Select Menu


Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA επιστρέφει στη σελήνη 40 ολόκληρα χρόνια αφότου ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι.

Αυτή τη φορά, η αποστολή της διαστημικής υπηρεσίας είναι να μετρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τη σεληνιακή βαρύτητα, στέλνοντας δύο ρομπότ τα οποία θα κάνουν τους υπολογισμούς, ενώ θα κυνηγούν το ένα το άλλο σε κύκλους.

Οι επιστήμονες, με αυτή την αποστολή, ελπίζουν να καταλάβουν τι βρίσκεται κάτω από τη σεληνιακή επιφάνεια, μέχρι τον πυρήνα. Επίσης αυτοί οι ανιχνευτές θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν καλύτερα σημεία προσεδάφισης για μελλοντικές εξερευνήσεις, είτε από ανθρώπους είτε από μηχανές.

Το ταξίδι των δύο δίδυμων ρομπότ, του Grail-A και του Grail-B, θα διαρκέσει 3-4 μήνες, ενώ το συνολικό κόστος της αποστολής αγγίζει τα 496 εκατ. δολάρια.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top