Select Menu

Την άποψη ότι η δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους μειώνει το ρίσκο που υπάρχει στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, λέγοντας επίσης ότι εξίσου απαραίτητη είναι και η στενή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Faz» ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε την αισιοδοξία του πως το δεύτερο πακέτο θα έχει επιτυχία, υπογραμμίζοντας όμως ότι «πλέον το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος πρέπει να είναι «άψογη» και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από την επόμενη κυβέρνηση. Για να οργανωθεί ωστόσο ένα τέτοιας έκτασης χρηματοδοτικό πρόγραμμα, «απαιτούνται αποτελεσματικές διαβεβαιώσεις πως το ρίσκο θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό».

«Γι' αυτό και υιοθετείται για πρώτη φορά ειδικός λογαριασμός» σημείωσε, έχοντας επίσης αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο προχωρούν οι διαδικασίες για στενότερη επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο (Ιταλός) Μάριο Ντράγκι ερωτήθηκε επίσης για την ανησυχία που υπάρχει ιδιαίτερα στη Γερμανία για την επιρροή τόσο πολλών υψηλόβαθμων στελεχών στην ΕΚΤ που προέρχονται από χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αγορές χρέους.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέρριψε τους φόβους ότι η καταγωγή των προσώπων που λαμβάνουν τις αποφάσεις μπορεί να οδηγήσει σε νομισματική πολιτική που θα θέτει σε δεύτερη μοίρα τον

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top