Select Menu


Εκκολαπτόμενο δικτάτορα χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Έρντογαν, ο πρόεδρος του Μεσανατολικού Φόρουμ, Ντάνιελ Πάιπς, μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης δεξαμενής σκέψης "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ".

Ηγετικό ρόλο επιδιώκει να αποκτήσει ο Έρντογαν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αντ΄αυτού, φαίνεται να οδεύει στ΄αχνάρια των ανατραπέντων Καντάφι, και Άσαντ... Έρντογαν όπως λέμε, εν δυνάμει δικτάτορας!

"Αν ο Έρντογαν δεν διατηρήσει τη λαϊκή υποστήριξη που έχει εδώ και 3 εκλογικές αναμετρήσεις, πιστεύω ότι θα μείνει στην εξουσία έτσι κι αλλιώς. Ό,τι και αν χρειαστεί να κάνει. Οπόταν, ναι, είναι ένας πιθανός επόμενος δικτάτορας", είπε ο έγκριτος πολιτικός αναλυτής, προσθέτοντας ότι οι εκλογές του περασμένου Ιούνη στην Τουρκία, πολύ πιθανόν να ήταν και οι τελευταίες ελεύθερες εκλογές.

Σε μια συνέντευξη αποκλειστικά στην κάμερα του Σίγμα, ο Δρ.Πάϊπς, ανέπτυξε τις εκτιμήσεις του για τη μετ-Ατατούρκ εποχή που εγκαινίασε ο Έρντογαν, τις σχέσεις της Τουρκίας, με τη διεθνή κοινότητα, και δη τις ΗΠΑ και την Κύπρο, αλλά και το μέλλον του νησιού μας, σε σχέση με τον εντοπισμό ή όχι υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ μας.

"Είναι μια νέα εποχή για την Κύπρο. Δε νομίζω όμως ότι το φυσικό αέριο είναι το κλειδί. Κατ΄ακρίβειαν, είναι επικίνδυνο, γιατί τόσος πλούτος, δημιουργεί εντάσεις και κινδύνους που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί για να να υπάρξει θετική προοπτική και έκβαση".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top