Select Menu


Με την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων συνεχίστηκε σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η εκδίκαση της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής, δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης, που βρίσκεται στη Χάγη, εκπροσωπώντας και τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστόμου. Όπως είπε, η παρουσίαση της Ελλάδας στο δικαστήριο ήταν αξιοπρεπής με τους καθηγητές του Διεθνούς Δικαίου, Σ. Περάκη και Α. Μπρεδήμα, να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως έγιναν.

 «Πιστεύω ότι κάτι μπορεί να γίνει, αν και ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση θα πάει καλά, καθώς η ελληνική παρουσία στο δικαστήριο ήταν απρόσμενα καλή και γι αυτό ευχαριστούμε τον κ. Περάκη», τόνισε ο κ. Σφουντούρης.

Κατά την τοποθέτηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης έγινε μία ιστορική αναδρομή στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και στη συνέχεια υποστηρίχθηκαν οι ιταλικές θέσεις σχετικά με την ετεροδικία [Βλέπε άρθρο] και για το ποιος είναι αρμόδιος να αποφασίζει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο έχει βάλει στο κέντρο τον άνθρωπο και όχι μόνο τα κράτη, ενώ αναλύθηκε και ο ρόλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου της Ελλάδας.

Η δίκη ολοκληρώνεται την Παρασκευή και όπως εκτιμάται, η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top