Select Menu


Θα προσπαθήσω σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, αποφράδα μέρα παράδοσης της χώρας σε ξένα χέρια, με νεκρό οικογενειάρχη από το παρακράτος, να συγκρατήσω την οργή και την αγανάκτηση που νιώθω (και σιγά που το κατάφερα). Άλλωστε σε κάθε μας επικοινωνία έχετε διαπιστώσει ότι θέλω αυτή να την διακατέχει η ειλικρίνεια. Ξεκινώ λοιπόν με το τελευταίο μέρος της δήλωσης της Λούκας Κατσέλη για τη διαγραφή της (!) από το ΠΑΣΟΚ. «Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους».

Καταρχάς να επισημάνουμε το δεδομένο ότι η βουλή έχει καταληφθεί από πρεζάκηδες! Από πρεζάκηδες οι οποίοι ζουν για τη δόση. Την 1η, τη 2η, την 3η… και τώρα την 6η. Ανάλογα με τη δόση καταργούν κι από κάτι. Οι πατριώτες αυταρχικοί σωτήρες του «λεφτά υπάρχουν» ψήφισαν μνημόνια, ψήφισαν μεσοπρόθεσμα, ψήφισαν ασφαλιστικό, ψήφισαν τώρα και την «αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους». Οι ανάλγητοι και ανάδελφοι βολευτές, υπάλληλοι των Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λάτση και διάφορων άλλων ευεργετών και μη. Άλλωστε δεν μπορεί να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες από τα λεφτά που κονόμησαν πουλώντας τα γίδια στα χωριά τους. Όχι όλοι. Άλλοι μπορεί να πούλησαν και την ψυχή τους στο διάολο για να σωθεί η χώρα (sic)!

Σε όλα τα ψηφισθέντα έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ στον πρόεδρο μπιμπελό που υποτίθεται το «φυλάει». Μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο Ισραήλ και να καταθέτει στεφάνι φορώντας το καπελάκι τους. Είναι της μόδας τελευταία να συμβαίνει αυτό. Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο βλέπετε. Σε πόλεμο οικονομικό. Γι’ αυτό και οι λοχίες της, που παίζουν το ρόλο της κυβέρνησης στο θίασο της κατοχής, έχουν ανεβάσει τους τόνους. Στο εσωτερικό βέβαια. Έξω, με τον εχθρό, χαμογελούν. Εδώ σπέρνουν διχόνοια. Τι θα περίμενε κανείς από Έλληνες στρατηγούς; Να καταθέτουν π.χ. στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και να έκαναν ντου, υποσχόμενοι αίμα στον εχθρό. Γι’ αυτό και είναι λοχίες. Λοχίες που πρόδωσαν την πατρίδα τους (οι μηνύσεις για εσχάτη προδοσία πρέπει να έφτασαν τη ντουζίνα) και θέλουν να γίνουν με το ζόρι σωτήρες της παριστάνοντας τους στρατηγούς.

Καθότι ο πατριώτης Τζέφρι δεν χρειάζεται να διαβάζει από χαρτί την έννοιά του στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Την έννοια του πατριώτη δεν την διαβάζεις από χαρτί. Ο πατριώτης Γιωργάκη δεν δηλώνει στη Σουηδία ότι είναι Πολωνοεβραίος που νιώθει Σουηδός με σκοτσέζικο αίμα. Ο πατριώτης πρώτα πληρώνει τους συμπατριώτες του κι αν μείνουν λεφτά, δίνει και για τα χρέη που δημιούργησε και το κόμμα του. Ο πατριώτης βροντοφωνάζει «ζήτω η Ελλάδα», δεν ξεφτιλίζει τους Έλληνες στους Ούνους που κάνουν κωλοδάχτυλα στα πρωτοσέλιδά τους, λέγοντας ότι είναι διεφθαρμένοι, αντιπαραγωγικοί κτλ. Ο πατριώτης Τσαντ – Μινέικο δεν κάνει δουλειές με τους Αμερικάνους ενάντια στα συμφέροντα της χώρας πριν ακόμα βγει πρωθυπουργός (δες τα έγγραφα της πρεσβείας των αφεντικών σου στα «Επίκαιρα»).

Ο κάθε πρεζάκιας όμως θέλει και το βαποράκι του. Θέλει να του μιλάει γι’ αυτή και να του δίνει κίνητρα γι’ αυτή. Έτσι κι εσείς βολευτάδες της κακιάς ώρας ζητάτε την ατάκα του κάθε υπουργού για να υψώσετε ηθικό και να σβήσετε τα συνειδησιακά σας προβλήματα. Προβλήματα τα οποία νομίζετε ότι μπαίνουν στην άκρη, ξεχνώντας …συνειδητά ότι ή έχεις κοινωνική συνείδηση ή είσαι αδίστακτος με τον πολίτη. Θέλετε ατάκες για να ψηφίσετε για τη δόση σας. Θέλετε να ακούτε ότι η δραχμή είναι σατανική και πριν το ευρώ, που μας άδειασε τις τσέπες σε δέκα μόλις χρόνια, τρώγαμε βολβούς και διασκεδάζαμε ξύνοντας τα πελέ μας. Σβήνετε τις ενοχές σας στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Της σωτηρίας που δεν έρχεται η ρουφιάνα φτωχοποιώντας τους Έλληνες. Γιατί όταν μας «κουρέψουν», κάτι που θα πιστώσει και την χρεωκοπία απ’ την οποία θέλατε να μας σώσετε, το κούρεμα θα είναι γενικό… Γιατί δεν μπορεί να ακούμε σε επανάληψη σε ομιλίες σας «τελευταία φορά που ψηφίζω». Δεν μπορεί να απευθύνεστε στον υπουργό από το βήμα λέγοντας «φαίνεται ότι δεν μας ακούν καθόλου οι υπουργοί» και τελικά να ψηφίζετε αυτά για τα οποία διαφωνείτε! Γιατί δεν παραιτήστε, δεν αφήνετε την καρέκλα, δεν αφήνετε το μισθό, δεν αφήνετε τη φρουρά που σας πληρώνει ο συνταξιούχος των 350 ευρώ; Αλλά που να επιστρέψετε, στα χωριά σας; Τολμάτε; Θα ‘ρθει ωστόσο κι αυτή η ώρα…

Είστε συνυπεύθυνοι γι’ αυτό που συμβαίνει. Κάθεστε και χειροκροτάτε τον Βενιζέλο ρε πορωμένοι; Τον άρχοντα της ατιμωρησίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών; Αυτόν που βγήκε μπροστά επειδή ο υπάλληλος της διεθνούς τοκογλυφίας δεν τα καταφέρνει στο ξεπούλημα δυο χρόνια τώρα; Που διέταζε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου; Αυτόν που δήλωσε ότι «η τρόικα ξέρει ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά» και κατά τα άλλα τον πείραξε η «ομερτά»; Τον ‘master of disaster’ που θέλει να παραδώσει τη χώρα οικονομικά ακέραιη και όχι εδαφικά; Μια γυναίκα και τα παιδιά του θρηνούσαν τον άνθρωπό τους και ‘σεις χειροκροτούσατε ρε θέατρο του παραλόγου; Ξέρω μαντάμ ότι ψήφισες το μνημόνιο χωρίς να το διαβάσεις. Ένα μόνο θέλω να ρωτήσω τον …καμικάζι: Αν «ο Καραμανλής έδωσε νια κλωτσά κι γύρσι την Ιλλάδα χρόνια πίσου», ο Γιωργάκης που σας πορώνει και τον χειροκροτάτε πόσες δεκαετίες την πήγε με τις ψήφους σας; Που είναι το ήθος και η προσωπικότητά σας; Έχετε κρίση και γνώμη στην κομματική χούντα που υπηρετείτε; Όχι και γι’ αυτό σας επέλεξαν τα κομματικά γραφεία…

Αν λοιπόν ζούμε ιστορικές στιγμές, όπως λέτε, και θέλετε να γυρίσουμε πίσω, γιατί να μην πάμε στο 1821; Να ξαναγίνει η επανάσταση (λέμε τώρα…) ώστε να ξεμπλέξουμε απ’ τον αγγλοσαξωνικό ζυγό των δανείων που μας κουβαλήθηκε; Γιατί να μην πάμε στον 17ο αιώνα, όταν δεν υπήρχαν οι Εβραίοι Ρόθτσιλντ κι οι Ροκφέλερ με τις τράπεζές τους; Γι’ αυτό ειδικά υπάρχει τρόπος: Όλοι οι μικροκαταθέτες να σηκώσουν ομαδικά τις καταθέσεις τους κι οι Έλληνες, που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν, να κάνουν στάση πληρωμών σε τράπεζες και εφορίες. Σε κάθε λογής χαράτσι. Να σας τινάξουν το σύστημα στον αέρα και να μην μπορείτε να κρυφτείτε απ’ την παγκόσμια φυλή. Η 20η Οκτωβρίου 2011 αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. 154 σφουγγοκωλάριοι παρέδωσαν τη χώρα στα αφεντικά της νέας εποχής (αυτό φώναζαν χρόνια τώρα, να πάμε ολοταχώς στη νέα εποχή, σχεδιασμένα τα είχαν όλοι οι σκύφτες). Είναι αδιανόητο και συνάμα τραγικό: Οι παππούδες μας είπαν «όχι» και κατατρόπωσαν αυτούς στους οποίους οι σημερινοί δοσίλογοι είπαν σε όλα «ναι».

Αν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας στο κράτος της βαρονίας, στο κράτος όπου ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Σόρος και τους μάστορες στην διαπλοκή και την διαπαιδαγώγηση της κοινής γνώμης, το πρώτο πράγμα είναι το εξής: Δημοψήφισμα με ένα και μοναδικό ερώτημα: Αναγνωρίζετε το χρέος, ναι ή όχι; Έπειτα εκλογές για να πάρει, όποιος το καταφέρει, την εντολή να διαπραγματευτεί πάνω στην συγκεκριμένη λαϊκή εντολή. Κάποιοι πάντως αν γίνουν αυτά, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους περί Ευρώπης. Για κάτι αποκρατικοποιήσεις και ξεπουλήματα για τα οποία δεν συμφωνούν, αλλά στο Ταμείο συμμετέχουν (Αντώνη μου εσύ και Γιώργο που θες να στείλεις και κόσμο στο Γουδή, ενώ ψήφισες μνημόνια φέρνοντας τρόικες). Το νου σας όμως γιατί έτσι όπως τα καταφέρατε οι …νέες εποχές είναι και δύσκολες. Ο λαός εξεγείρεται και θα πάρει πολλούς η μπάλα. Πρέπει να διαλέξετε: Με την Ευρώπη και τους «φιλέλληνες» για ξεπουλήματα και δουλεία ή με το λαό με τις δυνάμεις του και περηφάνια; Προσέξτε γιατί δεν έχετε αποδείξει πολλοί εκεί μέσα ότι σ’ αυτά που πρέπει να περάσουν οι ξένοι δεν αντιστέκεστε. Δηλ. αν χρειάζονταν για αυτά που περνάνε περισσότερους ψήφους θα τους δίνατε. Ο κόσμος έξω δε λέει μονάχα όλα τα προαναφερόμενα. Φωνάζει ότι μπούχτισε από σωτήρες. Λέει ότι είστε όλο το σύστημα ξενόδουλο και δεν περιμένει να δει την παρθενιά σας στο σεντόνι. Το νου σας γιατί αν εσείς κατεβάζετε τα παντελόνια για τη δόση, ο Έλληνας πολεμάει το φασισμό με φιλότιμο ακόμα και νηστικός… Και βγαίνει νικητής. Αυτός είναι ο Έλληνας! Το νου σας…

Υ.Γ.: Οι μαθητές να έχουν υπόψη τους ότι απέναντι απ’ τους επίσημους κάθονται οι ζώντες ήρωες που πολέμησαν για την Ελλάδα. Άρα γυρνώντας το κεφάλι αριστερά τιμούν τους πραγματικούς επισήμους. Όχι τους εκπροσώπους των σκυφτών! Ας είπε η υπουργός Φωτοτυπίας να μην παρελάσετε. Όποιο παιδί νιώθει την ανάγκη να το κάνει για να τιμήσει όσους έπεσαν για να είναι αυτά ελεύθερα, να το κάνει άφοβα. Η πατρίδα δεν ανήκει σε καμία μειοψηφία. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Θυμάστε σοσιαληστές..;

Παύλος Γ. Σφέτσας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top