Select Menu

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Ιταλία μετά τον καταστροφικό σεισμό της 20ης Μαΐου που άφησε πίσω του επτά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους .


Το πρωί της Τρίτης 29 Μαΐου (10 ώρα Ελλάδος) σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Μιλάνο και στη Μπολόνια.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 38 χλμ βορειοανατολικά της Μόντενα και 9 χλμ της Μιράντολα -όπου είχαν σημειωθεί ζημιές από το σεισμό της προηγούμενης εβδομάδας- (40 χλμ βόρεια της Μπολόνιας και 161 χλμ ανατολικά του Μιλάνου), ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.

O μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός είναι εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Στο χωριό Φινάλε Εμίλια κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ής Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top