Select Menu

Μετά την αποκάλυψη της ««La Reppublica» για Μέρκελ-Μόντι εντύπωση προκαλεί η προαναγγελία εξοπλιστικού προγράμματος ύψους 10δις ευρώ για την Ιταλία!
Τι σημαίνει αυτό την ώρα που ο ιταλικός λαός εξαναγκάζεται σε επώδυνες περικοπές;
Ρε μπας και οι δύο τους ετοιμάζουν κάτι πιο μεγάλο και σκοτεινό πίσω από τις πλάτες μας. Η μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα;


Την ταυτόχρονη επικύρωση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMS) από τα κοινοβούλια των χωρών τους μέχρι το καλοκαίρι, φαίνεται να επεξεργάζονται Μάριο Μόντι και Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Reppublica».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών πρόκειται να παρακολουθήσει τις ιταλικές διαδικασίες επικύρωσης, ενώ από την πλευρά τους ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές θα μεταβούν αντιστοίχως στο Βερολίνο.
 

Ακόμα, στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Γερουσίας προγραμματίζεται να απευθυνθεί και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ παράλληλα, ο ιταλός υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, Εντσο Μοάβερο, θα απευθυνθούν στο γερμανικό κοινοβούλιο.
 

Tο δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για «μυστική συμφωνία» των Μέρκελ και Μόντι, δηλώνει ακόμα ότι οι δύο ηγέτες θα είναι παρόντες στην επικύρωση, ενώ μία κοινή διακήρυξη θα δοθεί στη δημοσιότητα για το μέλλον της Ευρώπης. 


Τη συγκεκριμένη εξέλιξη ερμηνεύει η Reppublica ως απόπειρα του Μάριο Μόντι προκειμένου να γίνει η Ρώμη ο επόμενος προνομιακός σύμμαχος του Βερολίνου, σε περίπτωση που νικητής των γαλλικών εκλογών αναδειχτεί ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος σημειώνεται ότι έχει δηλώσει πως σε περίπτωση που εκλεγεί, θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου.

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top