Select Menu

Μίλησε και ο αρχιερέας της διαπλοκής!
Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε ομιλία του στο Πεκίνο, όπου συμμετέχει σε φόρουμ, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ευρωζώνης και θα ήταν καταστροφή για το έθνος να επιστρέψει στο νόμισμά του», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στο φόρουμ που συνδιοργανώνει η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο με θέμα την «Ευρωπαϊκή κρίση και πώς αυτή επηρεάζει την σινο-ευρωπαϊκή συνεργασία».


«Δεν υπάρχουυν ερωτήματα για το λόγο που πρέπει να ανήκουμε στο ευρώ. Η ιδέα της επιστροφής στης δραχμής είναι μία ιδέα που δεν μπορεί να έχει εφαρμογή», πρόσθεσε.

Μία οπισθοχώρηση από την νομισματική ένωση είναι μία συζήτηση χωρίς λογική, επεσήμανε ο κ.Σημίτης, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα να μην έχει πλέον το ευρώ ως νόμισμά της.

«Μία ενδεχόμενη έξοδος απαιτεί κλείσιμο των τραπεζών για τρεις τουλάχιστον μήνες, ενόσω θα γίνονται προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης και της τύπωσης νέου νομίσματος», σημείωσε ο κ.Σημίτης, αναφερόμενος σε απόψεις «ειδικών».

«Το να παραμείνουν οι τράπεζες κλειστές για τρεις μήνες είναι ανοησία. Εάν κλείσουν για περισσότερες από τρεις ημέρες θα προκύψει μαζική απόσυρση καταθέσεων», πρόσθεσε.
Οπως δήλωσε ο Κώστας Σημίτης, πιστέυει ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από ευρώ και ότι οι πολιτικές της παρατάξεις έχουν την σύνεση να «επαναδιαπραγματευτούν την κατάσταση με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Προς στιγμήν η Ευρώπη λέει «όχι», αλλά μετά από λίγο, όπως συνήθως συμβαίνει λέει «εντάξει», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top