Select Menu


Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε κατάσταση πολιορκίας το Σάββατο, όπου οι αστυνομικοί άρχισαν να απαντούν με χημικά, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν από τις έξι και μισή μέχρια αργά το βράδυ με τους οδηγούς ταξί στην πύλη της ΧΑΝΘ.

Πάνω από 8.000 (!) ταξιτζήδες έριξαν τα κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία στη ΔΕΘ, άρχισαν να πετούν πλαστικά μπουκάλια, αβγά, ντομάτες και να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.  Εκτός, όμως από τα χημικά που έπεσαν βροχή, ΜΑΤ και ταξιτζήδες ξεκίνησαν έναν απίστευτο πετροπόλεμο, ξηλώνοντας τα πάντα γύρω από τη ΔΕΘ ακόμη και δέντρα. Στην ομάδα των ταξιτζίδων αργότερα παρεισφρύσαν και αναρχικοί που άρχισαν να πετούν ό,τι βρουν μπροστά τους στα ΜΑΤ και να καίνε κάδους σκουπιδιών.


Είναι χαρακτηριστικό πως η έκταση της συγκέντρωσης των οδηγών ταξί και των 2.000 οπαδών του Ηρακλή ήταν τέτοια που προκάλεσε ασφυχτικό μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους της συμπρωτεύουσας που οδηγούσαν στη ΔΕΘ με αποτέλεσμα οι άλλες συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, των εργατικών συνομοσπονδιών και των Αγανακτισμένων δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Βελλίδειο, όπου πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι αστυνομικοί μέχρι αργά το βράδυ σταματούσαν νεαρούς για έλεγχο ταυτοτήτων και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Άχρωμος, απολίτικος & απειλητικός προς τους Έλληνες ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ
«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της και σημείωσε ότι στόχος είναι να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμού μας και να κοιτάξουμε το κοινό συμφέρον μας.

«Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία» είπε.

Αναφέρθηκε στη διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους μετά το 2004, που, όπως είπε, οφείλεται στην κακοδιαχείριση, τη σπατάλη, την πελατειακή πολιτική, την καταπάτηση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση «να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίεςμ με διακιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες».

Αναφέθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.

Η συζήτηση για την ανάπτυξη, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι αφηρημένη και προσέθεσε ότι πρώτη προϋπόθεση είναι η δημοσιονομική εξυγίανση και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία χώρα ταυτισμένη με την ποιότητα και ανταγωνιστική και ότι μπορούμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από τα εμπόδια και να πετύχουμε ένα φιλικό επενδυτικό κλίμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι η ελληνική οικονομία ήταν αιχμάλωτη ενός κρατικοδίαιτου και πελατειακού συστήματος» και αναφέρθηκε στα συντεχνικά μικροσυμφέροντα και στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, «ενάντια στα οποία», όπως είπε, «παλεύουμε».

Μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις, που «δεν αποτελούν απλώς ένα τρόπο να μειώσουμε το χρέος μας», αλλά «αποτελούν ένα βασικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και την ενέργεια, κλάδους από τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί, «αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά μας».

Όπως ανακοίνωσε, στον τομέα της ενέργειας, πως η Ελλάδα ξεινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης «και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα».

Επίσης, μίλησε για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό και τα προγράμματα κατά της ανεργίας, όπου όπως είπε θα διατεθούν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία «να χτίσουμε ένα κράτος ευνομίας και δικαιοσύνης», καθώς «η ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται άμεσα και από τη δυνατότητά μας να εφαρμόζουμε τους νόμους».

Αμέσως μετά μίλησε για τη «γάγγραινα» της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι η δημοσιοποίηση του καταλαόγου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου «αποδεικνύει τη βούληση μας» ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη αυτή μέχρι το τέλος.

Όπως ανέφερε, θα ακολουθήσει σύντομα η δημοσιοποίηση ονομάτων μεγαλοοφειλετών φυσικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, θα ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ζήτησε να σεβασθούν τη στήριξη που έχει δώσει το κράτος στο πιστωτικό σύστημα με τη μορφή των εγγυήσεων και υπογράμμισε ότι «απόφαση μου είναι, όποια τράπεζα χρειασθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το κράτος, να τη λάβει μέσα από κοινές μετοχές, ώστε το κέρδος της διάσωσής της να πάει σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα και στον Έλληνα φορολογούμενο».

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι πρέπει «να δουλέψουμε μαζί ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για αλλαγές προς το καλύτερο», καθώς «η καταστροφή δεν είναι, ούτε θα μπορούσε να είναι ευκαιρία για κανέναν».

«Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους να παλέψουμε μαζί», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «εγώ δεν είμαι εδώ για τη θέση ή την εκλογή του. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».

 Πηγή 1 - 2 - 3

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top