Select Menu

Ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα όταν αγανακτισμένοι πολίτες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική.

Τα ΜΑΤ απομάκρυναν βίαια τους πολίτες που φώναζαν συνθήματα κατά των επισήμων.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας αλλά και ηλικιωμένοι αποκαλούσαν προδότες τους πολιτικούς και φώναζαν πως έχουμε χούντα.

Δείτε το βίντεο:



Τα πρωτοφανή και κατασταλτικά μέτρα της αστυνομίας με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του 21′, φανερώνουν για άλλη μια φορά την έλλειψη Δημοκρατίας και ελευθερίας στην χώρα.
Δυστυχώς για όλους μας, η Χούντα επέστρεψε!!!

Δείτε την ΦΩΤΟγραφία που ανάρτηση στο twitter o giorgos theodosatos:

 Θεσσαλονίκη: «Η Χούντα δεν θα περάσει»

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των πολιτών στη Θεσσαλονίκη για την έντονη αστυνομική παρουσία στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Πίσω από τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό που έχει αναπτυχθεί για να αποτρέψει επεισόδια, έχουν απλώσει τα πανό του σωματεία και φορείς που φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. «Η δικτατορία της Μέρκελ και του Παπαδήμου αποκλείει τους πολίτες από την παρέλαση» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει» είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.



Πάνω από 40 άτομα με χειροπέδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση μέχρι και αυτή την ώρα έχουν προσαθχεί περισσότερα από 40 άτομα.

Ορισμένοι από τους προσαχθέντες βρέθηκαν με χειροπέδες πριν καν αρχίσει η παρέλαση, ενώ οι περισσότεροι προσήχθησαν αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση και ξεκίνησαν επεισόδια μικρής έκτασης στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.

ΛΑΡΙΣΑ: Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτων και αστυνομίας

Με το τέλος της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων στη Λάρισα υπήρξαν επεισόδια με μικροτραυματισμούς και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.



Προσαγωγές και στην παρέλαση των Σερρών

Προσαγωγές και στην παρέλαση των ΣερρώνΚάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη η παρέλαση και στις Σέρρες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι αρχές είχαν αποφασίσει προς αποφυγή των επεισοδιων να μεταφέρουν την εξέδρα τοποθετώντας τη για πρώτη φορά από την πλατεία Κρονίου, στο περιφρουρούμενο από αστυνομικούς, προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στην απομονωμένη εξέδρα των επισήμων βρέθηκε μόνο ένας εκ των επτά βουλευτών του νομού Σερρών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης, ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, εκπρόσωποι της δημοτικής και περιφερειακής αρχής του τόπου και απόγονοι των Μακεδονομάχων, ενώ για πρώτη φορά δεν υπήρχε κυβερνητική εκπροσώπηση.

Νωρίτερα, είχαν γίνει οχτώ προσαγωγές ατόμων, ενώ κατά τη διάρκεια της παρέλασης, που περιφρουρούνταν από 200 αστυνομικούς, προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.

Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε καν εξέδρα επισήμων.

ΠΑΤΡΑ: Διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό...

ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΤΡΑ: Διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό – Δίχως τέλος τα επεισόδιαΈνταση δίχως τέλος στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Εξαγριωμένο πλήθος πέταξε μπουκάλια και τασάκια, με χημικά απάντησε η αστυνομία… 

Απίστευτες σκηνές στο κέντρο της Πάτρας. Περίπου 2.000 πολίτες από 2 σημεία στο ύψος της οδού Αγ.Ανδρέου αμέσως μόλις τελείωσε η παρέλαση άρχισαν να κυνηγούν αστυνομικούς.

Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, στην πλατεία Τριών Συμμάχων σημειώθηκαν νέα απεισόδια με την αστυνομία να «μπλοκάρει» τους «Αγανακτισμένους» που θέλησαν να διαδηλώσουν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης. Ο κόσμος εξαγριωμένος πέταξε στους αστυνομικούς μπουκάλια, νεράτζια, τασάκια ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα δημιουργώντας μια αφόρητη ατμοσφαιρα. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί πέντε άτομα.



Χημικά στο Ηράκλειο – Έσπασε ο αστυνομικός κλοιός, η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ

Χημικά στο Ηράκλειο – Έσπασε ο αστυνομικός κλοιός, η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέΠριν καλά καλά ξεκινήσει, διεκόπη η παρέλαση στο Ηράκλειο καθώς, αμέσως μόλις η μπάντα του δήμου πέρασε και παρατάχθηκε,  ένα κύμα κόσμου επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και πετώντας αντικείμενα «εισέβαλε» στον αποκλεισμένο χώρο της παρέλασης.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο με χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα ένας «πυρήνας» παραμένει στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν να περάσει κανένας.

Ομάδες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, το Συντονιστικό Σωματείων Συλλόγων Γειτονιών, τη Λαϊκή Επιτροπή Κατσαμπά παραμένουν, με το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» να κυριαρχεί.
Όσο για τους «επίσημους» αποχώρησαν … κακήν κακώς…

Έκκληση απηύθυνε δια μικροφώνου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος «να σεβαστούμε το λαό μας, την παράδοση και την ομοψυχία» και να διεξαχθεί η παρέλαση. Πολίτης κινήθηκε προς το μέρος του Αρχιεπισκόπου, προσπαθώντας να πάρει στα χέρια του το μικρόφωνο, φωνάζοντας κατά των πολιτικών.

Η αστυνομία παρενέβη και ο άνδρας προσήχθη.

Εν τω μεταξύ, αλαλούμ επικρατεί στο κέντρο της πόλης, λιμενικοί παρεμβαίνουν στο έργο των αστυνομικών!!!

Κάποιοι εκ των «επισήμων» βρήκαν «καταφύγιο» στην περιφέρεια, ενώ ο κόσμος, ανήσυχος, παίρνει τα παιδιά του και φεύγει, ενώ οι ομάδες των διαμαρτυρόμενων πολιτών, με τα πανό τους … παρελαύνουν!

Χίος: Οι διαδηλωτές «ανέβαλαν» την παρέλαση – Άφαντοι οι επίσημοι!

Μεγάλη ένταση στο νησί με τους διαδηλωτές να μην επιτρέπουν να ξεκινήσει η παρέλαση...

Χίος: Οι διαδηλωτές «ανέβαλαν» την παρέλαση – Άφαντοι οι επίσημοι!
Δεν έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα η παρέλαση στην Χίο! 200 άτομα απο διάφορα σωματεία έχουν κλείσει το δρομο και δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της. Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, οι διαδηλωτές ζητουν να κανουν ενα ειδος παρέλασης διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, με την αστυνομία να μην τους επιτρέπει.

Νωρίτερα η αστυνομία άφησε τους διαδηλωτές να κανουν πορεία φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των δυο βουλευτών του νομού.

Οι διαδηλωτές καταχειροκροτήθηκαν απο το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι διαδηλωτές εχουν παρει θεση απέναντι απο την εξέδρα των επισημων,που εκτος τον Μητροπολίτη Χιου και τον στρατιωτικό διοικητη δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος

Εξαφανίσθηκαν οι βουλευτές των Τρικάλων από την παρέλαση

Εξαφανίσθηκαν οι βουλευτές των Τρικάλων από την παρέλαση [βίντεο]Κανένας βουλευτής των Τρικάλων (γιατί άραγε;) δεν παρέστη σήμερα στην παρέλαση στα Τρίκαλα, ενώ «έσπασαν» τα τηλέφωνα σε αναπήρους πολέμου να παραστούν στην παρέλαση…

Τρεις από αυτούς πήγανε και ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Θεόδωρος Σπανός τους έβαλε στην μικρή εξέδρα που είχε στηθεί και στην οποία αργότερα, ανέβηκαν και πολιτικά πρόσωπα μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής Εκκλησίας και των Στρατιωτικών Αρχών…

Χημικά και συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ και στα Χανιά

Χημικά και συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ και στα Χανιά
Έκρυθμη ήταν η κατάσταση και στα Χανιά καθώς μπροστά από τον κήπο, στη Λ. Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν συμπλοκές μεταξύ των Αστυνομικών και των συγκεντρωμένων. Μια γυναίκα λιποθύμησε εξαιτίας της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τη χρήση χημικών και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως δημοσιεύει το newsit.gr, οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου, από την έξοδο του κήπου επί της Δημοκρατίας μέχρι και τα Ολύμπια.
Ο κόσμος συγκεντρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του κήπου και άρχισε να φωνάζει αντιμνημονιακά συνθήματα.

ΞΑΝΘΗ: Ξύλο και συμπλοκές πριν την παρέλαση

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί και κάγκελα, οι διαδηλωτές πλησίασαν τους επισήμους φωνάζοντας συνθήματα, ενώ προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης οπότε και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ

Όπως δημοσιεύει το thrakitoday.com, λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.

Η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς να σημειωθούν άλλα επεισόδια, ωστόσο κάποιοι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους.



Επεισόδια και τραυματισμοί στη Λάρισα

Με το τέλος της παρέλασης των μαθητικών τμημάτων στη Λάρισα υπήρξαν επεισόδια με μικροτραυματισμούς και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.

Όπως δημοσιεύει το thessalianiews.gr, συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου εκατό ατόμων επιχείρησε ανεπιτυχώς να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Μεγ. Αλεξάνδρου. Αυτή η κίνηση οδήγησε σε μικρής έκτασης επεισόδια και δύο προσαγωγές.
Επίσης, χρειάστηκε να επέμβει ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την μεταφορά στο νοσοκομείο μιας 48χρονης, η οποία τραυματίστηκε ελαφρώς στα πλευρά από την πτώση της στο έδαφος.





Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top