Select Menu


Θησαυρίζουν σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων φορολογουμένων: Η Ελλάδα μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος της αλλά τα ομόλογά της, προσελκύουν ξαφνικά το ενδιαφέρον των hedge funds, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πολλοί στρέφουν πλέον το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στο νέο «καυτό» αλλά επικίνδυνο trade της εποχής, στην αγορά ελληνικών ομολόγων τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι traders, αλλάζουν χέρια στην τιμή των 36 σεντς για κάθε ευρώ ονομαστική αξίας.

Ωστόσο, τι είναι καλό για τα hedge funds δεν είναι απαραίτητα καλό και για την Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι New York Times, προσθέτοντας πως η εν λόγω συμφωνία μπορεί να είναι πολύ καλύτερη για τα πιστωτικά ιδρύματα παρά για τους φορολογούμενους.

«Όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι ένα πολύ καλό deal για τις τράπεζες. Δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα», σημειώνει ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος και πρώην εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Otmar Issing.

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times επικαλούμενοι δηλώσεις προσώπου με άμεση γνώση στην υπόθεση, σχεδόν το 30% των επενδυτών που αναμένεται να λάβουν μέρος στην ανταλλαγή ομολόγων, αγόρασαν τα ομόλογά τους μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Δεν είναι αρχικοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων - κυρίως οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες – αλλά κερδοσκοπικοί επενδυτές που αναζητούν κέρδη μέσα από την τεράστια πτώση της αξίας των ελληνικών ομολόγων, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top