Select Menu

Γράφει η Ναταλία Τσαλίκη

Είμαστε ένας λαός με τεράστια ΕΓΩ. Έχουμε δε, τόσο πολύ μπουρδουκλωθεί και χαθεί πίσω από τα ΕΓΩ μας, που δεν ΒΛΕΠΟΥΜΕ πια, ο ένας τον άλλον. Μικρά ΕΓΩ, μεγάλα ΕΓΩ, μέσα κι έξω από το σπίτι μας, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, στη Βουλή, στο δρόμο, στις τηλεοράσεις, βλέπεις κάτι ανθρωπάκια να τιτιβίζουν, τσιρίζοντας και χειρονομώντας, προσπαθώντας να ακουστεί το ΕΓΩ του καθενός περισσότερο, χωρίς να ΑΚΟΥΕΙ τον άλλον.

Αν δει κανείς την εικόνα από μακριά, είναι σαν να βλέπεις κάτι μυρμήγκια, το ένα πάνω στο άλλο, που προσπαθεί το καθένα να βγει στην επιφάνεια, ενώ ο γύρω χώρος φλέγεται. ΔΕΝ τον βλέπουν, δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να τον δουν, γιατί είναι ΤΡΟΜΕΡΑ απασχολημένα με το να φανεί το δικό τους κεφάλι πιο πάνω από τα άλλα. Εν τω μεταξύ, η φωτιά εξακολουθεί να καίει. Να τα τσουρουφλίζει. Δεν νομίζω ότι θα την πάρουν χαμπάρι, έως ότου καούν εντελώς και τα ίδια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα μας, η καθημερινότητα μας τα δυο τελευταία χρονιά, που όσο πάει και χειροτερεύει. Δεν μπορεί κανείς να σβήσει αυτή τη φωτιά, χωρίς να πνιγούνε μέσα στο νερό και όλα αυτά τα ανθρωπάκια-μυρμηγκάκια με τα τεράστια ΕΓΩ. Πρέπει τα ανθρωπάκια με τα ΕΓΩ, να σταματήσουν, να καταλάβουν τι κάνουν, και να σωθούν μόνα τους.

Ελπίζω προτού η γύρω περιοχή - ΠΑΤΡΙΔΑ- μέσα στην όποια ζούνε, έχει εν τω μεταξύ καεί ολοσχερώς.

Η διαδικασία της αυτοκριτικής και φυσικά η αλληλεγγύης έχει πάψει προ πολλού να ισχύει. Εδώ και πολλά χρόνια αλλοτριωθήκαμε με σημαία την πρόοδο, την εξέλιξη, την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογία. Δεν είμαι κατά όλου αυτού του συστήματος εν μέρει, αλλά βουτήξαμε με τα μούτρα και χάσαμε το νόημα.  Χάσαμε την ανθρωπιά μας και μαζί με αυτή και πολλά άλλα. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο σήμερα να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Δεν ξέρω αν μπορούμε να ελπίζουμε ότι μια στρατιά από μυρμήγκια θα ρίξουν το ελέφαντα!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top