Select Menu

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Καναλιού 10 της Αυστραλίας, μιλούν απο μόνες τους.

Το ρεπορτάζ των Αυστραλών, ακόμη πιο καυστικό τόσο για τους κυβερνώντες, όσο και για τους ευρωπαίους εταίρους μας.
Ο ρεπόρτερ του καναλιού, με τον τραγικό τίτλο του "Η Ελλάδα μοιάζει σαν χώρα που καίγεται", περιγράφει με γλαφυρότητα μέσα σε λίγες λέξεις το δράμα που ζεί ο λαός μας.

"Η Ελλάδα μοιάζει σαν μια χώρα που καίγεται και δυστυχώς κανείς δε βρίσκεται για να σβήσει τη φωτιά, είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν είναι ικανός.
Το πιο εφιαλτικό της βράδυ τα τελευταία 30 χρόνια, έζησε χτές η Αθήνα, η οποία παραδόθηκε στις φλόγες, απο έναν αφηνιασμένο λαό που ψάχνοντας να βρεί για το τί έφτιαξε και το βιοτικό του επίπεδο έπεσε μέσα σε δύο χρόνια στο απόλυτο ναδίρ, γκρεμίζει και καίει τα πάντα στο πέρασμά του.
Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο και μέσα σε κλ΄΄ιμα εκφοβισμού και αφόρητων πιέσεων απο την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, πέρασε ένα απίστευτα απεχθές νομοσχέδιο, προκαλώντας ακόμα και την εκπληξη στους υπόλοιπους εταίρους που δεν πολυπίστευαν οτι τελικά θα περνούσε, μιας και οι κομματικοί εταίροι στην κυβέρνηση συνασπισμού είχαν έντονες διαφωνίες πάνω στο νομοσχέδιο. 
Παρ΄όλα αυτά, η νέα δανειακή σύμβαση ψηφίσθηκε, αλλά το τραύμα που φαίνεται να ανοίχτηκε, πολύ δύσκολα θα κλείσει. Το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφίστηκε απο 198 (199 είναι τελικά) βουλευτές και των τριών κομμάτων που απαρτίζουν τη κυβέρνηση, ανοιγοντας το δρόμο για την νέα-μαμούθ χρηματοδότηση με 150 δις ευρώ για την Ελλάδα, που φαίνεται να γλυτώνει για άλλη μια φορά την επίσημη χρεωκοπία. Οι εξουθενωμένοι Ελληνες καλούνται να υπακούσουν σε έναν πακτωλό δυσβάσχατων οικονομικών μέτρων με αμφίβολα αποτελέσματα, ενώ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασε στο τέλος την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Η επόμενη μέρα, δυστυχώς, θα βρεί τη χώρα του Φωτός πιό γκρίζα και πιο πολύ βυθισμένη στην εσωστρέφεια και τη κατάθλιψη. Κουράγιο Ελλάδα..."

Εδώ ενα κομμάτι απο το ρεπορτάζ, όσο μπόρεσα να καταγράψω.



Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top