Select Menu


Διαβάζοντας μια έρευνα για τη φυγή των Ελλήνων σε  άλλες χώρες για λόγους ευζωίας υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι μένουν και επιμένουν ελληνικά, κάνοντας με να διαπιστώσω ακόμη μια φορά ότι ο δρόμος της Ελλάδος είναι ένας και μοναδικός. Είναι ο δρόμος του πολιτισμού, ο δρόμος προς την ελευθερία του ανθρώπου που είναι η γνώση.

Όταν επτά στους δέκα νέους Έλληνες θέλουν να φύγουν από την Πατρίδα για την
«ασφάλεια» του εξωτερικού, υπάρχουν  κάποιοι άλλοι που διατηρούν την εμπιστοσύνη και την ελπίδα του στη χώρα και διακηρύττουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν.

Είναι Ισπανοί, Βέλγοι, Γερμανοί, Γάλλοι οι οποίοι για δικούς τους λόγους, ο καθένας έφτασαν εδώ, βίωσαν τις διάφορες πολιτικές διακυμάνσεις, όμως επειδή πιστεύουν σε αυτά που πρεσβεύει η Ελλάδα δεν την εγκαταλείπουν.

Η συμπεριφορά τους πρέπει να μας φέρει προ των ευθυνών μας!

Ίσως έχουμε απογοητευθεί από τις εξελίξεις, όμως επειδή οι πολιτικοί έχουν αποτύχει στο έργο τους δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα στερείται της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της!

Και εμείς οι Πολίτες ας θυμηθούμε τους σπουδαίους ανθρώπους που γέννησε αυτός ο τόπος.

Από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα αναδείχθηκαν οι επιστήμες, οι ιδεολογίες, οι τέχνες, τα πολιτικά συστήματα ώστε η ανθρωπότητα να βοηθηθεί και να ξεφύγει από τις πρωτόγονες καταστάσεις όπου βίωνε, με κορωνίδα όλων τη φιλοσοφία.

Ο  Αρκεσίλαος (263π.Χ.) θεωρούσε ότι το κύριο συστατικό της φιλοσοφίας δεν είναι η απόκτηση γνώσεως, αλλά η απαλλαγή από την πλάνη.

Σκεφτείτε ότι αυτό το απόφθεγμα είναι ένα από τις μυριάδες σοφίες που είπαν και έγραψαν οι πρόγονοί μας!

Οι Ευρωπαίοι που δεν σκέπτονται μας το «καταλογίζουν» με το να λένε ότι «όλα τα έχουν πει οι Έλληνες!», υπάρχουν  όμως και οι άλλοι όπως οι παραπάνω που αναγνωρίζουν την προσφορά της Ελλάδος στην εξέλιξη  της ανθρωπότητος και με την πίστη τους προς αυτά που πρεσβεύει ακόμη και σήμερα θα πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε κάποιες αλήθειες.

Η κατάσταση που βιώνουμε τώρα θα περάσει. Αυτά είναι έργα κάποιων που έρχονται και παρέρχονται.

Τα άλλα, τα σπουδαία ήταν, είναι και θα είναι εις τους αιώνας των αιώνων έργα Ελλήνων.  Γι’ αυτό ας ευχαριστούμε τους Φιλέλληνες για τη στάση τους και ας παραδειγματιστούμε και ας αρχίσουμε πάλι την αναδόμηση της χαμένης πολιτικής αξιοπρέπειά μας με την προσωπική μας στάση ως αρχή.
Τέρμα οι συμβιβασμοί να μην δεχθούμε τίποτε λιγότερο από ότι προσδοκούμε και αξίζουμε.

Και δεν γίνεται, κάπου θα είναι ο απόγονος του Περικλή και θα μας περιμένει να ωριμάσουμε  για να δημιουργήσουμε έναν νέο «Χρυσό Αιώνα» για την Ελλάδα, γιατί τούτος ο τόπος «γεννά» τέτοιους ανθρώπους!

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top