Select Menu


O Π. Δούκας, της Νεας Δημοκρατίας ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ (εν αγνοία) τον αρχηγό του Α. Σαμαρά, τα χουντοκάναλα, τους Ευρωπαίους , το Βενιζέλο και ΟΛΟΥΣ τους Μνημονιακούς Προπαγανδιστές.

Αξίζει να το δείτε.



Διαβάστε και για του λόγου το αληθές τις δηλώσεις του Σαμαρά στην (προ)χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον Αλ. Τσίπρα και τα συμπεράσματα δικά σας...
Αντ. Σαμαράς: Η απόσυρση της υπογραφής μου σημαίνει έξοδο από το ευρώ.
(Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/05/2012)

Την πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Ν.Δ. κατέδειξε η χθεσινή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Αντ. Σαμαράς στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε ένα... “light” Μνημόνιο, δηλαδή ένα Μνημόνιο με τροποποιήσεις, ενώ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου. Ο Αντ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να κρύψει την πλήρη διαφωνία του με την πρόταση Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς. Μάλιστα, συνέχισε την κατασυκοφάντηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος -για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα- ότι “οι όροι που έθεσε ο κ. Τσίπρας δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας”.

“Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού. Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου, μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεωκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επίθεση Μιχελάκη

Παράλληλα έως αργά χθες το βράδυ η Ν.Δ. ξεδίπλωνε τη νέα της στρατηγική, αυτή της “αναγόρευσης” του ΣΥΡΙΖΑ σε βασικό της αντίπαλο, με τα βλέμματα στραμμένα σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές. Μάλιστα, χθες το βράδυ, ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ, Γ. Μιχελάκης, έσπευσε να σχολιάσει τις προτάσεις που εξέθεσε ο Αλ. Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι “το 'λεφτά υπάρχουν' του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ’ αυτά που υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας”.

Την ίδια στιγμή στη Ν.Δ. διαχειρίζονται όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα, αφού σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι έξωθεν πιέσεις που δέχεται ο Αντ. Σαμαράς να βρεθεί κυβερνητική λύση έχουν καταστεί αφόρητες. Εξάλλου και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν φαίνεται να θέλει να στηθούν δεύτερες κάλπες, καθώς κινδυνεύει με εξίσου -αν όχι χειρότερο- συντριπτικό αποτέλεσμα, κάτι που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την προεδρία του κόμματος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες του να προτείνει στο συμβούλιο των αρχηγών τη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης με όλα τα κόμματα, η οποία θα έχει στόχο να ζητήσει από τις Βρυξέλλες έναν νέο γύρο διαπραγμάτευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, ο Αντ. Σαμαράς θα ζητήσει από όλους τους αρχηγούς να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από ένα κείμενο, το οποίο θα αποσταλεί στους θεσμικούς εταίρους της χώρας και θα τούς ανακοινώνει πως ξεκινά ένα “νέο εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης”. (avgi.gr)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top