Select Menu

Όπως  είναι γνωστό στην «Singular Logic Integrator ΑΕ» ανέθεσε  ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης τη συγκέντρωση, επεξεργασία και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου στα ΜΜΕ.


Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το έργο (κόστους 3.013.500 ευρώ), που θα επιβαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία των εντύπων που απαιτούνται για τη συγκέντρωση και εισαγωγή των αποτελεσμάτων των εκλογικών τμημάτων, τη δημιουργία αρχείων και βάσης δεδομένων των εκλογικών τμημάτων ανά εκλογική περιφέρεια, δήμο, δημοτική ενότητα, εκλογικό διαμέρισμα, εκλογικό τμήμα και τον σχεδιασμό του συστήματος, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες που δεν έχουν προηγουμένη πείρα ή εξοικείωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Επίσης, περιλαμβάνει την οπτικοποίηση και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την τηλεόραση, την επίδειξη και τη δοκιμή του συστήματος στους υπηρεσιακούς παράγοντες και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, την ηλεκτρονική μετάδοση αποτελεσμάτων, απευθείας από το εκλογικό τμήμα, με χρήση του συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT).
H Singular Logic ανήκει σε ποσοστό 85,7%  στον όμιλο της MIG (το 22,5% αποκτήθηκε το 2011 έναντι 8 εκατ. ευρώ), επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Με βάση τα αποτελέσματα του 2011 βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και παρουσιάζει ζημιές.
Σε επίπεδο ομίλου η Singular Logic παρουσιάζει μείωση εσόδων στα 53 εκατ. ευρώ από 69 εκατ. το 2010 (-23%)  και ζημιές προ φόρων 6 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ομίλου MIG για το έτος 2011.
Ανάμεσα στα εμπόδια που δυσκολεύουν την δραστηριότητά της είναι η αδυναμία της να τηρήσει συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες, που προβλέπουν οι δανειακές συμβάσεις. Αποτέλεσμα είναι η προσαύξηση των περιθωρίων των επιτοκίων δανεισμού.
Το 2011 παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Singular Logic, Γιάννης Καρακαδάς (τη θέση του πήρε ο Μιχ. Καρυώτογλου) και ο διευθύνων σύμβουλος,  Δημ. Κάφαλης (τη θέση του πήρε η κυρία Μαρίκα Λάμπρου).
Την ίδια χρονιά στο πλαίσιο της στρατηγικής τους συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών σύγκλισης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών,  η Singular Logic  ανακοίνωσε τη διάθεση επιχειρηματικών εφαρμογών για φορητές συσκευές (Smart Phones, Tablets, Netbooks),  που θα συνδυάζονται με υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης από το δίκτυο της VODAFONE.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top