Select Menu

Προβόπουλος: Η χώρα κινδυνεύει αν το πρόγραμμα δεν εφαρμοστεί 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Προβλέπει ύφεση της τάξης του 5%, για το 2012, δηλαδή βαθύτερη της αρχικώς εκτιμηθείσης και ανεργία που θα ξεπεράσει το 19%.

Στην ομιλία του προς τους μετόχους της Τραπέζης ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας την παρούσα χρονική στιγμή, δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο.

«Παρά την πρόοδο που συντελέστηκε», σημειώνει, «οι ολιγωρίες, οι καθυστερήσεις και η ύφεση, κατά το ενδιάμεσο διάστημα, επιδείνωσαν τη δυναμική του δημόσιου χρέους και κατέστησαν αναπόφευκτη τη νέα συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης».

Και προσθέτει ότι για να αξιοποιηθεί η νέα ευκαιρία της απομείωσης του χρέους, πρέπει να εφαρμοστούν, «χωρίς χρονοτριβή, όσα έχουν συμφωνηθεί και να καλυφθούν τα κενά που άφησαν οι καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών. Για την έξοδο από την κρίση δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Η προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα».

Οι εκλογές κρίνουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα και την τρέχουσα προεκλογική περίοδο που «έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών», ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι το μετεκλογικό τοπίο είναι απολύτως κρίσιμο για την επιβίωση της χώρας. Σημειώνει στη σχετική αποστροφή της ομιλίας του:

Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών. Έτσι, το ιστορικό διακύβευμα παραμένει και είναι καίριο:

Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ με τη συμπαράσταση των εταίρων μας ή άτακτη οπισθοδρόμηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.ethnos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top