Select Menu



Ένα αναπάντεχο θέαμα θα αντικρύσουν σήμερα 18 Ιανουαρίου όσοι προσπαθήσουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα Wikipedia. H μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια απεργεί και στην κεντρική της σελίδα υπάρχει το εξής μήνυμα:

«Για πάνω από μία δεκαετία έχουμε ξοδέψει εκατομμύρια ώρες χτίζοντας την μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό κογκρέσο εξετάζει μία νομοθεσία που μπορεί να πλήξει θανάσιμα το ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους internet. Για 24 ώρες και με σκοπό να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει, κάνουμε black out στη Wikipedia».

Τα νομοσχέδια που εξετάζει το αμερικανικό κογκρέσο είναι τα Sopa (Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect IP Act) και έχουν ως στόχο την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο internet.

Σύμφωνα όμως με τη Wikipedia τα νομοσχέδια είναι ασαφή και θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στους χρήστες, μειώνοντας την πρόσβαση στην ελεύθερη πληροφόρηση και αλλάζοντας με αυτό τον τρόπο την ελευθερία του διαδικτύου.

Την έντονη δυσαρέσκεια τους με τα νομοσχέδια που προωθούνται έχουν εκφράσει και άλλοι κολοσσοί του Internet όπως το Facebook και το Google που έχουν απειλήσει και αυτοί ότι θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες πράξεις διαμαρτυρίας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top