Select Menu


Την Παρασκευή η Ελλάδα γιορτάζει. Σύσσωμη η χώρα θα βγει στους δρόμους να εκδηλώσει τη χαρά του για τη φάπα που έδωσαν οι παππούδες μας στους Γερμανούς. Σαφώς οι εποχές τότε ήταν δυσκολότερες από πλευράς διαβίωσης, αλλά και ο κόσμος ήταν προφανώς πιο σκληραγωγημένος να αντιμετωπίσει τις δύσκολες αυτές καταστάσεις. Αν θελήσουμε να συγκρίνουμε τα χαρακτηριστικά της τότε Ελλάδας με τη σημερινή θα βρούμε τεράστιες διαφορές. Ένα μόνο χαρακτηριστικό είναι το ίδιο: 

Ο πόλεμος που δέχεται ο ελληνικός λαός από τον φασισμό. Είμαστε σε θέση σήμερα να τον στείλουμε από ‘κει που μας ήρθε;

Όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα, το ραδιόφωνο της Αθήνας μετέδιδε μηνύματα ανύψωσης του ηθικού των Ελλήνων. «Αδέλφια, κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου», ήταν το μήνυμα τη στιγμή που οι Γερμανοί βρίσκονταν στα πρόθυρα της πρωτεύουσας. Σήμερα τα μεσημεριανά ακόμη ασχολούνται με τα ratings των υπόλοιπων εκπομπών, χωρίς βέβαια την πιπεράτη συζήτηση για το «μαγείρεμα» που μπορεί να πέφτει στα statistics αυτά… Εκεί το μοναδικό μαγείρεμα γίνεται από άντρες. Ακόμη λένε στη θεία μου που περπάτησαν τη βδομάδα που μας πέρασε οι κοσμικοί των Αθηνών. Η Ελλάδα ζει ένα δράμα και κλαίει με τούρκικα σίριαλ. Στην εκμάθηση ξένων γλωσσών η γαλλική γλώσσα αντικαθίσταται από την τούρκικη.

Άιντε (τουρκιστί) να μάθουμε πως λεν οι γείτονες το «αδέλφια», μιας και η λέξη λείπει απ’ το σημερινό λεξιλόγιο. Όχι τυχαία. Εδώ δεν ζουν Έλληνες. Αν ζούσαν Έλληνες, τα κανάλια δεν θα μας έδειχναν εκτεταμένα ντοκιμαντέρ για την 11η Σεπτεμβρίου στο Αμέρικα, για την οποία τα φερέφωνά τους μάς λένε ότι «άλλαξε τον κόσμο». Εκφράζουν τον ευσεβή πόθο βλέπετε. Δεν άλλαξε ακόμη, είναι η προσπάθεια να αλλάξει αφού από τότε, στο όνομα της εξάλειψης της τρομοκρατίας, ξεκίνησε η παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου των συνειδήσεων των μαζών (έτσι βλέπουν τους πολίτες). Δεν πάω στις κάρτες του παιχνιδιού των Ιλουμινάτι ή στα αμέτρητα χολιγουντιανά θεάματα, στα οποία φαίνεται η καταστροφή των δίδυμων πύργων από την αρχή της δεκαετίας του 1980. Ακόμη κι αν πάρουμε την πολιτική θεωρία της συνωμοσίας (γεγονός που αποδεικνύει το αντίθετο, μιας και όταν ο πολιτικός αναφέρει αυτή τη λέξη συμβαίνει ακριβώς ό,τι αναφέρει το συνωμοσιολογικό σενάριο), είναι αρκετά πλέον τα ντοκιμαντέρ τα οποία πιστοποιούν ότι η τραγωδία ήταν στημένη.

Περιμένω όσο ποτέ με αγωνία να καθίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου μια μέρα μπροστά στην τηλεόραση να θαυμάσω τους ηρωισμούς των προγόνων μου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 με ταινίες, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα. Ελπίζω να μην είναι κι αυτός ευσεβής πόθος. Για ελληνική τηλεόραση δεν μιλάμε άλλωστε; Εδώ υπήρξαν 3-4 αφιερώματα για την 11η Σεπτεμβρίου. Μας ζάλισαν μια ολόκληρη μέρα με το γάμο του Γουίλιαμ. Παντρεύονταν ο δοντάς πρίγκιπας και τα πουρά ζούσαν το παιδικό τους παραμυθένιο απωθημένο, αναλύοντας το έθιμο των καπέλων στον πριγκιπικό γάμο. Θέλω να ξαναδώ την ΕΡΤ να ανοίγει το σήμα της με τον εθνικό ύμνο και την γαλανόλευκη να κυματίζει. Γιατί αν συνεχίσει να μας λέει στο κεντρικό της δελτίο για την κυτταρίτιδα των μοντέλων, χρειάζεται και γι’ αυτή στάση πληρωμών.

Η Ελλάδα που έμαθε να ξεχνά γρήγορα πρέπει να σκεφτεί και να αντιληφθεί αστραπιαία. Δεν υπάρχει σθένος και ηθικό για πόλεμο γιατί έχει εγκλωβιστεί στον τρόμο που πασάρεται απ’ τους καλοπληρωμένους από το σύστημα παπαγάλους. Η κατά κόρον μνημονιακή και καθεστωτική αντίληψη είναι ότι θα πεινάσουμε και θα καταστραφούμε με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Με την έξοδο από την Ε.Ε. Αυτό λένε και σταματάνε χωρίς επιχειρήματα. Κι ο κόσμος αυτομάτως, σαν λοβοτομημένος σκιάζεται. Φαντάζεστε απ’ το ραδιόφωνο των Αθηνών σήμερα να ακούγονταν τα ίδια πράγματα; Στην τηλεόραση θα ακούγαμε «έλα μωρέ, που να πολεμήσετε τώρα, έχει τανκς έξω»! Γιατί; Γιατί σήμερα ακούει ότι τον κλέβουν γιατί είναι αναγκαίο για την πατρίδα και κάααθεται… Μιλάμε για την μεγαλύτερη ληστρική συμμορία που στήθηκε απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος γαλουχήθηκε τα τελευταία χρόνια να αλλοιώνει τα εθνικά του χαρακτηριστικά.

Το έργο αυτό της αλλοίωσης το έπαιξε με μεγάλη επιτυχία –κατά κόρον- το ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο πατριώτης που είχε όλη την καταστροφή σχεδιασμένη πριν ακόμη βγει πρωθυπουργός, κατάργησε νευραλγικού ρόλου υπουργεία, έχει εξαλείψει το «εθνικό» απ’ όπου υπήρχε και τον κράτησε μόνο για το κόμμα του. Εθνικό και πατριωτικό είναι μόνο το κομματικό και μάλιστα το δικό του. Και πόσο φασιστικό να δεις… Οι γονείς ακούνε ότι τα παιδιά τους δεν χρειάζεται να έχουν βιβλία στο σχολείο, κάτι που παρουσιάζεται από τους γραβατάκηδες των παραθύρων ως καινοτομία. Μετά τον πατριωτισμό ίσως ο Γιωργάκης να μάς μαθαίνει και την μαγκιά. Γιατί είναι μαγκιά να μάθεις τον Έλληνα να μην ανοίξει βιβλίο. Μπορεί στα ιστορικά ελληνικά βιβλία να διαβάσει πράματα και θάματα. Σημεία και τέρατα. Μπορεί το Ελληνόπουλο να δει ότι ο Κολοκοτρώνης το ξεκαθάρισε: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»!

Σαν να το ‘ξερε ο Στρατηγός… Από τότε φλόμωσε στους σκύφτες η Ελλάδα! Πνίγηκε ο λαός στο αίμα να διώξει τον τούρκικο ζυγό για να πάμε στον «φιλελληνικό». Από τότε ήμασταν με τους εκάστοτε σωτήρες των δανείων. Από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους τότε ξεκίνησαν τα ρουσφέτια, οι… γερμένες φρεγάτες, οι τρόικες και το φάγωμα των δανείων. Ένας Τρικούπης κάτι πήγε να κάνει, αλλά κι αυτός στα δάνεια οδηγήθηκε. Φάγανε, φάγανε, φάγανε, ακόμη και το δάνειο για τους πρόσφυγες του 1922, αλλά καταντήσαμε στο «θα σας εξαφανίσομεν» του Μαυρογυαλούρου. «Αυτό το σάπιο με τα σκουλήκια» εκεί μας κατάντησε. Και το σάπιο με τα σκουλήκια έχει το θράσος να επικαλείται λύσεις!

Αν λοιπόν η ιστορία, η οποία επαναλαμβάνεται, χωρίζεται σε ξεχωριστά κομμάτια περιόδων, η σημερινή είναι η κορύφωση αυτού που δημιουργούνταν σταδιακά εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βγήκε το 1981 έχοντας 10.000 κομματικά στελέχη έτοιμα για βόλεμα τότε. Σιγά σιγά με τον Μητσοτάκη μπήκαν στη ζωή μας οι αποκρατικοποιήσεις στο δημόσιο, στο οποίο δεν έπαψε ποτέ το βόλεμα των «δικών μας παιδιών», ασχέτως δυνατοτήτων και προσόντων. Τότε τα καθεστωτικά ΜΜΕ τις επαινούσαν τις προσλήψεις. Δεν διόγκωναν το τέρας του κράτους. Τώρα φταίει το δημόσιο. Έπειτα με τον Σημίτη η Γερμανία πήρε τα κλειδιά. Ο γιος Χριστοφοράκος, βαδίζοντας στα δωσιλογικά χνάρια του μπαμπά, μίζωσε και φακέλωσε το σύμπαν. Ο Καραμανλής πέρασε και έμεινε για το ότι συνέχισε τα ίδια και αυτό που έκανε ήταν το τίποτα, και φτάνουμε στα σημερινά.

Ο ήρωας συνομιλεί με τον τσαχπινογαργαλιάρη αντικαγκελάριο. Δείτε το παιδί στάση.
Λες και μιλάει με την Τατιάνα…

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε ανάμεσα στους πεφωτισμένους σωτήρες! Αναπνέουμε τον ίδιο αέρα με τον ήρωα με το κολάν. Έχουμε την τιμή να μας κυβερνά ο άρχοντας του αλάθητου, ο μοναδικός που κατέχει την αλήθεια. Αυτός που δεν πάει σε εκλογές γιατί φοβάται μην αλλάξει πολιτική η επόμενη κυβέρνηση! Ο φασισμός δεν σταματάει εκεί… Χωρίς λαϊκή εντολή ακούμε και διαβάζουμε ότι θέλει να κάνει μέχρι αναδιανομή της εξουσίας. Αυτά θεωρούνται δημοκρατικά σήμερα. Απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ η ίδια κασέτα απ’ όλους. Πολιτικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες, βιομήχανους… Έχει καταστραφεί η κοινωνία και συζητούν για το πως ΘΑ σώσουν τις τράπεζες. Όχι ΑΝ θα τις σώσουν. Δεν είπε κανείς μέχρι τώρα να πονέσει μια τράπεζα, ΜΙΑ, αρκεί να σωθούν 100 συνάνθρωποί μας από την αυτοκτονία. Να χαθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά το τραπεζικό σύστημα είναι το μείζον ζήτημα. Οι άνθρωποι; Παράπλευρες απώλειες του πειράματος…

Κυβερνάνε άτομα που υπόσχονται αίμα στους πολίτες! Στυγνοί λέμε… Αίμα προσφέρει απλόχερα ο Παπουτσής, υπουργός Προστασίας της Τρόικας. Ένας υπουργός που του ευχήθηκαν στα γενέθλιά του να τα εκατοστίσει και μπερδεύτηκε στο μέτρημα. 82 (Σάμινα) + 3 (Marfin) + 1 (ΠΑΜΕ) = 86… Έχει άλλους 14 λογαριάζει!

Ο υφυπουργός του Όθωνας έφαγε αυγό και δεν είχε το θάρρος να στηρίξει τη δίωξή του απέναντι στην 33χρονη με την παρουσία του στο δικαστήριο. Μα γιατί τόσο μίσος για ένα αυγό; …Ήξερε την κότα;

Άλλος που μπερδεύτηκε είναι ο Σκανδαλίδης. Να πέσουν οι τιμές των προϊόντων (που δεν έλεγξε με το καλό μας ευρώ ο Σημίτης) φωνάζει ο λαός κι έπεσαν φέτος από πέρσι οι τιμές σε βαμβάκι και ελιά από τον παραγωγό στον έμπορο. Υπουργάρα μου ακόμη περιμένεις τους επιτρόπους να παραιτηθείς; Πρωθυπουργό Ράιχενμπαχ έχουμε!

Η Άννα ως υπουργός Φωτοτυπίας! Από το «think tank» της λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη διάλυση της παιδείας. Δείτε…

Ο ασυγκράτητος Ραγκούσης που θα απελευθερώσει τα πάντα από τα χέρια των μικρών και θα τα δώσει στους μεγάλους καρχαρίες. Ο δήμαρχος που έγινε κλητήρας της τρόικας!

Καλά ο Λοβέρδος είναι ξεχωριστή περίπτωση. Τον έχετε δει να μιλάει στην τηλεόραση με κλειστή την ένταση, να μιλάνε τα μάτια; Θα σηκωθεί η τρίχα σας! Μίλησε στον Παπαχελά και έκανε λόγο για Εκτροπή (με κεφαλαίο) όταν γίνεται προσπάθεια ανατροπής του πρωθυπουργού. Θες κεφαλαία, ε; ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!! Να σας θυμίσω τι έλεγε στη Λαμία τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, στην κεντρική ομιλία του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχω συναντήσει στις περιοδείες μου στη Β’ Αθηνών κανέναν υποψήφιο της ΝΔ. Μόνο σε εκκλησίες τους συναντάς και σε καμιά λιτανεία γιατί φοβούνται τον κόσμο. Ντρέπονται τους ανθρώπους, φοβούνται και δεν εμφανίζονται γιατί δεν έχουν τι να τους πουν». Εσείς σήμερα κυκλοφορείτε αγαπητέ Ανδρέα; Τότε είπες ότι οι Λαμιώτες σε προειδοποιούσαν κουνώντας το δάχτυλο κι ότι «μήνυμα ελήφθη». Επειδή σε περιμένουμε ακόμη από τον τότε Δεκέμβριο για απολογισμό, μην έρθεις. Το δάχτυλο είναι ακόμη όρθιο και δεν προειδοποιεί…

Και τον Χρυσοχοΐδη περιμένουμε να ξανάρθει στη Λαμία να μας πει τι θα κάνουμε με την ανάπτυξη. Έχουμε 25% ανεργία στην Περιφέρεια Στερεάς και δεν ξέρουμε που να τη βάλουμε τόση ανάπτυξη…

Άλλη ξεχωριστή περίπτωση ο Βενιζέλος. Ο Βαγγέλας του νόμου της ατιμωρησίας του πολιτικού συστήματος. Ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών. Είδε ότι ο Γιωργάκης δεν μπορεί και βγήκε μπροστά να κάνει αυτός τη δουλειά. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η τρόικα ξέρει ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά» άλλωστε. Σκαμπάζει λέτε από οικονομικά; Γι’ αυτό κοιτάει πως θα προφυλάξει νομικά όσους συμμετέχουν στο Ταμείο ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού; Μιλάμε για τον άνθρωπο που ακούει τη φωνή του ανέργου και βάφτισε το χαράτσι στα ακίνητα «ασφάλιστρο κινδύνου»! Ο μεγαλύτερος αιμοδιψής υπουργός Οικονομικών έβερ! Μόνο με Τούρκο συγκρίνεται, στους κεφαλικούς φόρους… Ο άνθρωπος που ευχαριστεί το Θεό γιατί υπάρχει η τρόικα και θέλει να παραδώσει τη χώρα ακέραιη οικονομικά και όχι εδαφικά. Παρουσιάζει σαν ευκαιρία ζωής τις σχέσεις μαθητείας των 550 ευρώ! Γιατί όχι; Άλλωστε «το ότι πτωχαίνουν οι Έλληνες δεν είναι ταυτόσημο με την πτώχευση της χώρας»

Ευνοϊκά επιτόκια για την πληρωμή των φόρων μέσω τραπεζικών προγραμμάτων! Έλεος ρε, έλεος!!!

Εκ των αγαπημένων είναι και ο Καστανίδης. Έφαγε τα γιαουρτάκια του τα φρέσκα στο σινεμά και πήρε παραμάζωμα τα κανάλια να μιλήσει για ηθική. Ποιος; Ο ηθικός που του πήρε 15 χρόνια να πει στον ελληνικό λαό ότι ο Σημίτης είναι υπεύθυνος για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που άφησε ανεξέλεγκτη την διαπλοκή. Ο ηθικός των κάγκελων! Δείτε…

Συνεχίζουμε… Μαγκριώτης, υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων… Όλα αυτά μαζί. Υφυπουργός σε ένα υπουργείο που στην Πελασγία φυλάει το περιπολικό τα διόδια του Μπόμπολα και τα σπίτια στην Ανατολική Φθιώτιδα ανοίγουν πιο πολύ κι από κονσέρβα! Δείτε κι αυτόν τι ωραία και σοσιαλιστικά τα έλεγε για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης…

Ο Μόσιαλος θέλει να κλείσει τα δημόσια κανάλια και σταθμούς, ειδικά αυτούς με πολιτιστικές εκπομπές, κι έσκασε 15 ψωροεκατομμύρια για τρία χρόνια Τσάμπιονς Λιγκ. Χούντα χωρίς ποδόσφαιρο άλλωστε δεν γίνεται…


Μιλάνε και πλέον κανείς δεν τους πιστεύει. Ό,τι λένε πως δεν θα γίνει, γίνεται… Έχουν καταντήσει πιο γραφικοί κι απ’ τα νησάκια που έχουν για φόντο. Δείτε το «ράφτη» τι έλεγε για την αναδιάρθρωση που έρχεται την Τετάρτη…

Πάμε και στους βουλευτές που τους στηρίζουν… Αυτοί έκαναν την… ανατροπή και πλέον μιλάνε στα καθεστωτικά Μέσα. Βγάζουν και δηλώσεις μεταμέλειας, όλα καλά πλέον. Ξεχνάνε, ενώ τα ψήφισαν όλα! Ανάμεσά τους κυκλοφορεί βουλευτίνα, η οποία ψηφίζει και τα μέτρα σωτηρίας και η οποία έχει σύζυγο φοροφυγά τραγουδιστή. Στα κόκκινα χαλιά του κοινοβουλίου πατάει και βουλευτής που ακούγεται ότι ο πεθερός του είναι πρώτος στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες. Αρχηγέ, μη ζητάς να καταργηθεί ο σταυρός απ’ τη σημαία, κράτα και κάτι να προσεύχεσαι… Και γενικώς προσευχηθείτε όλοι μαζί γιατί όταν σταλούν τα χαράτσια στους Έλληνες που φτωχοποιήσατε με την ψήφο σας, θα καταλάβετε τι εστί τσουνάμι… Φτάνει, δεν αντέχεται άλλη σωτηρία!

Πέντε λεπτά μετά το «όχι» της Κατσέλη ήρθε η διαγραφή… Αυτό θα πει άμεση δημοκρατία!

Προεκλογικά «πρώτα ο πολίτης»… Μετεκλογικά «πρώτα οι τραπεζίτες» και η πληρωμή των τόκων!

Για τον Γιωργάκη έχω γράψει αρκετά. Πολύ το άγχος και άσπρισε ο καημένος… Ο Γιώργος του ενός εργαζομένου ανά οικογένεια. Άλλωστε γιατί να δουλεύεις για 600 ευρώ, όταν άνεργος μπορείς να πάρεις 500; Έτσι θα συνηθίσεις και στα 400 του μισθού στο μέλλον… Σειρά έχει ένα καλό βίντεο για να μην ξεχνάμε…

Επειδή πολλά ηρωικά και πατριωτικά ακούμε, ας θυμηθούμε και τι έγινε με έναν άλλο Γιώργο, διορισμένο κι αυτόν από κατοχή, τον Τσολάκογλου. Έγραψε κι απομνημονεύματα να έχουμε να τον θυμόμαστε…  «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος: Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν», αναφέρει για την προδοσία του. 

Τι πατριωτάρα κι αυτή! Με άλλους δύο, τους Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο και Ιωάννη Ράλλη, παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων, το οποίο περιλάμβανε κατηγορίες όπως εθνική αναξιότητα (προδοσία), διευκόλυνση του έργου του εχθρού και προπαγάνδα υπέρ του εχθρού. Σήμερα στοιχειοθετούνται άνετα και οι τρεις κατηγορίες. Και στην προπαγάνδα ειδικά που να βρεις κλουβιά για παπαγάλους;

Βέβαια ο κόσμος πρέπει να ξεχνάει κι άλλα πράγματα. Π.χ. ότι η ΝΔ δηλώνει «που την εμποδίσαμε την κυβέρνηση». Ακριβώς… Και το μεσοπρόθεσμο στηρίξατε, έτσι δεν είναι; Δεσμευτήκατε ότι το χρέος δεν θα αναγνωριστεί; Δεσμευτήκατε ότι θα κάτσετε στο σκαμνί το Γιωργάκη γι’ αυτά που κάνει; 

Ή μήπως είστε κάμποσα στελέχη φακελωμένα στα τεφτέρια του Χριστοφοράκου και θα ακολουθήσετε την ίδια τακτική; Τι πάει να πει «θυσίες, αλλά με αποτέλεσμα»; Θυσίες για ποιον ρε τεχνοκράτες, για το λαό προς όφελος πάλι των τραπεζών; Στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τι δουλειά έχετε; Κανονικά θα έπρεπε πρώτοι να έχετε προβεί σε μηνύσεις για εσχάτη προδοσία για το ξεπούλημα. Αλλά πως; Αφού το στηρίζετε… Εδώ βγαίνει ο Καμμένος και αποκαλύπτει όργια και αναρωτιόμαστε αν θα τον διαγράψετε επειδή δεν το βουλώνει! Αλήθεια τα όσα έλεγε η Μπενάκη του κόμματός σας στον πρόεδρο μπιμπελό μήπως αποδεικνύουν ότι όλα όσα γίνονται ήταν προσχεδιασμένα;
 

Ο Καρατζαφέρης πιστεύει αλήθεια ότι θα στείλει κόσμο στο Γουδή; Γιατί, για ξενάγηση; Εσύ δηλαδή που ψήφισες το μνημόνιο και έφερες την τρόικα που κατηγορείς νομίζεις ότι θα τραβάς φωτογραφίες;

Δόλιος ο ρόλος των κομμάτων! Στην κρισιμότερη στιγμή του έθνους μπήκαν όλοι στο μίξερ της διχόνοιας. Ο ένας κατηγορεί τον άλλο. Έλα όμως που ο Έλληνας ενώθηκε μέχρι και στα γήπεδα! Κοινά συνθήματα όλων των αντίπαλων –ποδοσφαιρικά- φιλάθλων στα γήπεδα! Απίστευτο; Ελληνικό!!!


Που είναι η νεολαία κι οι φοιτητές σήμερα που πάντα ξεκινούσαν τις επαναστάσεις; Δεν έβαλαν ακόμη τέλος στις δηλητηριώδεις παρατάξεις των κομμάτων; Δέκα κόμματα έπρεπε να έχουν ξεπεταχτεί με νέους επιστήμονες και απλά παιδιά, με λύσεις, με προτάσεις και οράματα να τους εμπιστευθεί ο κόσμος. Αυτή θα είναι αλλαγή!

Επειδή λοιπόν θέλω να κλείσω όπως ξεκίνησα ένα είναι το μήνυμα: ΕΝΟΤΗΤΑ! Κανείς ενάντια σε άλλη κοινωνική τάξη. Καμία απεργία δεν πρέπει να λέγεται ότι ταλαιπωρεί. Μακριά από το στόμα εργαζόμενου τα όσα παπαγαλίζουν οι πληρωμένοι κι ο Πάγκαλος που δεν κουνάει πλέον χωρίς ροδάκια. Δεν χάνονται κεκτημένα και μεροκάματα, χάνονται ζωές. Σε μια εποχή (νέα) όπου ιδεολογία είναι το χρήμα, οι τοκογλύφοι για να πετύχουν το σκοπό τους έπραξαν αυτό που ομολογούσαν. Χτύπησαν τον Έλληνα στη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και την ιστορία. Σε μεγάλο ποσοστό το κατάφεραν. Επειδή τη Δευτέρα το πρωί η κόρη μου έμαθε στο νηπιαγωγείο τι εστί ελληνική σημαία, ας θυμηθούμε λίγο και οι μεγαλύτεροι την έννοιά της και ας ενωθούμε κάτω απ’ αυτή. Πρόκειται για σύμβολο εθνικό, όχι εθνικιστικό. Δεν είναι ντροπή να την κουβαλάς, αλλά τιμή να μάχεσαι γι’ αυτή. Εκεί μας κατάντησαν οι εκσυγχρονιστές και παντός τύπου προοδευτικοί αναλυτές, να εξηγούμαστε ότι δεν είμαστε φασίστες, ακροδεξιοί ή ό,τι άλλη εξήγηση δίνεται όταν μιλάς για το αυτονόητο, για την Ελλάδα και τη σημαία της. Στις εννιά γαλανόλευκες ρίγες της υπάρχει το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος». Σήμερα λοιπόν χρειάζεται ενότητα για τον κοινό σκοπό: Θα πεθάνουμε υποδουλωμένοι και ταπεινωμένοι ή θα δώσουμε τη μάχη για την ελευθερία των παιδιών μας, όπως οι πρόγονοί μας;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top