Select Menu


Επειδή οι καιροί  προκαλούν και μας κάνουν να ξεπερνούμε τις δυνάμεις και τις αντοχές μας, επειδή όλα γύρω μας παραπαίουν και αξίες, έννοιες δοκιμάζονται, και για άλλα που θα παρατεθούν πιο κάτω είναι πλέον καιρός ο καθένας μας να κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του και να αναρωτηθεί πόσο η πορεία του στη ζωή του απέφερε τα ποθούμενα ή την επίτευξη των στόχων του.

Σήμερα οι αρχές και τα ιδανικά που πρέπει να ορίζουν τες πράξεις των ανθρώπων έχουν βρεθεί σε δεύτερη μοίρα, με συνέπεια η ζωή να γίνει περισσότερο  καταναλωτική και επιδερμική, είναι καιρός να αναλογιστούμε αν πράττουμε το ζητούμενο για εμάς και την πορεία μας.

Αν βιώνουμε την καθημερινότητά μας με ζήλο και απολαμβάνουμε την κάθε της στιγμή  τότε καλά πορευόμαστε.

Αν οι σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας είναι οι καλύτερες και καλύπτουν τις ανάγκες μας, τότε εύγε  μας!

Αν η επαφή μας με τον εαυτό μας είναι πραγματική και επί της ουσίας χωρίς περιστροφές και νεφέλες, τότε ας συνεχίσουμε τον δρόμο προς την αυτογνωσία μας.

Αν  όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν λειτουργεί και δεν μας ικανοποιεί, ποτέ δεν είναι αργά να αποτινάξουμε ότι μας κρατάει δέσμιους με συνήθειες που μόνο κακό μας δίνουν.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ηθικούς προβληματισμούς και σκέψεις ανώτερες, γιατί στην τελική να παραμένεις χωρίς καλυτέρευση τι νόημα έχει. Το ζητούμενο είναι να γίνεις μέσα από διεργασίες καλύτερος και να οδηγηθείς προς τον σκοπό της ύπαρξής σου που είναι η θέωση.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει καθημερινά να «χτίζεις» τις δυνατότητες τις νοητικές σου καθώς και τις αντοχές τις σωματικές . Συνεργασία και των δύο παραγόντων ώστε να δώσουν το απόλυτο στην ψυχή για ακολουθήσει τον δρόμο της.

Όπως λέει και το τραγούδι « η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα» γι’ αυτό ας γίνει ότι είναι δυνατόν και εφαρμόσιμο ώστε η αθάνατη ουσία να φτάσει στον προορισμό της.

Αν όμως κάποιος δοκιμάζεται και θεωρεί ότι  δεν έχει ψυχή για να τη   χάσει , κρίμα είναι. Γιατί πολλά που δεν βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Είναι βέβαιο ότι η δυσκολία θα τον ωριμάσει και θα του δείξει την κατεύθυνση προς τα πού πρέπει να διαβεί ώστε να φτάσει στον προορισμό του που το πιθανότερο να είναι η ολοκλήρωση της παίδευσης της ψυχής του!

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top