επιτυχία" της ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς ...Δεν τους ενδιαφέρει αν, εξαιτίας αυτών των "μεταγραφών", η ΝΔ όχι μόνον δεν κερδίσει κανένα επιπλέον ποσοστό, αλλά μειώσει ακόμα πιο πολύ τη δύναμή της.

...Ακόμα και με το 18% η ΝΔ τούς κάνει τη δουλειά. Ας κρατηθεί η δική τους ΝΔ ως ένας από τους πόλους του κάθε μελλοντικού "διπολισμού" και αυτοί σιγά-σιγά θα τα φέρουν τα πράγματα στα μέτρα τους. Όταν και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ "ξεφύγει" από αυτά τα επίπεδα, θα ενεργοποιήσει τα δεξιά ένστικτα και θα "παρασύρει" αναγκαστικά και τη δική τους ΝΔ μαζί του ...Θα φροντίσουν γι' αυτό το Mega, η Τρέμη και ο Τσίμας. Το θέμα είναι τώρα να μην χαθεί ο έλεγχος της ΝΔ. Το θέμα είναι να μην τους "αδειάσουν" οι δεξιοί ψηφοφόροι και βρεθούν οι διαπλεκόμενοι χωρίς κανένα κόμμα εξουσίας υπό τον έλεγχό τους....Ένα ενδεχόμενο καθόλου απίθανο με το ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη παρακμή του και τον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίζει να ηγεμονεύει τον "προοδευτικό" χώρο ...Ειδικά τώρα ...και με το "συγγραφικό" έργο του Τσοχατζόπουλου να απειλεί τους πάντες και τα πάντα.
Η δήθεν "πανστρατιά" γι' αυτόν τον λόγο είναι άνωθεν "επιβεβλημένη". Βαρδινομπομπολολατσική επινόηση ήταν. Όλη η "προοδευτική" Διαπλοκή έχει επενδύσει την τελευταία της ελπίδα στη ΝΔ. Οι άλλοτε "οπαδοί", "χορηγοί" και "λάτρεις" του "προοδευτικού" χώρου έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ. Το χρησιμοποίησαν στα όρια, για να μας βάλουν στο ΔΝΤ και τώρα αναγκαστικά τού επιφυλάσσουν την τύχη της στυμμένης "λεμονόκουπας" ...Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που με το μεγάλο του συνταγματολογικό "εκτόπισμα" και επιστημονικό "λίπος" όχι μόνον "αθώωσε" τον Τσοχατζόπουλο, αλλά αξίωσε μέχρι και την αποζημίωσή του για την ταλαιπωρία που υπέστη από τους σκευωρούς και τους συκοφάντες ...Το ΠΑΣΟΚ, που έχει εξοργίσει τον λαό στο σύνολό του. Γι' αυτόν τον λόγο Mega και "Συγκρότημα" δείχνει να αφήνει στην τύχη του τον "εκλεκτό" χοντρό.

Αυτή η "άστεγη" αλλά "προοδευτική" Διαπλοκή αναζητά τη σωτηρία της μέσα από τη ΝΔ του Αντωνάκη ...Τη ΝΔ, που όμως πρέπει να μείνει πάση θυσία υπό τον έλεγχο του Αντωνάκη. Η "πανστρατιά" γι' αυτόν τον λόγο τούς εξυπηρετεί. Τούς βοηθά να "αλλοιώσουν" τη στελεχιακή σύνθεση της ΝΔ, ώστε να μην τεθεί θέμα ηγεσίας μέχρι να προετοιμαστούν οι ίδιοι να τη διεκδικήσουν εκ νέου ...Να ελέγξουν αυτό το στελεχιακό δυναμικό πριν τους εκδιώξει ως ξένους και παρείσακτους. Ακόμα κάποιοι δεξιοί δεν έχουν "χωνέψει" τον γιο του "Ψυχοσυγκροτήματος" στη Συγγρού και δεν θα "άντεχαν" επιπλέον "προοδευτικότητα" μέσα στο κόμμα τους. Γι' αυτόν τον λόγο ο Σαμαράς —εκτός από τη Ντόρα— βιάστηκε να "υιοθετήσει" και τα "παιδιά" του Καρατζαφέρη. Γιατί ήθελε τα στελέχη του ΛΑΟΣ; Για να τα διαχειριστεί σαν "ακριβές" και "πολύτιμες" "μεταγραφές", ώστε να έχει το "άλλοθι" να εκμεταλλευτεί τις "λίστες" εις βάρος των πραγματικών δεξιών.

Αν, δηλαδή, δεν γίνονταν οι επόμενες εκλογές με λίστες, δεν θα γινόταν αυτό, που γίνεται με τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Χάρη στις λίστες αποκτούν αξία οι "μεταγραφές" αυτών των στελεχών. Χωρίς τις λίστες δεν είχαν κανέναν λόγο να πάνε οι βουλευτές του ΛΑΟΣ στον εχθρικό χώρο της ΝΔ. Οι λίστες ήταν αυτές, που διέλυσαν το ΛΑΟΣ και κατέστρεψαν τον Καρατζαφέρη ...Οι αντιδημοκρατικές λίστες, που κανένα τηλεοπτικό κανάλι της Διαπλοκής δεν ασχολήθηκε μ' αυτές ...Οι λίστες, που θα επιτρέψουν στους "μπομπολαίους" της Διαπλοκής να επιλέξουν με τα χεράκια τους ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας ...Οι λίστες, που θα προστατεύσουν όλους τους εκλεκτούς της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και του Κολεγίου Αθηνών από τους "βάρβαρους" ψηφοφόρους ...Οι λίστες, που θα σώσουν όλους τους συνδαιτυμόνες και συμμαθητές του Αντωνάκη, του Κυριάκου και της Διαπλοκής.

Τι αξία έχουν οι λίστες τη δεδομένη στιγμή; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος το "πρόσωπο" της ΝΔ με τις "αντιπαροχές" εξαιτίας της "πανστρατιάς" και θα καταλάβει εις βάρος ποιών έγιναν οι "μεταγραφές" και άρα ποιοι ήταν οι "εχθροί" αυτών που τις διέταξαν. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι, όποιο ποσοστό κι αν πάρει η ΝΔ στις εκλογές, αυτό θα "καταναλωθεί" σε μεγάλο βαθμό από τους "εκλεκτούς" της Ντόρας και του Σαμαρά, που "αγόρασε" τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Σε όλες τις εκλόγιμες θέσεις θα υπάρχουν αυτοί και ...μόνον εάν και εφόσον οι δεξιοί καταφέρουν και αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματός τους, θα εκλέξουν δικούς τους ανθρώπους.
Ελέγχοντας την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, οι "κεντρώοι" δεν θα έχουν πρόβλημα να ελέγξουν απόλυτα το ίδιο το κόμμα. Αν συμβεί αυτό, όλα θα είναι εύκολα, εφόσον δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας —και άρα θέμα Αντωνάκη— πριν αυτό να είναι επιλογή των αφεντικών. Οι Ντορικοί είναι έμπειροι σε αυτό το "καπέλωμα" και οι "Λαϊκοί" θα το μάθουν εύκολα, εφόσον, ως ξένα σώματα στη ΝΔ, θα βρίσκονται υπό την "ομηρία" του Αντωνάκη.

Αυτό έχει ήδη ενεργοποιήσει τα ένστικτα των δεξιών ψηφοφόρων και έχουν αρχίσει να υπάρχουν αντιδράσεις ...Αντιδράσεις από τη βάση ...Αντιδράσεις από τη βάση ενός κόμματος, το οποίο έπεσε στο 18% και υποτίθεται κάνει κινήσεις για να το αυξήσει ...Αντιδράσεις, που είναι προφανές ότι, αν δεν ελεγχθούν με ψέματα και απειλές, θα μειώσουν ακόμα πιο πολύ το ποσοστό αυτό. Γιατί; Γιατί θα συμβεί αυτό, που περιγράψαμε πιο πάνω. Λόγω λίστας, το ποσοστό της Μπακογιάννη δεν "προστίθεται" σε αυτό της ΝΔ. Λόγω λίστας, απλά θα φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές από τις εκλόγιμες θέσεις και στη θέση τους θα μπουν άνθρωποι της Ντόρας και του ΛΑΟΣ. Πρέπει να "χωρέσουν" στη "νέα" ΝΔ οι Αυγενάκηδες, οι Μαρκογιαννάκηδες, οι Κοντογιάννηδες, οι Κιλτίδιδες και άλλοι πραιτοριανοί της Ντόρας.

Κοντά σ' αυτούς θα πρέπει να "χωρέσουν" και οι ΛΑΪΚΟΙ ...Ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Πλεύρης, ο Βελόπουλος και ο Ανατολάκης ...Αυτοί, που, μαζί με τους παλιούς συντρόφους της ΠΟΛ.ΑΝ, θα γίνουν οι "όμηροι" σωματοφύλακες και "γενίτσαροι" του Σαμαρά ...Αναγκαστικά θα τεθούν υπό την ομηρία του, εφόσον είναι ο ευεργέτης και σωτήρας τους μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον ...Εκ των προτέρων σωτήρας, εφόσον, αν δεν τους υποσχόταν εκλόγιμη θέση στη λίστα, δεν είχαν κανέναν λόγο να πάνε στη ΝΔ και να μη δώσουν την ύστατη μάχη στο ΛΑΟΣ. Αν τώρα σ' αυτούς προσθέσουμε και τα "παλικάρια" τύπου Αρούλη, Νικήτα, Ψωμιάδη κλπ., τι "περισσεύει" για τους πραγματικούς δεξιούς; Πώς θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς την τεράστια "σφαγή" των πραγματικά δεξιών νεοδημοκρατών βουλευτών;

Απλά πράγματα. Μετρημένα κουκιά είναι όλα. Πρέπει να φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές, για να μπουν στις θέσεις τους Ντορικοί, που στις προηγούμενες εκλογές απέτυχαν να εκλεγούν. Πρέπει να φύγουν νεοδημοκράτες βουλευτές, για να μπουν στις θέσεις τους οι "γενίτσαροι" του ΛΑΟΣ, που απέτυχαν να εκλεγούν. Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι θα είχαν λόγο ν' αμφισβητήσουν τον Σαμαρά. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι θα προκληθούν τεράστιες αντιδράσεις στη βάση της ΝΔ ...Στη δεξιά βάση της ΝΔ ...Στη βάση, την οποία ουδέποτε υπολόγισε η "συμμορία" του Μητσοτάκη και των λοιπόν διαπλεκομένων. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε δεδομένο ότι είναι πρόσχημα η "πανστρατιά" της Δεξιάς. Λογαριασμούς "κλείνουν" με αυτήν τη δήθεν "πανστρατιά" και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου αν συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το ποσοστό τους. Αυτό, που τους ενδιαφέρει, είναι να έχουν υπό την "κατοχή" τους τη ΝΔ και τίποτε άλλο.

Δεξιοί ...να φύγετε, ...να πάτε αλλού...

Οι δεξιοί πρέπει επιτέλους να "ξυπνήσουν" ...Να ξυπνήσουν και να διώξουν από τον χώρο τους τούς δόλιους "εισβολείς". Πρέπει τους παλιούς δωσίλογους να τους διώξουν άπαξ και δια παντώς από τον "χώρο" τους. Τους "δουλεύουν" εδώ και τριάντα χρόνια και δυστυχώς ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Τους έχουν προδώσει και το χειρότερο όλων είναι ότι τους έχουν ξεφτιλίσει. Αυτοί, οι οποίοι έκαναν όλες τις δουλειές τους με το δικό τους ΠΑΣΟΚ, γελάνε εις βάρος των δεξιών κάθε φορά που "εμφανίζουν" τη "Δεξιά" σαν κυρίαρχη. Για χαϊβάνια τους έχουν τους δεξιούς ...και δεν το έκρυψαν ποτέ αυτό ...Τόσο πολύ τούς υποτιμάνε. Ο Μητσοτάκης μια ζωή τρώει ψωμί από τη ΝΔ και ακόμα και σήμερα θεωρεί ότι τον προσβάλεις, αν τον αποκαλέσεις δεξιό ...Ακόμα και σήμερα βρίζει τους δεξιούς, θεωρώντας τους "καθυστερημένους" και τον εαυτό του "προοδευτικό".

Όμως, για να δώσεις μια μάχη, όσο σημαντική ή ασήμαντη κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να κατανοείς το "πεδίο" όπου αυτή διεξάγεται. Οι δεξιοί θα πρέπει να καταλάβουν τα δεδομένα, ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν με ελπίδα νίκης. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να καταλάβουν, είναι ότι το πάλαι ποτέ μεγάλο κόμμα της Δεξιάς είναι πλέον οριστικά χαμένο γι' αυτούς. Δεν μπορούν να το πάρουν από τα χέρια των διαπλεκόμενων βενιζελικών. Ειδικά τώρα, που η συμμορία έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ και ξαναμαζεύτηκε στη ΝΔ, για να διεκδικήσει τον μοναδικό "πόλο" του δικομματισμού που επιβίωσε, είναι πρακτικά αδύνατον για τους αυθεντικούς δεξιούς να το διεκδικήσουν. Όταν όλη η Διαπλοκή στηρίζει την επιβίωσή της στη ΝΔ του Σαμαρά και της Ντόρας, είναι αδύνατον οι δεξιοί να την διεκδικήσουν με ελπίδες επιτυχίας.

Θα έχουν μπροστά τους ένα ολόκληρο μπλοκ έμπειρων "κεντρώων" συνωμοτών και το οποίο θα πλαισιώνεται από τους νεοφώτιστους γενίτσαρους του ΛΑΟΣ ...Ανθρώπων, που η Διαπλοκή θα τους στηρίζει με όλα τα μέσα και όλα τα ΜΜΕ που ελέγχει ...Ανθρώπων, που θα τους στηρίζουν όλες οι γνωστές πρεσβείες των "νταβατζήδων". Η μόνη λύση, που απομένει στους δεξιούς, είναι να εκμεταλλευτούν το υπέρτατο όπλο, που τους παρέχει η Δημοκρατία μας ...Να καταλάβουν ότι είναι πολίτες και άρα οι κυρίαρχοι των πάντων και άρα και του χώρου τους ...Να καταλάβουν ότι η "δύναμη" βρίσκεται εκεί όπου βρίσκονται οι ίδιοι και όχι όπου υπάρχουν τα κόμματα ...Να καταλάβουν ότι τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται ...Ότι είναι ασήμαντα νομικά πρόσωπα, τα οποία ανά πάσα στιγμή ιδρύονται και διαλύονται.

Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; ...Ότι πρέπει να κατανοήσουν πως αυτοί είναι οι δεξιοί και δεξιό είναι ό,τι ψηφίζουν αυτοί ...Πρέπει να αφήσουν το κόμμα της ΝΔ κενό φορτίου ...Να το εγκαταλείψουν ...Να φύγουν ...να πάνε αλλού ...Να αφήσουν σ' αυτούς —που προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν— ...ένα αδειανό πουκάμισο ...Να τους επιτρέψουν να ελέγχουν το κόμμα, αλλά οι ίδιοι να του αφαιρέσουν κάθε δύναμη. Να κάνουν ό,τι έκαναν οι πολύ πιο υποψιασμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, που εγκατέλειψαν το "κουφάρι" και στηρίζουν τώρα το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι νεοδημοκράτες. Πρέπει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ, ώστε να την οδηγήσουν στον "θάνατο" και να την αχρηστεύσουν για τους ιδιοκτήτες της.

...Τους προτείνουμε να πάνε στον Καμμένο και να "επενδύσουν" στην αντιμνημονιακή του πολιτική. Ακόμα και ο πιο ανίκανος άνθρωπος του κόσμου να είναι, δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τους προδότες ...Απλά πράγματα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τη ΝΔ και τη σημερινή της ηγεσία, που έχει υπογράψει ότι θα σεβαστεί το Μνημόνιο. Στον Καμμένο να επενδύσουν και όχι στην προβοκατόρικη "Δράση" του κολεγιόπαιδα Μάνου, η οποία είναι επίσης εργαλείο της βενιζελικής Διαπλοκής, που παριστάνει το δεξιό κόμμα. Επίσης, προτείνουμε σε όλους τους βουλευτές που "κόβονται", εξαιτίας των πραιτοριανών της Ντόρας και του Αντωνάκη, να πάνε και να συνεργαστούν με τον Καμμένο, για να δημιουργήσουν επιτέλους μια δεξιά Δεξιά, για να γνωρίζουμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Αν αφεθούν οι ψηφοφόροι να σέρνονται σαν τα "πρόβατα", που δεν ελέγχουν τον "τσομπάνη" και οι "κομμένοι" βουλευτές σαν "σφάγια", που δεν ελέγχουν τον "σφαγέα", θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Στο χέρι των δεξιών είναι να μετατρέψουν την κρίση της Δεξιάς σε ευκαιρία της ...Να εγκαταλείψουν επιτέλους το "τραβεστί" κόμμα της Συγγρού ...Να καταλάβουν επιτέλους ότι το πρόβλημα της Δεξιάς είναι η "τυφλαμάρα" και όχι το κόμμα. Κόμμα φτιάχνεις όποια ώρα και στιγμή θέλεις. "Στέγη", για μια υπαρκτή παράταξη, δημιουργείται ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα είναι να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται ...Να μπαίνεις στο "σφαγείο" και να νομίζεις ότι μπήκες σε "πεντάστερο" ξενοδοχείο ...Να ακούς κραυγές πόνου και να νομίζεις ότι μπήκες σε "πάρτυ" ...Να ψηφίζεις τον Σαμαρά με μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να γνωρίζεις ότι ο ίδιος έχει "σκοτώσει" προκαταβολικά αυτήν την ελπίδα με την υπογραφή του. Αυτό παθαίνουν σήμερα οι δεξιοί και αυτό πρέπει ν' αλλάξουν ..."Μαυρίστε" τη συμμορία των διαπλεκομένων ..."Μαυρίστε" τη συμμορία των δωσίλογων.

Η πανστρατιά της Δεξιάς πρέπει επιτέλους να γίνει, αλλά εναντίον της ΝΔ και όχι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να γίνει με επικεφαλής τον Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εναντίον του Σαμαρά και της ΝΔ. Αυτοκάθαρση χρειάζεται η Δεξιά και όχι ψεύτικους "θριάμβους". Πρέπει πρώτος απ' όλους ο Καμμένος να καταλάβει ότι η ΝΔ είναι ο εχθρός του. Έτσι κι αλλιώς για τη ΝΔ είναι δεδομένο ότι αυτός είναι ο εχθρός της, άσχετα αν για λόγους τακτικής παριστάνει τον αντίπαλο τού ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρός της ΝΔ είναι όποιος χαλάει τα σχέδια των διαπλεκομένων ιδιοκτητών της και άρα όποιος "αδειάζει" από ψηφοφόρους το "μαγαζί" τους.

Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι οι δεξιοί πρέπει να στραφούν εναντίον αυτών των προδοτών της παράταξής τους και της πατρίδας τους και μετά ν' ανταγωνιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ανταγωνιστές" και όχι "εχθροί" είναι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που δεν έχουμε κανέναν λόγο ν' αμφισβητήσουμε ότι θέλουν τα ίδια καλά πράγματα για τον λαό με διαφορετική ιδεολογική "συνταγή" ..."Συνταγές", που θα κρίνει ο λαός. Από εκεί και πέρα πανστρατιά εναντίον των εχθρών σου κάνεις και όχι εναντίον των ανταγωνιστών σου — και ειδικά όταν κι αυτοί αγωνίζονται εναντίον ενός κοινού στόχου, όπως είναι αυτός του Μνημονίου. Κανενός τον πατριωτισμό και την κοινωνική ευαισθησία δεν αμφισβητούμε για όσο διάστημα μας ενώνει ο υπέρ πάντων αγώνας.

Πρέπει οι δυνάμεις της Δεξιάς να "καθαρίσουν" τη ΝΔ άπαξ και δια παντώς από τον πολιτικό χάρτη. Τώρα είναι η ευκαιρία, εφόσον, για λόγους εκτάκτου ανάγκης, έχει ανέβει όλη η "σαβούρα" στο ίδιο μισοβυθισμένο σκάφος της ΝΔ. Πρέπει η Διαπλοκή να μείνει με χρεοκοπημένα και άχρηστα πολιτικά "κουφάρια" στο "χέρι" ...Να μείνει με αδύναμους Αντωνάκηδες, Ντορούλες, Γιωργάκηδες και Βαγγέληδες ...Ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους βοηθήσουν ...Ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να τους εξασφαλίσουν τη ζωογόνο γι' αυτούς επαφή με την εξουσία. Πρέπει το Μνημόνιο να γίνει ευκαιρία να κλείσουμε τη Διαπλοκή στη φυλακή και όχι να κλείσουμε τα σπίτια μας.

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολίτες σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Η Δημοκρατία πάντα δίνει ευκαιρίες ...στους ανθρώπους. Μυαλό ανθρώπινο θέλει και όχι προβατίσιο ένστικτο. Κατανοητό; Γιατί να μασάμε τα λόγια μας; Γιατί να χαϊδεύουμε "αυτιά"; Η αλήθεια πρέπει να λέγεται, όσο σκληρή κι αν είναι. Ανθρώπους, που να τους δουλεύει η Ντόρα και ο Αντωνάκης, δεν τους αξίζει ούτε η Δημοκρατία ούτε η ελευθερία ...Για τέτοιους ανθρώπους μια χαρά είναι τα Μνημόνια και οι προσβολές του Σόιμπλε. Όποιοι πάνε και τους ψηφίσουν, θα είναι άξιοι της τύχης τους. Όποιος αντέχει το "δούλεμα" της Ντόρας, δικαιούται και το μαστίγιο της Μέρκελ ...Σετ πάνε αυτά ...Ψηφίζεις το ένα και παίρνεις τα δύο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top