Select Menu


Στο πλευρό της «Παμμακεδονικής Ένωσης» τάσσεται η «Νέα Ελλάδα», στον αγώνα που δίδεται για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, νιώθουμε να γιγαντώνεται το αίσθημα ευθύνης για συμπαράσταση των Ελλήνων της Ομογένειας που αγωνιούν για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, εν αγνοία των Ελλήνων και εις βάρος του Ελληνισμού.

Συμπαρατασσόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για να αναδείξουν τα αυτονόητα και να υπερασπιστούν από τις εσχατιές της γης, την Μακεδονία, τους Μακεδόνες, την ιστορία και την καταγεγραμμένη ιστορική αλήθεια. Επιτέλους, κάποιοι θα πρέπει να συναισθανθούν πως η ιστορία δεν μπορεί να χειραγωγείται σύμφωνα με τις πολιτικές συμφωνίες, τις ιδεοληψίες και τις πολυπολιτισμικές σκοπιμότητες συγκεκριμένων κύκλων και συγκεκριμένων ανθρώπων.

Δεν συζητάμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και θέτουμε νέο πεδίο έρευνας στον κύριο Ντόκο σχετικά με την Ελληνικότητα της Δυτικής Θράκης, της Βορείου Ηπείρου, της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Πεδίο λαμπρό για να αποδείξει την επιστημονικότητά του τόσο ο κύριος Ντόκος όσο και οι διάφοροι σύμβουλοι του ΕΛΙΑΜΕΠ.


Ακολουθεί η διαμαρτυρία και η καταγγελία της Παμμακεδονικής για την «αντικειμενικότητα» του ΕΛΙΑΜΕΠ
Αξιότιμα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Σας παρακαλώ δείτε την απάντηση των Μακεδόνων στον κ. Θάνο Ντόκο Γενικό Διευθυντή του ELIAMEP σχετικά με την εκδήλωση της 10ης Ιανουαρίου για τις σχέσεις Ελλάδος και ΠΓΔΜ η οποία διοργανώθηκε από το ELIAMEP.

Με εκτίμηση,

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
 
-----------------------------------------------------------------

Η απάντηση του ΕΛΙΑΜΕΠ προς την Παμμακεδονική

Friday, January 13, 2012
Θάνος Ντόκος είπε:

Αγαπητή κυρία Γκατζούλη,

Ευχαριστώ για το μήνυμά σας της 10ης Ιανουαρίου 2012 σχετικά με την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ για τις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ.
 

Εκτιμώ ιδιαίτερα την προσωπική σας, αλλά και των συλλόγων που εκπροσωπείτε, «αγωνία» και ενδιαφέρον για την εξέλιξη αυτού του σημαντικού ζητήματος. Σας διαβεβαιώ ότι την αγωνία αυτή συμμερίζονται και άλλοι, ακόμα και αν δεν υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.
 

Επί της ουσίας του μηνύματός σας, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ προσκαλεί στις συζητήσεις του πρόσωπα και όχι οργανώσεις.
 

Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις των Μακεδόνων ακούστηκαν στην εν λόγω συζήτηση από τον κ. Καρακωστάνογλου, στον οποίο φρόντισα να δώσω το λόγο κατ’ εξαίρεση (αφού οι κανόνες της συζήτησης προέβλεπαν την υποβολή ερωτήσεων και πολύ σύντομων τοποθετήσεων).
Επίσης, θα φροντίσω να ενημερώνεστε μελλοντικά για κάθε σχετική δραστηριότητα (εκδήλωση ή δημοσίευση) του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε περίπτωση που αυτό δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.
Σας εύχομαι καλή χρονιά.

Με εκτίμηση,
Θάνος Ντόκος
Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ
-----------------------------------------------------------------

Η απάντηση κόλαφος από την Παμμακεδονική προς το ΕΛΙΑΜΕΠ

Thursday, January 18, 2012
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ είπαν:
 

Ιανουάριος 2012

Προς κ. Θάνο Ντόκο
Γενικό Διευθυντή
Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Αγαπητέ Κύριε Ντόκο,

Ευχαριστούμε για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα και θα επιθυμούσαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:
 

Η πολιτική του Ιδρύματος σας να μην προσκαλεί οργανώσεις δεν αποκλείει την πρόσκληση ατόμων που είναι ενταγμένα μεν σε οργανώσεις, που εκφράζουν προσωπικές θέσεις λόγω των γνώσεων και εμπειρίας τους. Έχουμε εμπειρία και είμαστε γνώστες του θέματος. Πρόσκληση από το Ίδρυμα σας δεν έλαβε κανένας από εμάς ως άτομο. Ως εκ τούτου η προσπάθεια του Ιδρύματος σας να εμφανίσει αντικειμενικότητα στις παρουσιάσεις των θεμάτων αφήνει πολύ εύλογα ερωτηματικά.
 

Η καλοσύνη σας να δώσετε τον λόγο στον Καθηγητή  κ. Καρακωστάνογλου, για ελάχιστα λεπτά της ώρας, ο οποίος  κατήλθε στην Αθήνα για να παρευρεθεί στην συνάντηση και αυτοβούλως να παρουσιάσει τις απόψεις μας, όντας όσο καλός γνώστης του θέματος όσο και οι καλεσμένοι σας, αμβλύνεται από τον πολύ μεγαλύτερο χρόνο που δώσατε σε άλλους παρευρεθέντες, εν πολλοίς άσχετους επί του θέματος.  
 

Κύριε Ντόκο, η Σλαβική επιβουλή κατά της Μακεδονίας δεν αποτελεί υπόθεση των Μακεδόνων  αλλά όλου του Ελληνικού Έθνους  καθ' όσον η σλαβοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού των Μακεδόνων θα συρρικνώσει και τον Ελληνικό πολιτισμό, κάτι για το οποίο δυστυχώς το Ίδρυμά σας δεν επέδειξε το κατάλληλο ενδιαφέρον, αντίθετα με εκατομμύρια Έλληνες που ανησυχούν, όπως εσείς επισημαίνετε. Μάλιστα συνεργάτες σας  έχουν αναφερθεί [1] σε μεγάλους αριθμούς μελών μιας «Μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα βασιζόμενοι σε στοιχεία από ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως (2% του πληθυσμού, Τριανταφυλλίδη 2002). Με άλλα λόγια η κ. Τριανταφυλλίδη αναπαράγει τις θέσεις της Σκοπιανής προπαγάνδας εναντίον της Ελλάδας ή η Σκοπιανή προπαγάνδα βασίζεται σε τέτοιου είδους μελέτες προερχόμενες από άτομα του Ιδρύματός σας. Ποια είναι η ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση του ΕΛΙΑΜΕΠ για το ζήτημα;
 

Οι μονόπλευρες θέσεις των μελών του πάνελ-όχι και τόσο σύνηθες γεγονός για πανεπιστημιακό περιβάλλον-να παραμείνουν στις θέσεις της σύνθετης ονομασίας της γείτονος, μας αφήνουν έκπληκτους, ιδιαίτερα δε με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Η σταθερότητα στα Βαλκάνια είναι ύψιστης σημασίας για όλους μας. Αλλά η σταθερότητα στην περιοχή δεν μπορεί να επιτευχθεί, εκτός εάν όλες οι χώρες των Βαλκανίων  συνεργαστούν για να το πετύχουν. Όταν μία από τις χώρες της περιοχής, η ΠΓΔΜ, προωθεί τη βία με απόλυτο εθνικισμό [2,3] συνηγορώντας υπέρ μιας φανταστικής ταυτότητας, τότε τα αποτελέσματα αυτών των δραστηριοτήτων δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αρνητικά.
 

Ο πρόεδρος της Ενωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς (ΕΜΔ – οργάνωση της Σκοπιανής Διασποράς που εδρεύει στις ΗΠΑ) κ. Metodija Koloski παραδείγματος χάρη, σε συνέντευξη που εδόθη κατά τη διάρκεια συνεδρίου που είχε η ΕΜΔ στο Τορόντο του Καναδά το 2010 [4], συμφώνησε για μια «Ενωμένη Μακεδονία» στα σχόλια Καναδού επιχειρηματία με την παρουσία Καναδών πολιτικών.
 

Κύριε Ντόκο γιατί αυτή η εμμονή του ΕΛΙΑΜΕΠ στη σύνθετη ονομασία; Όσο πιο ενδοτικές γίνονται οι θέσεις της Ελλάδας, τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο αλυτρωτισμός της ΠΓΔΜ...αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα της ενδοτικής πολιτικής που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις βοηθώντας έμμεσα στο μακεδονισμό των Σλάβων. Μπορείτε επομένως να μας διευκρινίσετε ποια είναι τα αποτελέσματα της επιρροής του Ιδρύματός σας στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδος; Οι ειδήμονες του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν σκεφτεί πως δίνοντας τον όρο Μακεδονία στους γείτονες, για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας δημιουργείται χώρα που θα φέρει το όνομα «Μακεδονία» έστω και μ’ ένα διαχωριστικό προσδιορισμό;
 

Ο λαός αυτής της χώρας θα δικαιούται τη «Μακεδονική» εθνικότητα και θ’ απαιτήσει η γλώσσα του να είναι η «Μακεδονική». Εμείς οι Μακεδόνες, κ. Ντόκο, τι θα είμαστε; Μήπως η Διασπορά αυτής της χώρας;
 

Επιπροσθέτως, σε συνέντευξη [5] του Γκιόργκι Ιβάνοφ στο συνεργάτη σας Γιώργο Τζογόπουλο, ο Πρόεδρος του γειτονικού κράτους ισχυρίστηκε ότι «τα 2/3 από τα μέλη του ΟΗΕ» έχουν αναγνωρίσει τη χώρα του με τη συνταγματική της ονομασία, όμως είναι εντυπωσιακή η έλλειψη επίσημων στοιχείων. Το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι συνεργάτες του ασχολούνται επί σειρά ετών με το ζήτημα. Γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα μέλη του ΟΗΕ;
 

Και μία γενική ερώτηση: Ποια πιστεύετε πως είναι η ευθύνη του ΕΛΙΑΜΕΠ απέναντι στους χρηματοδότες του;
 

Τέλος, σας ευχαριστούμε για την προθυμία σας να μας ενημερώνετε για τις συναντήσεις και δημοσιεύσεις σας, ευελπιστώντας ότι θα καταστούν αντικειμενικότερες, και θα γίνουν αντικειμενικότερες όταν το θέμα δεν τίθεται μονόπλευρα, αλλά εκφράζονται και άλλες απόψεις.
Με εκτίμηση,

Οι Μακεδόνες:

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων, Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια
(Εκπροσωπούσα 150 και πλέον Μακεδονικές Οργανώσεις)

Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Δαρδαβέσης, πρόεδρος Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, πρόεδρος
Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, πρόεδρος
«Ομάδα 21» Μακεδονίας - Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, πρόεδρος
Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, πρόεδρος
Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, πρόεδρος

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Φλώρινας
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Αμυνταίου
Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Φλώρινας
Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέοι Ορίζοντες" Σιταριάς Φλώρινας
Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Μέγας Αλέξανδρος" Πολυπλάτανου Φλώρινας
Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού - Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα» Μελίτης Φλώρινας
Φορέας ιστορίας και πολιτισμού "Ιερά Δρύς" Κέλλας Φλώρινας
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος "Αμύντας" Σκοπιάς Φλώρινας
Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης "Οι Μακεδνοί"
Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας-Αλμωπίας
Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού Έδεσσας «Πατριάρχης Χρύσανθος»
Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ιων Δραγούμης»
Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας Έδεσσας
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Η Αγία Παρασκευή»
Μορφωτικός Χορευτικός Σύλλογος Χαρίεσσας Νάουσσας " 'Αγιος Δημήτριος"
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πολυπλάτανου Νάουσσας
Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας Κιλκίς
Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός» Θεσσαλονίκη
Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» Θες/νίκη
Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
Σύλλογος Κοζανιτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Νικόλαος»
Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Σερρών Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Σκοπηνών Θεσσαλονίκης "Ο Ορφέας"
Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης
Πολιτιστικός Σύλλογος "Εμμανουήλ Παππάς" Θεσσαλονίκης
Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας Χαλκιδικής
Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντάπολις Σερρών
Σύλλογος Σιδηροκαστρινών και περιχώρων "Το Ρούπελ"
Πολιτιστικός Μακεδονικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος" Χαρωπού Σερρών
Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωράφων Σερρών
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοτουσαίων Σερρών
Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»
Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Σερρών-Μελενίκου
Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων Μελενίκου "Η Αρμονία"
Σύλλογος Ευελπίδων Μελενίκου
Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αθηνών.
Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης Μακεδονίας εν Αθήναις
Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού
Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου
Σύνδεσμος Πολιτών Ρήγας
Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Πηγές:

[1] http://fra.europa.eu/fraWebsite/attachments/MR-CH4-4-Greece.pdf
[2] http://www.youtube.com/watch?v=XfTVO4Gg0Jg&feature=player_embedded (πανό που δείχνει την «Ενωμένη Μακεδονία» στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 στα Σκόπια – παρούσα η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ).
[3] http://greeknation.blogspot.com/2012/01/fyrom_15.html (η κηδεία της Ελλάδας και το κάψιμο της Γαλανόλευκης)
[4] http://makpress.blogspot.com/2012/01/3-video.html#axzz1j47XYt6B
[5] http://blogs.eliamep.gr/admin/sinentefxi-tou-proedrou-tis-pgdm-gkiorgki-ivanof-sto-giorgo-tzogopoulo/

Κοινοποίηση: Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top