Select Menu


“Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά
και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων.”

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε και το υπουργικό συμβούλιο απεδέχθη, να γίνουν τα μέλη του δωρητές οργάνων. Μετά την πολιτική επιστράτευση των μισθών και συντάξεων και την πολιτική αποστράτευση του συντάγματος, των νόμων και των θεσμών, έχουμε την πολιτική επιστράτευση των οργάνων του σώματός μας, τα οποία μόνο αν τα θωρακίσουμε, υποτίθεται νομικά, θα ακολουθήσουν την μοίρα μας στον τάφο, άλλως αποδεσμεύονται από μας και μεταβάλλονται σε πλουτοπαραγωγικό αγαθό της αγοραίας πατρίδας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες διαγράφεται ελπιδοφόρο μέλλον για εταιρίες ευθανασίας τύπου Παπαδόπουλου και πρόωρος αποδημία πολλών, από τον μάταιο κόσμο μας, για την καλύτερη …σταδιοδρομία των οργάνων τους. Όταν λοιπόν θα μαζικοποιηθούν οι μεταμοσχεύσεις και αποτιμηθούν πλήρως οι αξίες των εσωτερικών σωματικών οργάνων, τότε οι άνθρωποι, σαν τα αυτοκίνητα, θα διαπιστώσουν πόσο πιο πολύτιμοι είναι σαν ανταλλακτικά της βιολογικής ανθρώπινης μηχανής, παρά σαν οντότητες. Κι όταν ο άνθρωπος δει τον άνθρωπο ως χρήμα και μάλιστα χρήμα θαμμένο κάτω από λεπτή στρώση δέρματος, τότε οι πειρασμοί εξόρυξης θ’ αυξηθούν.

Μετά την νομική απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, τι άραγε μας επιφυλάσσει η νομική απώλεια της σωματικής μας κυριαρχίας; Και αν εμπίπτει κάποιος από μας στο σωματότυπο κάποιου πλανητάρχη, πόσο θα σεβασθεί αυτός το δικαίωμα της παρουσίας μας στον κόσμο του, όταν η αποχώρησή μας απ’ αυτόν μπορεί να διαιωνίσει την δική του; Αν δε, όπως ανακαλύψαμε πρόσφατα, τους μισθούς, τις συντάξεις μας και τα προς το ζην, τα χρωστούμε στους ξένους και μόνο στο βαθμό που μας επιτρέπουν αυτοί, δικαιούμεθα να συνεχίσουμε να τρώμε και να υπάρχουμε, κι αν κι η πατρίδα μας το ίδιο υποθηκεύεται αναγκαστικά ως εχέγγυον της αποπληρωμής τους, γιατί να μην υποθηκευτούν και τα σωματικά μας όργανα;

Ήδη ακούστηκε από γερμανικά χείλη πως θα πρέπει να υποθηκευθεί και η περιουσία των Ελλήνων ιδιωτών για την αποπληρωμή του Ελληνικού χρέους. Γιατί άραγε να μην υποθηκευθεί και η βιολογική περιουσία τους; Τρώγοντας εξάλλου έρχεται η όρεξη. Η νεοφιλελεύθερη λογική επιδιώκει να διασπάσει τα έθνη σε μειονότητες και την κοινωνία σε άτομα, γιατί λοιπόν όχι και τα άτομα σε όργανα και τα όργανα σε κύτταρα; Όλα θυσία λοιπόν για την πατρίδα από την μια και τον ανθρωπισμό από την άλλη.

Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων αν χρειάζεστε χρήματα. Το κράτος δεν έχει ταμπού. Όταν πλέον δεν μετράει η προσωπική ελευθερία σας μπροστά στην πατριδοκαπηλική αναγκαιότητα των αγορών, γιατί να μετρήσει η προθανάτια βούληση σας, ἤ η έγγραφη δήλωσή σας πως δεν θέλετε να γίνετε δωρητής μετά θάνατον; Ποιος θα σεβαστεί την παράλογη ιδιοτροπία σας και ποιος θ’ αγωνισθεί γι αυτήν, όταν δεν θα ζείτε σεις ο ενδιαφερόμενος, ἤ άθελά του θυσιαζόμενος;

Κατακαημένη Ιφιγένεια! Σε σένα, η πατρίδα είχε υπερισχύσει του ανθρωπισμού. Σύντομα ο ανθρωπισμός και ο εξανδραποδισμός των αγορών θα αφανίσει όλες τις πατρίδες. Βέβαια οι φύλακες αγρυπνούν. Εκείνοι που δεν προστάτευσαν την πατρίδα μας, θα δώσουν και πάλι πρώτοι το παράδειγμα της έλλειψης αυτοσυντήρησης, βέβαιοι πως οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν από όποια δήλωση, καθώς είναι πολίτες ΑΑΑ Αντιθέτως μάλιστα, μπορεί και να ωφεληθούν από την φιλελευθεροποίηση στην μετακίνηση οργάνων από το σώμα του ενός, στου άλλου, όπως ωφελήθηκαν ήδη τόσοι μεγάλοι και ισχυροί από την μετακίνηση αλλοδαπών εγχρώμων και μουσουλμάνων στην εγχώρια, μα και την πανευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Εμπρός λοιπόν πολίτες των πολλών ταχυτήτων. Δείτε το καλό παράδειγμα των πάλαι ποτέ λαοπρόβλητων τυράννων σας που από λαοπρόβλητοι, έγιναν το κύριο πρόβλημα του λαού. Τι κι αν είστε πτωχοί και κείνοι πλούσιοι. Δείτε πόσο φιλάνθρωποι είναι αυτοί, αν και πλούσιοι, που δεν έχουν κανένα λόγο να πουλήσουν το όργανά τους, μπορούν όμως να αγοράσουν τα δικά σας μισοτιμής. Δεν είναι πράγματι άδικο να πεθαίνει κάποιος πλούσιος και να μη βρίσκει όργανο για μεταμόσχευση, μόνο και μόνο γιατί αυτοί οι πτωχοί και άνεργοι, οι απολυμένοι στα 50 χωρίς περιθώριο ανεύρεσης εργασίας, οι ανάπηροι, οι άστεγοι, οι ορφανοί και απόκληροι επιμένουν να θέλουν να πάρουν μαζί τους τα όργανά τους με το δέρμα τους στον τάφο, προσδοκώντας την 2η παρουσία, ἤ από πίκα και μόνο, για τους πλούσιους που τους άφησαν όλη τους τη ζωή άνεργους και στερημένους;

Βέβαια θα επωφεληθούν και κάποιοι πτωχοί που θ’ ανοίξει γι’ αυτούς λογαριασμός εράνου από κάποια σωματεία σε κάποιες τράπεζες. Μα αυτοί θα είναι το άλλοθι, όπως αυτοί που πιάνουν τον πρώτο αριθμό του λαχείου, για την μεγάλη μάζα των ευνοημένων του άδικου κόσμου μας που θέλουν να κρατηθούν σ’ αυτόν όσο γίνεται περισσότερο, γιατί είναι ευνοημένοι και γιατί έχουν χρήματα να πληρώσουν μοσχεύματα, γιατρούς και χειρουργεία. Ας γίνει δωρεάν η υγεία για όλους, ας κρατικοποιηθούν οι κλινικές και οι πολλών χιλιάδων ευρώ μεγαλοχειρουργοί, ας τερματισθούν τα φακελάκια και ας μας κατάσχουν μετά και τα όργανα. Νωρίτερα όμως, όσο τα πάντα τα ρυθμίζει ο νόμος της αγοράς, κανείς δεν έχει δικαίωμα ν’ απλώσει νομικό χέρι πάνω μας…

Άκουσες κ. Λοβέρδο, κι είσαι και συνταγματολόγος, σαν κάποιους που έγραψαν το σύνταγμα στα παλιά τους υποδήματα, φιλοδοξούν όμως να σταδιοδρομήσουν σαν ανθρωπιστές, άπαξ και πείσθηκαν πως ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται μόνο όργανα και όχι τροφή, παιδεία, εργασία ασφάλεια, αγάπη, ομορφιά και δικαιοσύνη. Σοσιαλισμός λοιπόν σοσιαλιστή μου πρώτα στην ενεργό ζωή και στην οικονομία και μετά στα όργανα. Πολεμείστε πρώτα την βαρβαρότητα των αγορών που αφήσατε να αλωνίζει ελεύθερα στην χώρα και μετά αγωνισθείτε για την παράταση της εκβαρβαρισμένης ζωής μας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top