Select Menu

Γράφει: η Φιλαρέτη

Με αφορμή τη δήλωση του διάσημου σκηνοθέτη Κ. Γαβρά, που αναφέρθηκε στη φράση «μαζί τα φάγαμε» , ο οποίος δήλωσε «Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα». 

Σας ευχαριστούμε κ. Γαβρά, που έχετε την εντιμότητα, χωρίς περικοκλάδες, να απαντήσετε στις δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την πολιτική εξουσία του τόπου και να λάβετε θέση, απαντώντας σ’ αυτούς για όλους εμάς. Να απαντήσετε με την ουσία της πρακτικής τους και την οφθαλμοφανή συνέπεια που είχαν όλες αυτές οι μέθοδοι προσπάθειας εξαγοράς του λαού και προσπορισμού αθέμιτου πλουτισμού πολλών πολιτικών.

Γιατί είναι προφανές ότι  δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Αυτοί που «τα έφαγαν» απέκτησαν κάποια πρόσβαση,  και αυτοί που το διαχειρίστηκαν (που τα έδωσαν γι’ αυτό το σκοπό) απέκτησαν προνόμια κάθε φύσεως: εξουσία,πόρoους, μηχανισμούς, δυνατότητες, πλουτισμό και κυρίως απέκτησαν εμετική αλαζονεία και αμετροέπεια.

Αυτοί που μη νομίμως απέκτησαν ή διατήρησαν μη νόμιμες προσβάσεις σε δημόσιο χρήμα είναι οι αδύναμοι ή οι επιτήδειοι.

Και καλά, οι αδύναμοι μπορεί να κάνουν ακόμη και πράξεις δειλίας και ντροπής  για να επιβιώσουν, αν η απόγνωση αποκλείσει την οδό της εντιμότητος και του ήθους, δηλαδή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι επιτήδειοι όμως; Είναι θεμιτό, ύστερα από όλα αυτά,  εμείς να αποδεχόμαστε τη διατήρηση προνομίων,εξουσίας και  πλουτισμού όλων εκείνων των  επιτήδειων, δηλ. εκείνων που προσπάθησαν και  ξεγέλασαν τους άλλους,ως κοινοί απατεώνες, προκειμένου ιδιοτελώς να καρπωθούν  ωφελήματα με την ευκαιρία άσκησης της πολιτικής εξουσίας, δημόσιοι άνδρες όντες; Θα εξακολουθήσουμε να θέλουμε τη διατήρησή τους στα κοινά;

Θα θέλουμε να μας κυβερνούν άνθρωποι εγνωσμένα (τουλάχιστον!) ακατάλληλοι;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top