Select Menu



Στην έκτακτη συνεδρίαση του βρετανικού κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθές, με θέμα τις σοβαρές ταραχές στη χώρα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλέσει τον Στρατό σε περίπτωση που επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια των προηγούμενων ημερών, ώστε η Αστυνομία να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να αντιμετωπίσει τους ταραξίες.
«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βεβαιωθεί ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το αν υπάρχουν κάποιες αποστολές που μπορεί να αναλάβει ο Στρατός ώστε περισσότεροι αστυνομικοί να είναι διαθέσιμοι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Κάμερον, ενώ υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι για τις λεηλασίες και τα επεισόδια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν.

«Η αντεπίθεση έχει πραγματικά ξεκινήσει», είπε προσθέτοντας απευθυνόμενος στους δράστες: «Θα πληρώσετε για ό,τι έχετε κάνει».

Ο Κάμερον διαβεβαίωσε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα παραμείνει στους δρόμους του Λονδίνου η αυξημένη δύναμη των 16.000 αστυνομικών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη δικαιοδοσία στην Αστυνομία να ζητά από υπόπτους για εγκλήματα να αφαιρούν τις μάσκες ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα προσώπου φορούν.

Δεσμεύθηκε εξάλλου ότι θα πατάξει τις «συμμορίες», ενώ υποσχέθηκε ότι οι άνθρωποι που είδαν τα σπίτια ή τα μαγαζιά τους να καταστρέφονται από τα επεισόδια θα λάβουν αποζημίωση, ακόμη κι αν είναι ανασφάλιστοι.

Ο Κάμερον χαρακτήρισε τους ταραχοποιούς εγκληματίες και διέψευσε ότι τα επεισόδια συνδέονται με κοινωνικές εντάσεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες περικοπές.

Δεν πρόκειται «για πολιτική, ούτε για διαδήλωση, αλλά για κλοπή. Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στους δρόμους μας ένα κλίμα φόβου», ισχυρίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο η Βρετανία πρέπει να αποδείξει στους ξένους που παρακολουθούν έκπληκτοι τα γεγονότα, ότι δεν είναι μία χώρα καταστροφής, αλλά μία χώρα που χτίζει.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top