Select Menu

Η βασική φιλοσοφία της ΕΕ (πρώην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) ως προς την απόλυτη ελευθερία της κίνησης αλλά και της ισότητας των κρατών μελών στην ελευθερία της κίνησης τωνεμπορευμάτων, έχει προ πολλού ανατραπεί από την αρχιτεκτονική του ευρώ, που δημιουργεί πλεονάσματα στις βιομηχανικές υψηλής τεχνολογίας και ελλείματα στις περιφερειακές αγροτικές και μεταποιητικές οικονομίες.

Επειδή ο σχεδιασμός του ευρώ και της  οικονομικής πολιτικής της ΕΕ πέρασε από τα σαράντα κύματα γιά χάρη των Γερμανών, τα αποτελέσματα είναι ορατά  σήμερα, ειναι δίκαιο να αισθανόμαστε έτσι ως κυρίως θιγόμενοι.

Και λογικό ειναι να μήν αγοράζουμε πλέον γερμανικά αυτοκίνητα, την στιγμή που δεν αγοράζουμε καθόλου αυτοκίνητα!!

Δεν αγοράζουμε, ας πούμε, γερμανικές οικιακέςσυσκευές και πάλι δικαίως.

Μήπως δεν το γνώριζαν οταν ξεκίνησε το "σωφρωνιστικό εγχείρημα" των "απείθαρχων" Ελλήνων??? Μήπως δεν εκπλήσσονται όταν βλέπουν μία πληθυσμιακή ομάδα ξιπασμένων, διεφθαρμένων και φοροφυγάδων Νεόπλουτων Ελλήνων να συνεχίζουν να αγοράζουν ακριβά τεχνολογικά προϊόντα?? Εισάγουν αντίστοιχα οι Γερμανοί όλο το βρώσιμο αλάτι από τις ελληνικές αλυκές και φαντάζομαι οτι θα αλλάξουν προμηθευτή όταν τα πετρέλαια που θα αντλήσουν απο τις ελληνικές θάλασσες, υποβαθμίσουν την εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού άλατος.

Η κόκκινη γραμμή των Γερμανών δεν είναι τα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης και το αναγκαστικό λόγω αιματηρών περικοπών μπουκοτάζ. Είναι η απρόσκοπτη ανάληψη τεχνικών έργων υψηλής τεχνολογίας των γερμανικών εταιριών από το ελληνικό κράτος. Δεν δίστασε η Siemens να δωροδοκήσει το ίδιο το κράτος μέσω ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού με 170 εκατμ ευρώ γιά να συνεχίσει να αναλαμβάνει έργα στην ελληνική επικράτεια.

Αρα το ερώτημα που μπαίνει δεν ειναι τόσο η αντίδρασή μας στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όσο η συνειδητοποίηση της απώτατης ξεφτίλας του να έχουμε γίνει δουλοπάροικοι πιστεύοντας οτι το 2013, "βία"2014 θα έχουμε "σωθεί" χαρις στους "σωτήρες" μας και όλα αυτά θα αποτελούν ενα ιστορικό κεφάλαιο που πρέπει να ξεφυλίζουμε "στα γρήγορα".

Κάτι άλλο στο οποίο πρέπει να αντιδρούμε κατάλληλα, είναι η αντίληψη του "φτωχομπινέ" Ελληνα, που οι καθώς πρέπει, "κομ ιλ φό"  Ευρωπαίοι, αναγκάζονται υπομονετικά να ανέχονται μόνο και μόνο επειδή κατοικεί στην γεωγραφική θέση που γέννησε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Και επειδή το ιδεολόγημα αυτό χρησιμοποιήθηκε με θέρμη από την σιαμαία κυβέρνηση και τους προκατόχους της, ας προσπαθήσουμε να προκαλέσουμε την καταβαράθρωση των προηγουμένων, μέσω των επερχόμενων εκλογών.

Φυσικά αυτό δεν επιτυγχάνεται με την ευχή να προκύψει μιά "αδύναμη" κυβέρνηση από τις εκλογές, ούτε με την ιερή αγανάκτηση του κάθε ψηφοφόρου γιά τους τιποτένιους πολιτικούς, που όμως διά της ψήφου του καθόρισαν τις τύχες μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενωτική αντίληψη εκλογικής συνεργασίας στις τάξεις της αντιμνημονιακής αριστεράς, ακυρούμενων όλων των ναρκισσιστικών και εγωκεντρικών συνδρόμων.
Ο ελληνικός λαός, ακόμα και εκείνη η ξιπασμένη, διεφθαρμένη πληθυσμιακή ομάδα που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει βασανιστεί πολύ απο τον παραπειστικό λόγο των διατεταγμένων από την υπερεθνική εξουσία βρωμερών εκπροσώπων του, οι οποίοι τον συμπαρέσυραν στον ίλιγγο της "υπερδανειζόμενης ευμάρειας", προφασιζόμενοι την "στιβαρή και θωρακισμένη" ελληνική οικονομία. Τον εξώθησαν στην χλιδάτη υπερκατανάλωση και εκείνος σαν χορτάτος σκύλος τους γύρισε την κοιλιά να τον χαϊδέψουν.

Τώρα όλοι αυτοί, εκτός ολιγάριθμων εξαιρέσεων, θρασύτατα του κουνάνε το δάχτυλο και του φωνάζουν οτι "δεν διάβασαν τα μνημόνια γιατί ήταν απασχολημένοι με την εφαρμογή τους",  υπαινισόμενοι οτι αυτά είναι η ακροτελεύτια λύση γιά την σωτηρία της πατρίδας. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να φανούν πόσο πειθείνιοι είναι ως προς τα αφεντικά τους.

Είναι έτοιμοι να εξαφανίσουν τα αρχεία των γερμανικών επανορθώσεων, (πράγμα που έκαναν τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) έτσι ώστε να ματαιώσουν τα σχέδια των "Ανθελλήνων" εκείνων, που επιζητούν μετά από εξήντα χρόνια ίση μεταχείρηση ως προς το δίκαιο του πολέμου από την κραταιά ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ!!

Είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν με το "συνεταιράκι" που τόσα χρόνια τους αβαντάριζε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αίθουσα αναμονής για την εξουσία, δηλαδή την γενικευμένη μασαμπούκα), έτσι ώστε να τρικλοποδιάσουν τις ζωντανές δυνάμεις του λαού, του λαού που θεωρεί απώτατο εφιάλτη εναν νέο εμφύλιο και αντιδρά εξαιρετικά ψύχραιμα στα σισσύφεια βασανιστήρια που τον υποβάλουν.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. ΑΣ ΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

Μπαγασάκος (Αναγνωστης)

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top