Select Menu

Γράφει ο γερο-Κλεισθένης.
Το να προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τι κόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναι αποκοτιά, ανοησία και προσβολή.
Μπορεί να γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.
Τα όσα γράφω αφορούν τους νέους και τις νέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Στις ερχόμενες εκλογές σας δίνεται η ευκαιρία να σαρώσετε κάθε τι σάπιο, κάθε τι αρτηριοσκληρωτικό, κάθε τι βρώμικο που υπάρχει στην πολιτική σκηνή.
Για να γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό πρέπει όλοι, μα όλοι, να πάτε στις κάλπες.
Ψηφίστε όποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί, όποιο κόμμα πιστεύετε ότι
καλύπτει τις απαιτήσεις σας για το αύριο.
 
Η παραλία και το μπανάκι την Κυριακή 6η του Μάη σημαίνει διαβατήριο και ξενιτειά, σημαίνει ανεργία και εξαθλίωση, σημαίνει τέλος στα όνειρα που πιθανά κάνατε μέχρι σήμερα.
Ο δρόμος προς την κάλπη σας δίνει την δυνατότητα να καθαρίσετε την κόπρο του Αυγεία, σας δίνει την δυνατότητα να βάλετε,εσείς για εσάς, θεμέλια για μια καλύτερη Ελλάδα.
Μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ψηφίσετε όποιο κόμμα προτιμάτε και μετά με ήσυχη συνείδηση να πάτε για μπανάκι.
Αυτό που θα τολμούσα να προτείνω στους νέους και τις νέες είναι ποιον δεν πρέπει να ψηφίσουν.
Σε ποιον πρέπει να απαγορέψουν την είσοδο στην βουλή.
Τα ήδη φθαρμένα και διαβρωμένα πρόσωπα που φιγουράρουν στις οθόνες και αυτοαποκαλούνται σωτήρες. Τους ήδη δοκιμασμένους και αποτυχημένους. Τους κλέφτες και τους διαπλεκόμενους.
Ψηφίστε τους νέους και τις νέες υποψηφίους των κομμάτων, αυτούς που στο κάτω κάτω είναι πιο κοντά στην ηλικία σας και πιθανά σκέφτονται σαν εσάς. Αυτούς που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν πρόλαβαν να μπλεχτούν με την διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους νταβαντζήδες και τα λαμόγια.
Καταδικάστε με την ψήφο σας κάθε παλιό, αρτηριοσκληρωτικό, σάπιο που στυλιζαρισμένο σας παρουσιάζεται στα ΜΜΕ σαν οσία παρθένα και εύελπις διασώστης.
Καταδικάστε την γενιά μου, την προδοτική γενιά του πολυτεχνείου που ξεπουλήθηκε για μια κωλοκαρέκλα και σας αφαίρεσε το μέλλον, σας πήρε τα όνειρα και τα σκόρπισε στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, σας αναγκάζει να βγάλετε διαβατήριο για να γίνετε μετανάστες. Ανατρέψτε τις επιλογές των γέρων, ακόμη και τη δική μου.
Πιθανά θα αντιτάξει κάποιος, γιατί αν πάω να ψηφίσω θ' αλλάξει κάτι;
Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε μονολεκτική του τύπου ναι-όχι.
Οι εκλογές από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, μπορούν όμως να βάλουν στέρεες βάσεις για την επίλυσή του στο άμεσο μέλλον. Μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο πολιτικό σκηνικό με πιθανότητες και δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος.
Η επανεκλογή των γνωστών υπεύθυνων για το σημερινό χάλι δεν εγγυάται την επίλυση του προβλήματος αλλά την διαιώνιση και την χειροτέρευσή του. Οι δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές δεν είναι για ξαναμαγείρεμα.
Επειδή σαν γερογκρινιάρης γράφω τα ίδια και τα ίδια οφείλω να δηλώσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, εμπιστεύομαι την κρίση τους, εμπιστεύομαι τις επιλογές τους αρκεί να πάνε στην κάλπη μέσω της οποίας μπορούν να σαρώσουν το σάπιο πολιτικάντικο προσωπικό φέρνοντας το νέο, το καινούριο, την ανανέωση έστω και κόντρα στα όσα εγώ πιστεύω.
Όλοι στην κάλπη, ναι στους νέο, όχι στο παλιό.

Υγεία και την 6η Μάη καλό σάρωμα.

ideopigi.blogspot.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top