Select Menu


Σε λίγες ημέρες η μνήμη θα ξυπνήσει για να τιμήσει τους ήρωες του Έπους του 1940. Τιμή τους πρέπει γιατί σε τρομερές συνθήκες πολέμησαν, αντιστάθηκαν σε εκείνους που ήθελαν τα ιερά και τα όσιά μας!

Γι’ αυτό τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε όπως θα έπρεπε όλη η Ευρώπη αφού χάριν της σθεναρής αντιστάσεως των Ελλήνων οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο «Μπαρμπαρόσα» και να κατακτήσουν τη Ρωσία και όλο τον κόσμο.

Έχω την άποψη ότι ένας άλλος σημαντικός λόγος για να τιμούμε τους προγόνους μας είναι ότι μας απέδειξαν τι σημαίνει θέληση και πίστη στα ιδανικά.

Είναι συγκλονιστική η αφήγηση από το μέτωπο για τις συνθήκες που πολεμούσαν. Σε τι να αναφερθώ, στα κρυοπαγήματα, στην έλλειψη των αναγκαίων για την επιβίωση να σκεφτούμε ότι για νερό έτρωγαν χιόνι, στις ψείρες που τους κατέτρωγαν, ενώ το φαγητό τους ήταν τις περισσότερες φορές λίγες σταφίδες.

Πώς να φανταστώ εμάς σήμερα έτσι μοσχαναθρεμμένοι που ήμαστε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις;

Βέβαια η ζωή  έχει αλλάξει ευτυχώς και η εξέλιξη και η τεχνολογία δημιουργούν άψογη διαβίωση. Αυτό που με ανησυχεί και με προβληματίζει είναι η ψυχή μας μήπως με όλα αυτά που βιώνουμε έχει αλλοτριωθεί.

Για τους προγόνους μας τολμώ να πω ότι όλα ήταν ξεκάθαρα. Ήξεραν θα πολεμούσαν τον Άξονα που τους στερούσε την Ελευθερία τους. Εμείς σήμερα για πιο ιδεώδες να πολεμήσουμε έτσι που μας έχει πάρει η παγκοσμιοποίηση και μας έχει σηκώσει;

Έτσι και μιλήσουμε για την Πατρίδα θα χαρακτηρισθούμε εθνικιστές.

Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι αν ο άνθρωπος δεν ξέρει την Ιστορία του και δεν υπερασπίζεται τα «ιερά και τα όσια» του δεν νοείται άνθρωπος; Ακόμη και τα ζώα έχουν εθνικότητα  (βλέπε γάτα του Σιάμ), εμείς δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να προσδιοριζόμαστε Έλληνες όταν μάλιστα έχουμε και τέτοια εθνική κληρονομιά να μας ακολουθεί;

Εύχομαι να μην χρειασθεί άλλο ένα Έπος για την Πατρίδα, αν όμως πρέπει ελπίζω να πράξουμε ακόμη μια φορά ως Έλληνες  Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τους άλλους να λένε: «ότι οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες», είθε!

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα
Λόγιος Ερμής

 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top