Select Menu

300-400 ΤΜ ΜΠΕΤΟΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ; ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ; ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ, ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ; ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; 
Τα πράγματα Αντώνη είναι απλά. Για να μην μπερδεύουμε το κόσμο και δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Το σπίτι της πεθεράς και προικώο της αξιοτίμου Γεωργίας(μια γυναίκα και μια μητέρα με κεφαλαία και τα δύο αφού η κοπέλα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για σχολιασμό και έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων), βρίσκεται εαν δεν κάνουμε λάθος επί των οδών Μπουμπουλίνας 81 και Όθωνος. Μέσα στην παλιά πόλη που έχει κριθεί βάσει του συγκεκριμένου ΦΕΚ που βλέπουμε στις φώτο, παραδοσιακός οικισμός, με Π κεφαλαίο. Η δόμηση εκεί επιτρέπεται βάσει εξαιρέσεων ΝΟΜΟΥ, Αντώνη. Και μετά από άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου(υπουργείο Πολιτισμού, δηλαδή τότε Ευάγγελος Βενιζέλος)και μετά της πολεοδομίας.
Εσύ την πήρες την άδεια. Έδωσες πήρες, την απέκτησες. Στις φώτο όμως που βλέπουμε, Αντώνη, μάλλον αυτοί που αποφάσισαν, πρέπει λογικά να έκαναν λάθος. Λογικά..
sofita2-1
Έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε καλό αρχείο. Εαν δεν κάνουμε λάθος(εαν κάνουμε, διόρθωσε μας γιατί στα πολεοδομικά δεν τα πάμε και πολύ καλά), από το 1973 στο σημερινό παλατάκι που διαθέτεις για να ξεκουράζεσαι, υπήρχαν δύο καταστήματα. Και τα δύο με μπλε τέντες. Και με κεραμοσκεπή. Ένα καφενείο και ένα εστιατόριο....Και ήταν έτσι.....
arapakos1
Σήμερα όμως είναι έτσι.
sofita3
Άρα εκεί έχτισες Αντώνη. Παίρνοντας βέβαια άδεια από το ΚΑΣ. Έχεις ανεβάσει δύο πατώματα και μία σοφίτα. Με άδεια βέβαια. Άλλοι όμως δεν είχαν την πολυτέλεια να το κάνουν γιατί δεν είναι...κυβερνήτες. Κάποιοι έχουν υπολογίσει ότι έχεις χτίσει γύρω στα 300 με 400 τμ. Μα είναι δυνατόν; Στην παλιά πόλη; Που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός; Ξέρεις τι λένε για παραδοσιακούς οικισμούς που λεηλατούνται; Όπως λ.χ στη Ναύπακτο(εαν ξέρεις;). Ότι εκεί(στη Ναύπακτο και όχι στο Ναύπλιο, μην τα μπερδεύουμε)λειτουργεί ο «νόμος» της πολεοδομικής Μαφίας. Έτσι λένε, Αντώνη.
Πάμε παρακάτω.
Επάνω λοιπόν από την ταβέρνα ΑΡΑΠΑΚΟΣ και το καφέ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ υπάρχει μια προσθήκη 200+τμ έως και 300. «Σημειωτέον στην παλιά πόλη δεν πειράζει κανείς τίποτα!Ούτε γκρεμίζει ούτε οικοδομεί. Μόνο αναπαλαίωση μπορεί να κάνει σε κάθε παλιό κτίριο και αυτό σύμφωνα με τα χρώματα και τα σχέδια που του δίνει η αρχαιολογική υπηρεσία,χωρίς να χαλάει την αισθητική της παλιάς πόλης». Έτσι μας είπαν οι κάτοικοι(σοβαροί άνθρωποι όταν ήρθαμε εκεί).
sofita1-1
Και από τις αεροφωτογραφίες όμως προκύπτει ότι το «ανάκτορο Σαμαρά» βρίσκεται στην παλιά πόλη. Άρα πως κατόρθωσε η οικογένεια Σαμαρά και πήρε τη άδεια;
aerofoto-velos1

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top