Select Menu

Ολοένας και περισσότεροι είναι αυτοί που σκέφτονται τι να κάνουν με τις καταθέσεις τους και τα χρήματά τους στο υποθετικό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν τα μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό ενώ άλλοι σκέφτονται το παραδοσιακό κομπόδεμα σε κάποια γωνιά του σπιτιού. Η δεύτερη επιλογή όμως δεν θεωρείται και τόσο ασφαλής όμως όσο ακούγεται, καθώς σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Κεφάλαιο», κάτι τέτοιο θα θεωρείται... παράνομο.

Αυτό θα συμβεί διότι σε περίπτωση επιστροφής στην δραχμή, όλοι οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν στην τράπεζα τα χρήματά τους σε ευρώ και να τα ανταλλάξουν με το νέο νόμισμα. Έτσι όσα ποσά βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι σε ευρώ θα θεωρούνται συνάλλαγμα! Η εισαγωγή συναλλάγματος θα γίνεται μόνο με την αυτόματη μετατροπή τους σε νέες δραχμές, ενώ θα τεθούν περιορισμοί στην εξαγωγή συναλλάγματος.


Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top