Select Menu


Σε σκέψεις και απόπειρα συλλογισμού εναλλακτικών ερμηνειών μας βάζει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το οποίο με δήλωση που εξέδωσε διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν την «παρενόχληση» του ερευνητικού τους πλοίου Πίρι Ρέις και την πτήση Ισραηλινών μαχητικών κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Η «παρενόχληση» του Πίρι Ρέις φέρεται να έγινε από δύο ισραηλινά μαχητικά F-15, τα οποία στη συνέχεια πέταξαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο, κατά μήκος των τουρκικών ακτών, εντός του FIR Λευκωσίας, υποβάλλοντας σχέδια πτήσης στις κυπριακές αρχές, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των «αρχών» του ψευδοκράτους, ότι παραβιάζουν τον «εναέριο χώρο του».

Τα ισραηλινά μαχητικά κατόπιν πέταξαν τόσο κοντά στις τουρκικές ακτές, που, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan, έγιναν ορατά από τις παραλίες της Μερσίνας!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Τούρκοι έστειλαν δύο F-16 στην περιοχή για να επιτηρούν τα ισραηλινά μαχητικά. Η ίδια εφημερίδα επίσης έκανε λόγο και για «παρενόχληση» του Πίρι Ρέις από ισραηλινό ελικόπτερο, το οποίο πέταξε ξυστά πάνω από το πλοίο.

Τώρα η «μπάλα» βρίσκεται στο ισραηλινό γήπεδο. Αποτελεί σίγουρα απαράδεκτο ρίσκο για τους Τούρκους στρατιωτικούς να έχουν προβεί σε διάψευση εάν οι κινήσεις των ισραηλινών μαχητικών έχουν γίνει για έναν πολύ απλό λόγο: Μπορούν να αποδειχθούν! Η μόνη άλλη περίπτωση είναι να έχει υπάρξει παρασκηνιακή συμφωνία Τούρκων στρατηγών και Ισραηλινών.

Σε αυτή την περίπτωση οι ισραηλινοί θα έχουν πετύχει τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την αποστολή σαφέστατου μηνύματος στην Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα θα εμφανίζονται διαλλακτικοί προς τους στρατηγούς ότι στόχος τους δεν είναι να τους εκθέσουν, ιδίως όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους βρίσκεται στο εσωτερικό, όχι στο εξωτερικό, και είναι κοινός και για τις δυο πλευρές…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top