Select Menu


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την 76η ΔΕΘ, εν μέσω πρωτοφανούς αστυνόμευσης, με τους Αγανακτισμένους να έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου).

Καθώς πλησιάζει η ώρα για την καθιερωμένη πρωθυπουργική ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης") εντείνονται και τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το χώρο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου, τα οποία είναι πρωτοφανή: είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει ποτέ στη ΔΕΘ, με σχεδόν 6.000 αστυνομικούς να φρουρούν κάθε γωνιά του κέντρου.

Ήδη, έχει στηθεί στην οδό Μ. Ανδρόνικου -από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα για να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας.

Εκτός από τον φράχτη, που το καλοκαίρι είχε χρησιμοποιηθεί στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο «Αίας», η αντλία ρίψης νερού που αποκτήθηκε τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων.

Επίσης, κλούβες και κιγκλιδώματα έχουν στηθεί περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» νωρίτερα οι αστυνομικοί, όπως και τους γύρω χώρους. Όποιος θέλει να προσεγγίσει το Βελλίδειο θα πρέπει, εκτός της πρόσκλησης, να φέρει μαζί του και την αστυνομική του ταυτότητα.

-76η ΔΕΘ 2011-
Ομιλία πρωθυπουργού στα μέτρα των ξένων δανειστών, για πρώτη φορά στα χρονικά 

Στη φετινή ΔΕΘ οι Έλληνες πολίτες θα ακούσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Έκθεσης έναν πρωθυπουργό να απευθύνεται κυρίως στους ξένους δανειστές  μας προσπαθώντας εναγωνίως να τους καθησυχάσει ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου, παρά στους ίδιους τους συμπατριώτες του με εξαγγελίες και υποσχέσεις για κοινωνικές παροχές.

Η σκληρή γραμμή της Τρόικας, που πιέζει τώρα για νέα μέτρα, μείωση των πρωτογενών δαπανών και υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων για να συγκρατηθεί το έλλειμμα στο 7,6%, είναι θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ότι ο Γ.Παπανδρέου θα καλέσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις σε συναίνεση, επισημαίνοντας ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο, γιατί «μόνο έτσι θα υλοποιηθεί και η συμφωνία της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top