Select Menu

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τελικά όποια πολιτική τιμωρία και να υποστούν, τους αξίζει. Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Ασυγχώρητοι. Αμετανόητοι. Πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους – δηλαδή επικίνδυνοι να τραβήξουν στον βυθό και κάθε καλοπροαίρετο ναυαγοσώστη.

Τόσα έχουν συμβεί στη χώρα, τόσα έχει υποστεί ο λαός εξαιτίας τους και εξαιτίας αυτής της εγκληματικής πολιτικής αδιαφορίας που έχουν επιδείξει, αλλά αυτοί εκεί, το βιολί τους.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Διαστρεβλώνουν, αντεπιτίθενται, επιδίδονται σε εξυπνακισμούς, σε ντρίπλες, σε παραπληροφόρηση.

Προσπαθούν ακόμη και τούτη την ύστατη ώρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αρχηγό τους και αυτήν την απίθανη παρέα που κουβάλησε να μας κυβερνήσει.

Και δεν είναι λίγοι!

111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων κατά το άρθρο 68 παρ. 2 του Συντάγματος, αρθρ. 144 επ. Κανονισμού της Βουλής».

Εκ πρώτης όψεως, νομίζει κανείς πως ανησύχησαν κι’ αυτοί για τα φουσκωμένα στοιχεία του 2009 και για το γεγονός ότι αυτά χορηγήθηκαν κατά παράβαση του νόμου.

Αλλά όχι!

Επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο. Προσπαθούν να εμποδίσουν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα περιλαμβάνει η σχετική δικογραφία που πήγε στη Βουλή και να βγουν μπροστά με άλλο σκεπτικό – του… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Προσπαθούν δηλαδή να προλάβουν και να καλύψουν – καμουφλάρουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία, δίνοντας οι ίδιοι τις… κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινηθεί η έρευνα.

Λες και τους ρώτησε κανείς, υποστηρίζουν πως η εξεταστική των… ονείρων τους οφείλει να διερευνήσει «ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009» και «ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς, ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων».

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, δηλαδή;

Όχι ακριβώς. Να θολώσουν τα νερά θέλουν, φτιάχνοντας μια εξεταστική που θα λάβει ως δεδομένο το θηριώδες έλλειμμα του 15,4% που παρανόμως δόθηκε στη Eurostat και μετά θα αρχίσει να ερευνά… πώς δημιουργήθηκε αυτό το έλλειμμα και για ποιο λόγο αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων!

Βέβαια, ακόμη κι’ αν έτσι γίνει, πάλι θα χάσουν. Διότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία αμφισβητούνται από το 1997 – και υπάρχουν… στοιχεία γι’ αυτά τα στοιχεία!

Είναι δε τόσο αδίστακτοι (οι συνεχώς κλαυθμηρίζοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ), που ασκούν (κι’ από πάνω) κριτική σε όσους επικαλούνται «επιχειρήματα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009», υποστηρίζοντας πως «είναι γεγονός ότι το έλλειμμα αυτό έχει αποτελέσει έναν από τους καθοριστικούς παράγοντες για την κρίση δανεισμού, αλλά και κυρίως για την κρίση εμπιστοσύνης των αγορών και των διεθνών μας εταίρων».

Μα η δικογραφία που έχει πάει στη Βουλή αφορά αυτό ακριβώς: Τα επιχειρήματα και τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση. Αυτή η δικογραφία έχει πάει, δεν έχει πάει καμιά άλλη!

Και επιπλέον, πράττουν κάτι ακόμη χειρότερο: Προσπαθούν να μας πουν πως η κρίση δανεισμού προκλήθηκε από το υψηλό έλλειμμα – και όχι από την επιχείρηση δυσφήμισης της Ελλάδας στην οποία επιδόθηκε ο αρχηγός τους.

Τον αθωώνουν δηλαδή! Σε λίγο θα τον παρακαλέσουν να επιστρέψει!

Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Μετά από ένα ακόμη κήρυγμα περί σωτηρίας της χώρας (για την οποία, όπως λένε, δίνουν μάχη – αυτοί οι σωτήρες μας), υποστηρίζουν πως «η αξιοπρέπεια του πολίτη και της χώρας πληγώνονται από τη διαρκή επαναφορά του ζητήματος της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων του 2009».

Πρόκειται για κανονική αντιστροφή πολικότητας. Άλλη σκασίλα δεν είχαν η χώρα και οι πολίτες και άλλος λόγος δεν υπάρχει για να πληγωθεί η αξιοπρέπειά τους!

Το κείμενο των 111 Φωστήρων του Έθνους, λες και γράφηκε καθ’ υπαγόρευσιν! Σα ν’ ακούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου – και όλους τους άλλους αστέρες (Μπεγλίτης, Λοβέρδος, Παπαϊωάννου) που αντέδρασαν σπασμωδικά και υβριστικά μόλις πληροφορήθηκαν πως ο οικονομικός εισαγγελέας έστειλε τον φάκελο στη Βουλή.

Αυτοί, βέβαια, έκαναν αμέσως πίσω. Αλλά οι βουλευτές ούτε που το πήραν χαμπάρι.

Ή το πήραν και κάνουν ότι δεν κατάλαβαν.

Οπότε, συνέχισαν τα περί κρίσιμης περιόδου και κρίσιμων διαπραγματεύσεων (που τάχατες διαταράσσονται από τους… αμφισβητίες).

Παρακάτω, επαναλαμβάνουν τα επιχειρήματα Παπακωνσταντίνου περί «νομοθετικών και δομικών πρωτοβουλιών» για ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία (άλλο που ο ίδιος κατήργησε λίγο μετά την ανεξαρτησία της).

Επίσης μας θυμίζουν ότι η ανεξάρτητη αυτή υπηρεσία λογοδοτεί απευθείας στο Κοινοβούλιο.

Συγγνώμη, αλλά πότε λογοδότησε στο κοινοβούλιο – εκτός από μία και μοναδική φορά, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν πια βρισκόταν σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα;

ΠΟΤΕ! Μέχρι τότε, όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες ήσαν τα χεράκια πάνω, τα χεράκια κάτω.

Ψήφιζαν ό,τι τους επέβαλαν πότε ο Παπακωνσταντίνου και πότε ο Βενιζέλος.

Πότε ο Παπακωνσταντίνου άλλαζε το νόμο για την ΕΛΣΤΑΤ, πότε ο Βενιζέλος καταργούσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της.

Και όλα αυτά περνούσαν μια χαρά από τη Βουλή – με τη βοήθεια των σημερινών αιτούντων «εξεταστική επιτροπή», που τώρα μιλούν για «έλεγχο από τη Βουλή».
Στα υπόλοιπα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, προσθέστε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν ως επιχείρημα ότι το έλλειμμα του 2009 «έχει μετρηθεί από την Ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή και έχει επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat»!

Έχει δηλαδή μετρηθεί από ένα άτομο και έχει επικυρωθεί από την συντεχνία του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος»!

Από κοντά και οι άλλοι ασυγχώρητοι και αδιόρθωτοι. Ο λόγος για άλλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - 35 αυτή τη φορά - που ξαφνικά άρχισαν να διακινούν επιστολή με την οποία αρχικά ζητούσαν… παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, σε συνδυασμό με μέτρα υπέρ των αδυνάμων και μετά περιορίστηκαν απλώς στην... προστασία των αδυνάμων!

Και πότε αυτοί οι κύριοι (και κυρίες) ψήφισαν μέτρα υπέρ των αδυνάμων τα τελευταία δύο χρόνια;

Πότε συγκέντρωσαν τις αναγκαίες υπογραφές για ένα τέτοιο νομοσχέδιο;

Πότε έπραξαν κάτι άλλο από το να λένε λόγια του αέρα και μετά να ψηφίζουν τα πάντα – με κορυφαίο το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, που μάλιστα ψηφίστηκε μαζί με την κατάργηση του διοικητικού συμβουλίου της στατιστικής υπηρεσίας;

ΠΟΤΕ! Τα χεράκια πάνω, τα χεράκια κάτω ήσαν. Το κίνητρό τους ήταν και παραμένει το ίδιο: Η διατήρηση του βουλευτικού εδράνου που επί χρόνια ζεσταίνουν με τα οπίσθιά τους, συμβάλλοντας στη χρεοκοπία της χώρας…

Υ.Γ 1. Ακούω πάλι διάφορες φωνές περί κατάργησης ή περικοπής στο ήμισυ των βουλευτικών αποζημιώσεων και συντάξεων. Προφανώς προέρχονται από εκείνους (και εκείνες) που διαθέτουν αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίσουν να αποτελούν την πολιτική αριστοκρατία, τη νομενκλατούρα, τους πορφυρογέννητους της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ή από εκείνους που έχουν ήδη «δεμένα» τα «προνόμιά» τους μέσω άλλων δημοσίων αξιωμάτων.

Υ.Γ2. Θα το επαναλάβω: Ο λαός δεν χρειάζεται φθηνούς βουλευτές, αλλά καλούς!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top