Select Menu


Το κεμαλοναζιστικό απολίθωμα της φωτογραφίας βρίσκεται εντός Ελληνικού εδάφους. Φανταστείτε έναν Γερμανό στο Ισραήλ να πόζαρε μπροστά από την φωτογραφία του Αδόλφου, πόσες ρουκέτες θα είχε φάει…Αλωνίζουν οι Τουρκόφρονοι στην Θράκη, θερίζοντας συνειδήσεις και αλλοιώνοντας τα ιστορικά δρώμενα της περιοχής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της “μητέρας πατρίδας” και του “στρατηγού της τοπικής προπαγάνδας”… με την ελληνική πολιτεία προκλητικά απούσα!

Δημοσιεύουμε σήμερα μετάφραση επιστολής διαμαρτυρίας που έστειλαν κάποιοι μουσουλμάνοι της Θράκης σχετικά με τον πρόξενο της Τουρκίας Μουσταφά Σάρνιτς. Την επιστολή την έστειλαν και σε μειονοτικές εφημερίδες αλλά ποιος τολμά να την δημοσιεύσει… Πάντως αξίζει να πούμε ότι αν λάβουμε υπόψιν ότι σχετικά πρόσφατα παρατάθηκε η θητεία του κ. Σάρνιτς στην Κομοτηνή, προφανώς και η προϊσταμένη του αρχή δεν θεώρησε μεμπτά ή αληθινά αυτά που του καταλογίζουν…»
Πρός:  Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας     
           Υπουργό Εξωτερικών Τουρκικής Δημοκρατίας
           Τομέας Ελλάδας Υπουργείου Εξωτερικών       

Κύριοι αρμόδιοι

Πρώτα από όλα επιθυμούμε το παρόν γραπτό μας να εκληφθεί ως ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥ. Το θέμα είναι ο πρόξενος της TC στην Κομοτηνή κύριος Μουσταφά Σάρνιτς.

Ο πρόξενος μας από τις πρώτες μέρες που ήρθε στην Δυτική Θράκης μας ρίχνει σπόρους διχόνοιας. Χωρίζει τους ανθρώπους σε “δικούς μας” και στους “άλλους”. Αυτή η κατάσταση το τελευταίο διάστημα επιταχύνθηκε και έφτασε σε διαχωρισμούς “οι δικοί μας” και “οι χαφιέδες, συνεργάτες των Ελλήνων“. Όσοι δεν συμφωνούνε με τον κύριο Μουσταφά Σάρνιτς δέχονται αμέσως τη σφραγίδα του “χαφιέ των Ελλήνων“. Παλιά πάνω από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης επικρεμόταν η “Μαύρη λίστα”, και τώρα είναι η “λίστα χαφιέδων” χάρη στον κύριο πρόξενο μας στην Κομοτηνή.

Ο πρόξενος μας στις γενικές βουλευτικές εκλογές του 2009 στήριξε ανοικτά μόνο την υποψηφιότητα του δικηγόρου Ριτβάν Κοτζά Μουμίν, ενώ τις υπόλοιπες υποψηφιότητες όπως του Αχμέτ Χατζηοσμάν, του δικηγόρου Ιλχάν Αχμέτ, του γιατρού Μουσταφά Μουσταφά και των Χουσείν Μαλκότς και Αισέλ Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη προσπάθησε να τις παρουσιάσει ως αντιτιθέμενες στα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Δηλαδή πέραν από τους 5.000 που ψήφισαν τον Κοτζά Μουμίν, οι υπόλοιποι συνολικά 30.000 που ψήφισαν τους άλλους δεν αγαπάνε την Τουρκική Δημοκρατία; Μήπως αυτοί οι άνθρωποι σηκώνουν κεφάλι στην Τουρκική Δημοκρατία; Διότι με βάση τον πρόξενο μας πέραν του υποψηφίου που πρότεινε και αυτών που τον ψήφισαν, οι υπόλοιποι είναι επαναστάτες ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και φέρουν την ιδιότητα του “συνεργάτη των Ελλήνων”. Πολύ κρίμα, μέχρι τώρα δεν πέρασε άλλος πρόξενος από την Κομοτηνή που να προσβάλει τόσο και να “αναλώνει” τους ανθρώπους.

Ο κύριος Μουσταφά Σάρνιτς έχει χάσει τον σεβασμό μέσα στην κοινότητα μας. Το ποιες είναι οι απόψεις της κοινότητας για το άτομο του μπορείτε να το βρείτε με μια ανεξάρτητη έρευνα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ο κύριος Μουσταφά Σάρνιτς βλάπτει και την μειονότητα μας και ακόμη σημαντικότερο ρίχνει σκιές στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας. Αυτό δεν αποδεικνύει και η νότα διαμαρτυρίας που επέδωσε η Ελλάδα στην Τουρκία πριν από 1-2 εβδομάδες; Στόχος μας δεν είναι να προσβάλουμε οποιονδήποτε. Μόνο να εκφράσουμε κάποιες αλήθειες. Πιθανότατα αυτό το γράμμα θα αγνοηθεί και θα πάει στα σκουπίδια. Εμείς όμως αισθανόμαστε ως χρέος μας κάποια πράματα που βιώνουμε στην Δυτική Θράκη, να τα λέμε στην μητέρα-πατρίδα μας.

Υποβάλλουμε τον σεβασμό μας παραμένοντας πάντα πιστοί στην μητέρα πατρίδα και αγαπώντας την καρδιακά.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top