Select Menu

Υπέρ της παραμονής στις θέσεις τους των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη τάχθηκε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, παρά τα αβάσιμο των καταγγελιών τους για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η απόφαση ελήφθη με 7 ψήφους υπέρ και 4 κατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν αντιρρήσεις για τον τρόπο που οι εισαγγελείς χειρίστηκαν τις καταγγελίες. Ωστόσο πολλοί ενοχλήθηκαν από τη διατύπωση του ερωτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία- κατά την άποψή τους- προκαταλάμβανε την κρίση τους.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, που ψήφισε "κατά" χαρακτήρισε "μελετημένο" τον θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα αλλά διαφώνησε με την ανάληψη αυτών των καθηκόντων σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό.

Επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο που διατυπώθηκε το ερώτημα και ζήτησε από τους ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς να κρίνουν με νηφαλιότητα και υπηρεσιακά κριτήρια.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top