Select Menu



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Μάλιστα.

Τελικά οι εκλογές έγιναν, οι "δοσίλογοι" σοκαρίστηκαν, το ξημέρωμα της Δευτέρας φάνταζε πιο αισιόδοξο και δροσερό ύστερα απο πολύ καιρό και... τι έγινε τελικά; Πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα και δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμη πιο μπερδεμένοι απ ό,τι πριν.

Στην τελική τι ήταν αυτές οι εκλογές; Τι εξέφρασαν; Τι ακριβώς θέλαμε να πούμε στο ξεφτισμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα; Κι αυτό που θέλαμε να πούμε με τη ψήφο μας, το είπαμε; Ή μήπως το περιπλέξαμε το πράμα πιο πολύ;

Ας τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψυχρά, σχεδόν με ένα σιδερένιο βλέμμα κι όχι με συναίσθημα. Νομίζω πως είναι η καλύτερη αντίδραση, μετά απο αυτά που ζήσαμε την εβδομάδα που μας πέρασε (η οποία και δεν έχει καλά-καλά τελειώσει ακόμη).

Σε γενικές γραμμές, έγινε αυτό που φοβόμουν. 
Οτι δηλαδή στις εκλογές αυτές, απλώς θα βγάζαμε το άχτι μας. Αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τον τελευταίο χρόνο με τα απανωτά χαστούκια και το δόγμα του σόκ που υπέστημεν με περισσή σκληρότητα και όταν βγήκαμε στους δρόμους για να διαδηλώσουμε την οργή μας, μας σταμάτησαν βίαια τα ΜΑΤ με τα δακρυγόνα και τα γκλομπ. Περιμέναμε λοιπόν υπομονετικά, την ώρα και τη στιγμή που θα ερχόταν οι εκλογές, για να παίξουμε με τη σειρά μας το δικό μας παιχνίδι. Και το κάναμε, σχεδόν εκμηδενίζοντάς τους. Και τώρα; Τι κάνουμε ωρε Ελληνες;

Βασικά αυτό που αποδείχτηκε με τις εκλογές αυτές, είναι η απόλυτη γύμνια του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του. Νέων και παλαιών. Τι θέλω να πώ με αυτό; Οτι δηλαδή εκτός απο τους ήδη καταδικαστέους για την κατάντια μας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στις εκλογές αυτές, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών και ασήμαντων κομμάτων που δεν μπήκαν στη Βουλή, αγγίζουν τη μετριότητα. Άλλα περιμέναμε να δούμε και άλλα βλέπουμε στο τέλος. Ετούτη η βδομάδα ήταν πιο σοκαριστική τελικά, απο το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών. Και το ερώτημα εξακολουθεί να προβάλλει μπροστά μας: ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Ακούω κάθε τρείς και λίγο τους διάφορους "πανελάκηδες" που βγαίνουν στα κανάλια ως εκπρόσωποι των κομμάτων, να μιλάνε συνεχώς πιπιλίζοντας σαν καραμέλα για το μήνυμα των εκλογών, για το μήνυμα που έστειλε ο λαός με τη ψήφο του και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα. Και αυτό το ρημάδι το μήνυμα των εκλογών, παρ΄ότι ακούστηκαν τόσες αποψεις, ΟΥΔΕΙΣ τελικά μπόρεσε να το αποκωδικοποιήσει. Ουδείς εξ αυτών μπόρεσε να μας πεί τι στο διάτανο τους είπε τελικά αυτός ο ..."πάνσοφος" ελληνικός λαός, με τα εντελώς αλαμπουρνέζικα νούμερα που έβγαλε η κάλπη. Αλαμπουρνέζικα όμως για τους πολλούς, όχι για τους λίγους και πραγματικά σώφρονες.

Εγώ δεν ξέρω τελικά σε ποιούς ανήκω, στους πολλούς ή στους λίγους. Δε ξέρω αν τα γράμματα που έμαθα τόσα χρόνια στα θρανία του σχολείου και του πανεπιστημίου, με κάνουν να είμαι σε θέση να παραστήσω τον ρόλο του "χάκερ" και να σπάσω τον κώδικα του μηνύματος των εκλογών. Ομως, βγάζοντας την αριθμητική λογική και βάζοντας στη σκέψη μου λίγο απο τη οργή που ένοιωθα τόσα χρόνια για δαύτους, λίγο απο τον πόνο για την κατάντια της πατρίδας μου, λίγο απο τη σαστισμάρα των γερόντων που είδαν το στερνό τους εισόδημα να κόβεται στα δύο και των νέων που ένοιωσαν την απελπισία της ανεργίας, μπορώ να πώ ότι ναι, είμαι σε θέση να αποκωδικοποιήσω αυτό το ρημαδιασμένο μήνυμα. Και το αποτέλεσμα αυτής της αποκωδικοποίησης είναι ένα: ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο "ΣΟΦΟΣ" ΛΑΟΣ! ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Γιατί δεν είχε ΚΑΜΜΙΑ λογική στην ψήφο του, δεν είχε καμιά λογική στην επιλογή του, δεν είχε καμιά καθαρή σκέψη όταν πήγε στη κάλπη. Άσε που έχω και βάσιμες υποψίες ότι σκεφτόταν ακόμη και το ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ.

Για πολλούς συνέλληνες, το θέμα του "τί να ψηφίσω Παναή;" ήταν τόσο δύσκολο στο να απαντηθεί, που τελικά το άφησαν για την τελευταία στιγμή. "Ο,τι μου ρθει κείνη την ώρα στη γκλάβα θα κάνω!", είπαν και καθάρισαν. Και το αποτέλεσμα της ...γκλάβας το είδαμε το βράδυ της Κυριακής, εμείς και οι γραβατωμένοι πολιτικάντηδες.

Το οτι ο Ελληνας πήγε και ψήφισε χωρίς καθαρό μυαλό και συνείδηση, μη νομίζετε οτι δεν το γνώριζαν οι...παλιές καραβάνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ήξεραν και περνούσαν κι απέναντι. Μπορώ να πώ μάλιστα οτι επεδίωξαν μάλιστα να στο να μην ξεκαθαρίσει το μυαλό του, φορτώνωντάς τον με μαύρες σκέψεις, μαύρα μαντάτα, "θα πτωχεύσουμε", "θα μας κόψουν το μετρητό", "θα μας ψήσουν στους φούρνους", θα, θα, θα! Κι αυτό διότι ήλπιζαν οτι μέσα στη σύγχυση και στην αναμπουμπούλα, θα μπορούσαν να οικονομήσουν πέντε-δέκα ψήφους παραπάνω και να....συνεχίσουν το "θεάρεστο" έργο τους, απ ευθείας επιβαλλόμενο απο τους δανειστές-δολοφόνους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Οι προσδοκίες τους όμως ήταν αντιστρόφως ανάλογες με τον θυμό, που τελικά επικράτησε. Και οργίστηκαν, που ο λαός προτίμησε τελικά αυτόν τον θυμό και όχι τη σύγχυση. Το είδαμε στον "οργισμένο" και "πικραμένο" λόγο του Καρατζαφέρη προχτές. Και να σας πώ και κάτι; Μαγκιά του Καρατζαφέρη που είχε το ...θάρρος και το θράσος να βγεί και να την εκφράσει (την οργή του) για το αποτέλεσμα του μαυρίσματός του. Μας είπε εν ολίγοις οτι "Καλά να πάθετε ηλίθιοι, που επιλέξατε το θυμό αντί της μπερδεψούρας και δε μου δώσατε την ευκαιρία να σας σώσω εγώ, που ξέρω να τα μπερδεύω καλύτερα απο σας! Ξεμπερδέψτε τα τώρα μόνοι σας! Αι σιχτίρ!" Οι άλλοι απλώς το έπαιξαν....μωρές παρθένες και δεν έβγαλαν τσιμουδιά! Τό βλεπες όμως στα μάτια τους, ήθελαν να το βγάλουν απο μέσα τους όσο τίποτε, αλλά δεν τους ...έπαιρνε! Είχαν που είχαν βρεγμένη την ουρά τους, αν έλεγαν κι αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης...σήμερα απλά θα ψάχναμε να τους βρούμε!

Συγνώμη που τα λέω έτσι χύμα συνέλληνες, αλλά πείτε μου εσείς αν έχω άδικο. Πόσοι απο μας ξέραμε το ...πρόγραμμα του Τσίπρα, τη στιγμή που του δίναμε αυτό το απίστευτο 17%; Ερωτώ! Ελάχιστοι, σας πληροφορώ! Πόσοι απο μας ξέρουν στ΄αλήθεια τι επαγγέλλεται ο Τσίπρας π.χ. για τα εθνικά μας θέματα, όπως αυτό της Θράκης και του Αιγαίου; Πόσοι εξ υμών ξέρουν πώς και με τί τρόπο επαγγέλλεται ο Αλέξης για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης; Πόσοι στ' αλήθεια μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πόσοι στ΄αλήθεια σκέφτηκαν τί θα γινόταν, αν ο Αλέξης έβγαινε με κανένα 25 με 30% στα καλά καθούμενα κι έκανε κυβέρνηση με το μπόνους των 50 εδρών ως πρώτο κόμμα; Εντάξει, δεν θα έπαιρνε το μπόνους επειδή ήταν....συνασπισμός κομμάτων, αλλά πες οτι έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και το είχε τακτοποιήσει αυτό ο Αλέξης! Τι θα γινόταν;
Κινδυνολογώ; 
Απεναντίας, μιλώ εντελώς ρεαλιστικά! Το αποτέλεσμα είναι αδιάψευστος μάρτυρας! Τι θα γινόταν την επόμενη μέρα, εκτός ασφαλώς με την ακύρωση του μνημονίου; Να σας πώ εγώ τι θα γινόταν. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ! Αυτό θα γινόταν. Γιατί αυτά που επαγγέλλεται το παλικάρι, ούτε συνοχή έχουν, ούτε και αντίκρυσμα. Ενα κλασσικό αριστερίστικο πρόγραμμα είναι οι επαγγελίες του, χωρίς συνοχή, χωρίς ελληνικότητα, χωρίς καμιά πατριωτική συνείδηση. Το απόλυτο μηδέν δηλαδή, αν εξαιρέσει κάποιος τον αντιμνημονιακό του λόγο. Ακριβώς το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.

Για να μην πάμε στους...απίθανους αυτούς τύπους της Χρυσής Αυγής, που με το "καλημέρα σας" μας έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό που εγώ αποκάλυψα λίγο πρίν τις εκλογές (βλέποντας τον τρόμο να πλησιάζει επικίνδυνα) και με ...βρίζατε οι περισσότεροι στα σχόλια. Ακόμη δεν έκατσε καλά-καλά στο βουλευτικό του έδρανο ο Κασιδιάρης και μας διαμήνυσε μέσω της τηλεοπτικής του εμφάνισης στον ΣΚΑΙ οτι...ούτε λίγο, ούτε πολύ, αν δεν περάσουν οι προτάσεις του κόμματός του, θα τα κάνει... γυαλιά -καρφιά με τα ...καλόπαιδά του! Οσοι είδατε την εκπομπή, εκτός απο το σόκ των "εγέρθητι" της Δευτέρας του άλλου...καλόπαιδου, του Γερμενή, αντιλαμβάνεστε τι σας λέω. Πόσοι εξ' υμών μελέτησαν σοβαρά το...κυβερνητικό πρόγραμμα των Χρυσαυγητών; Πόσοι ανέτρεξαν στα θέματα που αφορούν τις προτάσεις τους για την οικονομία; Για τη δημόσια διοίκηση; Για την παιδεία; Για την υγεία; Ο μόνος λόγος που πολλοί εξ υμών επέλεξαν αυτούς τους ...φουσκωτούς κλόουν να μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο, ήταν για "να πλακώσουν κανένα λαμόγιο στο ξύλο", να "τρομάξουν" τους γραβατωμένους αναίσθητους κομματικούς λαιμούς", να καθαρίσουν κανένα λαθραίο μελαμψό πεινασμένο κουφάρι που πάει να αρπάξει καμμιά τσάντα" και άλλα τέτοια πατριωτικά.
Τι μας μένει για να κλείσει ο λογαριασμός; Ο Πάνος ο Καμμένος με τους "Ανεξάρτητους". Γιατί για τον Κουβέλη, τα ξέρετε φαντάζομαι. Ο Κουβέλης ούτε πρόγραμμα είχε ποτέ, ούτε πρόταση συγκροτημένη. Αυτό που ήλπιζε να πάρει στο τέλος, ήταν ένα ποσοστό τέτοιο που να του επιτρέψει να κάνει όνειρα συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παίζοντας τον ρόλο της "Μαγδαληνής" της συγκυβέρνησης που θυσιάζεται για τη...σωτηρία της πατρίδας και του μνημονίου. Η πρότασή του άλλωστε για συγκυβέρνηση με στόχο την έξοδο απο το μνημόνιο μέχρι το ...2014, τα λέει όλα. Και φυσικά, μετά το άγριο κράξιμο απο τους οπαδούς του στο facebook και στα άλλα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, το ...ξανασκέφτηκε και το "πήρε αλλιώς". Ζητούσε μετ΄ επιτάσεως να μπεί στο χορό κι ο Αλέξης, αλλιώς δε...συναινεί! Αν αυτό λέγεται σοβαρότητα απο έναν άνθρωπο αυτής της ηλικίας, με περγαμηνές - υποτίθεται - στον πολιτικό στίβο, τότε εμείς τι να πούμε οι...ασόβαροι;

Και πάμε στον Πάνο τον Καμμένο τώρα. Παιδιά, όσο κι αν αυτό φαντάζει κάπως, ο Καμμένος μέχρι σήμερα κράτησε την πλέον σοβαρή στάση και θέση. Μπορεί να ξενίζει σε πολλούς απο μας ο παρορμητισμός του (ώρες-ώρες) και η πληθωρική του λογοδιάρροια, αλλά μέχρι στιγμής, είναι ο μόνος αληθινός λόγος, χωρίς "μα" και "μού" και "θα δούμε" και "θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια" και άλλα τέτοια πολιτικάντικα. Μνημόνιο τέλος, δίκη και καταδίκη των ηθικών αυτουργών, καταγγελία των συμβάσεων με τις τράπεζες, ανακήρυξη ΑΟΖ, επανεκκίνηση της οικονομίας με ανάπτυξη που θα έρθει μετά την εκμετάλλευση των πόρων που αναθεωρούνται και απελευθερώνονται απο την κατάργηση των μνημονίων, λιγότερο κράτος, σκληρότερη στάση στην Ευρώπη κλπ. Γιατί όμως παρ΄ όλα αυτά, δεν εισέπραξε και το ανάλογο ποσοστό απο τον ...θυμό των συνελλήνων; Να μια καλή ερώτηση.
Μα για τον απλούστατο λόγο οτι υπήρξε ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟΣ στην προεκλογική του εκστρατεία και οτι υπέπεσε σε αρκετά επικοινωνιακά λάθη, όπως αυτό με το θέμα της Παιδείας στην εκπομπή Debate του Χατζηνικολάου. Επίσης, δεν μπόρεσε να στηρίξει επαρκώς και τα θέματα της οικονομίας, στο πώς δηλαδή θα βγεί με σιγουριά η Ελλάδα απο την κρίση του μνημονίου με τους τρόπους που πρότεινε. Εν ολίγοις, δεν είχε σημαντική βοήθεια από τους συνεργάτες του περισσότερο και ασφαλώς, τα χτυπήματα που δέχτηκε κάτω από τη μέση από τους...φωστήρες των αντιπάλων του της ΝΔ, που το είχαν βάλει αμέτι-μουχαμέτη να τον εξαφανίσουν από την πολιτική σκηνή.
Ο Καμμένος, παρ΄όλα αυτά, συγκεντρώνει τα περισσότερα προσόντα που επιβάλλεται να έχει ένας πολιτικός αυτή τη στιγμή. Λίγο να προσέξει τους συνεργάτες του απο δώ και πέρα, να επεξεργαστεί με περισσότερο καθαρό μυαλό τις προτάσεις του για την οικονομία, ξεφεύγοντας λίγο απο τη λογική του "δικαστού των ενόχων', να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη Παιδεία, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση που επίσης "καίνε" τον ταλαιπωρημένο Ελληνα και αυτό είναι. Θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και να ολοκληρώσει αυτό που στην ουσία του αναζητά: την ανασύνταξη και επανίδρυση της ελληνικής κεντροδεξιάς με το πατριωτικό της πρόσωπο, εξαφανίζοντας μια για πάντα απο τον χάρτη την ήδη κλινικά νεκρή εκπρόσωπο του παλαιοκομματισμού, Νέα Δημοκρατία.

Συνοψίζοντας λοιπόν, αυτές οι εκλογές δεν έστειλαν κανένα μήνυμα απολύτως. Τίποτε που να χρήζει ιδιαίτερης ερμηνείας, αποκωδικοποίησης και άλλων τινών. Ηταν μια ψήφος θυμού, μια ψήφος αγανάκτησης, μια ψήφος τιμωρίας πρός όλους. Εαυτούς και αλλήλους. Το μόνο θετικό απο αυτή την εκλογική διαδικασία, ήταν ένα και μόνο: Ο Θάνατος του δικομματισμού, έτσι όπως αυτός εκπροσωπήθηκε απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η οριστική τιμωρία τους και η περιθωριοποίησή τους. Η μεν ΝΔ χαροπαλεύει, μέσα στην αναμπουμπούλα που προκάλεσε το σόκ της καταφανούς απόρριψης των οραμάτων του Αντώνη Σαμαρά και στην απόλυτη παρακμή των ιδεών και προσανατολισμών της και το δε ΠΑΣΟΚ...αφήστε τα. Τα είπε και τα ...εξήγγειλε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μια χαρά εχτές! "Θα ξηλώσω τα πάντα, το κόμμα έχει σαπίσει! Μέχρι κι ο πρόεδρος θα ξηλωθεί, να έρθει νέος με όριο ηλικίας τα 30 χρόνια!"

Εδώ ο άνθρωπος ζητάει να....αυτοξηλωθεί κιόλας, εμείς τι να πούμε περισσότερο;

Οι νέες εκλογές έρχονται λοιπόν με ...βήμα ταχύ και με το άγχος να χτυπάει "κόκκινο" στον Προβόπουλο και τη συμμορία του. εμείς ως Ελληνες, αυτή τη φορά, ωφείλουμε πρωτίστως στην πατρίδα και δευτερευόντως στον εαυτό μας, να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Ασφαλώς και θέλουμε κυβέρνηση, ασφαλώς και θέλουμε ικανούς ανθρώπους να βγάλουν τα φίδια απ τις τρύπες τους. Ασφαλώς και θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που μας οδήγησαν στα μνημόνια χωρίς λόγο και αιτία ή τουλαχιστον χωρίς ΣΟΒΑΡΟ λόγο. Αλλά να το κάνουμε με σύνεση, Ελληνες. Αυτή τη φορά, να στρώσουμε τον "απαυτό" μας και να βάλουμε μπροστά μας τα προγράμματα των "μονομάχων". Και πρωτίστως, να ρωτήσουμε τον εαυτό μας ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ! Το ευρώ και την Ευρώπη με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή την ελευθερία μας και στη δραχμή; Γιατί μεσοβέζικες λύσεις είναι κομματάκι δύσκολο να επιτευχθούν. Η ψήφος της τιμωρίας κατατέθηκε με απόλυτη επιτυχία θα έλεγα. Σειρά τώρα έχει και η σωτηρία της πατρίδας, με κάθε κόστος.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top