Select Menu


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου REUTERS, η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις σε νέα βάση με το Ιράν για την προμήθεια πετρελαίου. Ο λόγος που η χώρα μας προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση είναι διότι – σύμφωνα με το δημοσιεύμα - λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης η Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται μιας και θεωρεί πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην είμαστε σε θέση στο μέλλον να πληρώσουμε την προμήθεια.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνουν ότι μπορούν ώστε να αποτρέψουν τις Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες να διαπραγματευτούν με το Ιράν σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου. Το 2010 η χώρα μας προμηθεύτηκε το πετρέλαιο σε ποσοστό 46% από τη Ρωσία, 16% από το Ιράν, 10% από Καζακστάν και Σαουδική Αραβία, 9% από Λιβύη και Ιράν και το υπόλοιπο 7% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως όλα δείχνουν από εδώ και στο εξής, ο βασικός μας προμηθευτής θα γίνει το Ιράν.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top