Select Menu


Πριν λίγο καιρό άκουσα από ένα παιδάκι που πήγαινε στο Νηπιαγωγείο να με διορθώνει γιατί πρόφερα κάποια γράμματα του Αλφάβητου όπως θεωρούσα ότι πρέπει να προφέρονται και για να ακριβολογώ όπως είχα διδαχθεί. Το Α, Άλφα, το Β, Βήτα το Γ, Γάμα και ούτω καθ’ εξείς.

Όμως αυτή η προφορά δεν είναι πλέον η αναγνώσιμη, με διόρθωσε ο μικρούλης και με ύφος μου τόνισε: δεν είναι βήτα, είναι βου, δεν είναι γάμα, είναι γου. Επιβεβαιώνοντας  το παιδί της η μητέρα του μου είπε ότι πλέον στο σχολείο έτσι διδάσκεται το αλφάβητο.

Σε τι ενοχλούσε η προφορά του Άλφα και του Βήτα ώστε να κάνουν τους μαθητές να βρυχώνται;

Γνώριζα ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται, έτσι από τα σπήλαια και τις άναρθρες κραυγές έφτασε στην αρμονία του λόγου που είναι κατά κύριο λόγο η εκφώνηση των φωνηέντων. Πώς γίνεται εμείς να ξαναγυρίσουμε στη πρωτόγονη έκφραση, δεν το χωρά ο νους μου!

Τέτοια καταστροφή η γλώσσα μας δεν έχει δεχθεί από τους χειρότερους πολέμιούς της. Να όμως που βρίσκουν συνεργάτες τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας!

Τι   τους έφταιξαν τα έρμα τα κολυβογράμματα του Μακρυγιάννη και τα ιερά συνθήματα  κατά τον Σεφέρη, μόνον ο διεστραμμένος νους  των μπορεί να μας απαντήσει.

Άραγε οι εκπαιδευτικοί τι στάση έχουν  κρατήσει; Μπορούν, τους πάει η νόησή τους να διδάξουν άναρθρα πράγματα;

Όταν τα διαστημόπλοια επανδρωμένα ή μη στέλνονται στα πέρατα του Σύμπαντος, έχοντας ονόματα παρμένα από τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου όπως ΑΛΦΑ, ΔΕΛΤΑ, ΩΜΕΓΑ κ.ά., διότι αυτή η γλώσσα δεν είναι μόνο εθνική, δεν είναι μόνον οικουμενική, αλλά είναι συμπαντική, στην πατρίδα της την  καταστρέφουν γιατί κάποιοι δεν αντέχουν την ομορφιά και την αρμονία της!

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση ή μάλλον η λογική μου αρνείται οποιαδήποτε ερμηνεία για την επιβολή του βελάσματος και του μουγκανίσματος.

Ξαναλέω, σε όλον τον κόσμο διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα, εκτός της πατρίδος της, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί τα κύτταρα του εγκεφάλου ο οποίος λειτουργεί καλύτερα, ταχύτερα.

Λέτε ο Μπιλ Γκέιτς  της ΜΑΪΚΡΟΣΟΦΤ να μην είχε τι να κάνει και δημιούργησε πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα;

Κυρίες και κύριοι του Υπουργείου Παιδείας, μην μας μαθαίνετε την μητρική μας γλώσσα. Θα βρούμε τρόπο εμείς και θα την μάθουμε!

Τιμωρήστε τα παιδιά μας με την εφαρμογή του εκπαιδευτικού σας συστήματος, εμείς θα τους μαθαίνουμε την Μυθολογία μας και τους Ήρωες μας για να χαίρονται και να αποκτούν πρότυπα.

Αλλά δεν σας επιτρέπουμε να μας αναγκάσετε να μιλήσουμε την δική σας   μητρική γλώσσα κύριοι εντεταλμένοι του Υπουργείου Παιδείας που είναι τα βελάσματα και τα μουγκανίσματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προφέρουμε το Α, Άλφα, το Β, Βήτα κ. ο. κ., γιατί  αυτόν τον τόπο με τις κοιτίδες του όπως είναι  η γραφή, η ανάγνωση, η παίδευση έρχονται από πολύ μακριά και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν μακρύτερα, ενώ τίποτε και κανένας δεν επιτρέπεται να τις  αλλοτριώσει στους αιώνες των αιώνων!

Καλή σχολική χρονιά!!

Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top