Select Menu


Εκτός εργασίας και σε καθεστώς εφεδρείας οδηγούνται συνολικά 30.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα και ενέκρινε επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Οσον αφορά στη μείωση στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, αποφασίστηκε να οδηγηθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας περίπου 20.000 υπάλληλοι που χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Κατά την κυβέρνηση οι 20.000 "έφεδροι" θα πάρουν την πλήρη σύνταξη και δεν πρόκειται να χάσουν κανένα δικαίωμά τους. Επίσης, καταργείται ένας αριθμός οργανισμών από τους οποίους θα προκύψουν άλλοι περίπου 1.000 "έφεδροι", ενώ μέχρι και 7.000 υπάλληλοι αναμένεται να απολυθούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Στο 6,8% προβλέπεται το έλλειμμα για το 2012, ποσοστό που κατά την κυβέρνηση επιτρέπει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος που αντιστοιχεί στο 1,5% του ΑΕΠ (ή 3,2 δισ. ευρώ). Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που μετά την έγκρισή του σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατατίθεται αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για το τρέχον έτος το έλλειμμα προσδιορίζεται στο 8,5% και για την επίτευξη του στόχου η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους... πολίτες. Ο εν λόγω στόχος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να επιτευχθεί "εφόσον υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και των ίδιων των πολιτών, από την στάση των οποίων εξαρτάται το δημοσιονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό μέλλον της χώρας". Το προσχέδιο λαμβάνει υπόψιν του όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση (και) τις τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβανόμενης της εξίσωσης του φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2012.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top