Select Menu


Επιμένουν όλοι να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση ή στην καλύτερη με αόριστη σκανδαλολογία.

Την ίδια στιγμή όμως ο λαός καλείται να πληρώσει 800 εκ. Ευρώ για την “διάσωση -κρατικοποίηση” της τράπεζας που χρηματοδότησε τις αδιαφανείς ενέργειες του κυρίου Λαυρεντιάδη. Εμείς, θα μιλήσουμε με βάση τη νομιμότητα, ακόμα και αν αυτή καθορίζεται από φωτογραφικά ΦΕΚ – φαντάσματα για να καλυφθεί ο βόθρος του μνημονίου. Αφού λοιπόν μας διαβεβαιώνουν οι αρχές ότι ο επιχειρηματίας επέστρεψε τα 51 εκ. Ευρώ κλείνοντας την μαύρη τρύπα, τότε, ακόμα και με το φωτογραφικό ΦΕΚ, ας μην κινηθεί δίωξη σε βάρος του.

Αυτά τα χρήματα όμως που διακινήθηκαν αφήνοντας μαύρη τρύπα στα ταμεία, κατέληξαν σε τσέπες. Τσέπες πολιτικών, καναλαρχών και δημοσιογραφίσκων.

Από την στιγμή που τεκμηριώθηκε η “τρύπα”, γι’ αυτό και κλήθηκε ο επιχειρηματίας να την κλείσει, τεκμηριώθηκε και η διασπορά μαύρου χρήματος σε τσέπες.

Η υπεξαίρεση είναι έγκλημα (άσχετα εάν τακτοποιήθηκε), έτσι όλοι αυτοί που εκείνη την στιγμή λάμβαναν βαλίτσες, είναι αποδέκτες προϊόντων εγκληματος.

Έχουν φοροδιαφύγει αφού δεν υπήρχαν παραστατικά.

Έχουν διακινήσει μαύρο χρήμα.

Ελέγχονται για παθητική δωροδοκία

Ελέγχονται για σύσταση συμμορίας.

Και για πολλά άλλα, από τα οποία τίποτα δεν έχει συμψηφιστεί, τίποτα δεν έχει παραγραφεί.

Μπορεί η κυβέρνηση του μνημονίου να θέλει να τα κουκουλώσει, όπως και τα εξαπτέρυγα της.

Μπορεί κάποιοι από την αξιωματική αντιπολίτευση να θέλουν να κάνουν το ίδιο επειδή και αυτοί έβαλαν το χέρι στο μέλι.

Η όλη μεθόδευση όμως ηταν για να στηριχθεί το μνημόνιο. Γι’ αυτό και μετά την ψήφιση του, τα ΜΜ”Ε” του κυρίου Λαυρεντιάδη, απλώς αφέθηκαν στην τύχη τους. Εμείς όμως θα το πάμε μέχρι τέλους. Με αυτή ή με άλλη δικαιοσύνη. Απέναντι στους επίορκους που έπαιρναν μαύρο χρήμα και δόξαζαν το μνημόνιο αλλά ξαφνικά έγιναν “αντιμνημονιακοί”.

ΟΙ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ.

Ο κύριος Λαυρεντιαδης εχει 3 εταιρείες στην Ελβετια που τις αποκαλύπτουμε σήμερα (Δείτε στα συνημμενα ΟΛΑ τα στοιχεία για την κάθε μία).

Ειναι ολες ανωνυμες με μετοχικο κεφαλαιο 2 εκκ οι 2 και 100 χιλιαδες η τελευταια. Ολες βρισκονται στην ιδια διευθυνση, σε ξενο ομως ονομα (γνωστο το έργο, για περισσότερες πληροφορίες, στον κύριο Ανδρίκο). Ολες εχουν περιπου το ιδιο αντικειμενο (χρηματιστηριακες συναλαγες, αγορα και πωληση real estate).

Η τελευταια που ιδρυσε εχει και κατι παραπανω σαν σκοπο. Την διεκπεραιωση εργων (Projekts), αλλα και την αναληψη καθηκοντων σε διοικητικα συμβουλια αλλων εταιριων η τραστς. (Holding, Trust).
Η διευθυνση των εταιρειων βρισκεται σε μια πολυ καλη περιοχη της Ζυριχης, μεσα στο συνοικισμο των Εβραιων, κοντα σε μια απο τις πολλες συναγωγες. Εκει κοντα βρισκονταν πριν μερικα χρονια η αμερικανικη τραπεζα Citicorp, θυγατρικη της Citibank. Εχει αλλαξει τωρα διευθυνση, αλλα δεν ειναι και πολυ μακρια παλι.

Επισης βρισκεται στην “γειτονια” μια γερμανικη τραπεζα, η M.M. Warburg, η οποια στην Γερμανια ασχολειται πρωτιστως με την χρηματοδοτηση πλοιων, αλλα στην Ελβετια εχει αποκλειστικο αντικειμενο την διαχειρηση κεφαλαιων και portofolios.Το πλέον ενδιαφέρον όμως είναι ότι η εν λόγω τράπεζα έχει ακριβώς το ίδιο αντικείμενο και σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την θρυλική Sal Oppenheim.

Και τα δύο ιδρύματα μαζί, έχουν τα μεγαλύτερα διαθέσιμα στην Ευρώπη. Μιλάμε για τεράστια ρευστότητα, παρόλο που τα ονόματα τους είναι “στην αφάνεια”.

Δεν θα προξενούσε λοιπόν έκπληξη ένας δραστήριος και οξυδερκής επιχειρηματίας όπως ο κύριος Λαυρεντιάδης να συνεργαζόταν π.χ. με την Sal Oppenheim.

Δεν θα προξενούσε επίσης έκπληξη, αυτά τα ιδρύματα να είχαν εύλογο ενδιαφέρον για την Ελληνική κρίση, το μνημόνιο και τα δις που “παίζονται” γύρω του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Λαυρεντιάδης, άλωσε πραγματικά τα ΜΜ”Ε” στην προ μνημονίου εποχή, αλλά μετά την υπογραφή του, απλά τα άφησε ως στυμένες λεμονόκουπες όπως λέγεται στην πιάτσα.

ΥΓ. Το DVD κύριε Βενιζέλο, το έχει εντέλει ο Πάγκαλος ή όχι;;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top