Select Menu


Τον Φεβρουάριο του 2012 και έως τον Σεπτέµβριο το µουσείο Capitoline, στη Ρώµη, θα φιλοξενήσει µια έκθεση, η οποία θα µπορούσε … να εκθέσει πολλούς.

Ο τίτλος της είναι χαρακτηριστικός και θυµίζει αµέσως κάποιες θεωρίες συνωµοσίας, οι οποίες θα κάνουν πολλούς να σπεύσουν να δουν την έκθεση «Φως στα µυστήρια: Τα κρυφά, αρχεία του Βατικανού φανερώνονται.


Βεβαίως, πολλές εκθέσεις, πολλά βιβλία και πολλές εκποµπές έχουν “φανερώσει τα µυστικά” του Βατικανού, µε πρόσφατο παράδειγµα τα λογοτεχνικά βιβλία του Nταν Μπράουν.

Μια παρόµοια σχετική έκθεση θα µπορούσε να προκαλέσει την οργή του Βατικάνού, ειδικά καθώς οργανώνεται σε ελάχιστη απόσταση από αυτό.

Το Capitoline όµως δεν κινδυνεύει, επειδή την έκθεσή του διοργανώνει το ίδιο το Βατικανό.

“Είναι ένα εξαιρετικό γεγονός. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται µια έκθεση τέτοιας σηµασίας. Ποτέ δεν είχε επιτραπεί να βγουν από το Βατικανό τόσα έγγραφα από το Μυστικό Αρχείο σχολιάζει ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λοµπάρνn, για τα έγγραφα, τα οποία περιλαµβάνουν επιστολές της βασίλισσας των Σκότων Μαρίας και έγγραφα του Μαρτίνου Λουθηρου και του Γαλιλέου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top