Select Menu

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στη Συρία παραμένει «ιδιαίτερα επισφαλής». Την ώρα που Ηνωμένα Έθνη και Δαμασκός κατέληγαν σε αρχική συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για τους κανόνες που θα διέπουν την αποστολή των παρατηρητών στη χώρα, ο Μπαν Κι-Μουν δήλωνε ότι έχει δει «ανησυχητικές» αποδείξεις για τη συνέχιση της βίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Δαμασκού να προσφέρει «απρόσκοπτη πρόσβαση» και χρήση ελικοπτέρων στους παρατηρητές, οι πρώτοι από τους οποίους έφτασαν στη χώρα πριν από μερικές ημέρες. Όμως, η συμφωνία Δαμασκού-ΟΗΕ φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει την πρόσβαση σε αεροσκάφη. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ δήλωσε ότι επιθυμεί να σταλούν 300 παρατηρητές στη Συρία, σε διάστημα τριών μηνών. Οι παρατηρητές του ΟΗΕ έχουν ως στόχο να ελέγξουν την εφαρμογή της εκεχειρίας. Ωστόσο, η εύθραυστη αυτή εκεχειρία έχει καταπατηθεί πολλές φορές στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Από το Παρίσι, όπου είχαν την Πέμπτη συνάντηση οι «Φίλοι της Συρίας», η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δεν δίστασε να επαναφέρει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας αν η Συρία δεν επιτρέψει την ανάπτυξη μιας ικανοποιητικής αποστολής παρατηρητών στη χώρα. Οι «Φίλοι της Συρίας» ανέφεραν ότι το ειρηνευτικό σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία είναι η τελευταία ελπίδα για τη χώρα και υπογραμμίζουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να βοηθήσουν να πετύχει.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top