Select Menu


Σκληρότερες κυρώσεις από κάθε άλλη φορά σκέφτονται να επιβάλουν στο Ιράν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το σχέδιο της Τεχεράνης να δολοφονήσει τον Σαουδάραβα πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το Ιράν ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις διεθνείς σχέσεις, τονίζοντας όμως ότι η αντίδρασή της στο σχέδιο δολοφονίας θα είναι μετρημένη, ενώ ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ Φαϊζάλ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη προσπαθεί να αναμειχθεί στις υποθέσεις άλλων αραβικών χωρών.

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος για το πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος που αποτράπηκε, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν όλους τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι εξετάζεται και η στρατιωτική επέμβαση. Μάλιστα στις δηλώσεις για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρέσβη ανέφερε: "Αυτή εντάσσεται σε ένα πλαίσιο επικίνδυνων και απερίσκεπτων συμπεριφορών από την ιρανική κυβέρνηση".

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε πάντως και η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τόνισε ότι εξετάζει την επιβολή περαιτέρω σκληρών κυρώσεων στην κεντρική τράπεζα του Ιράν, ούτως ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω από την ιρανική κυβέρνηση και να απομονωθεί ακόμα περισσότερο από την παγκόσμια οικονομία. Στο μεταξύ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Σαουδική Αραβία και όλη αυτή η υπόθεση είναι κατασκεύασμα των εχθρών τους που θέλουν να πλήξουν τους δεσμούς και τη συνεργασία των δύο χωρών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top