Select Menu


Μια νέα έρευνα αναφέρει ότι η πολύωρη παρακολούθηση της τηλεόρασης κάνει κακό στην υγεία μας, με τον χρόνο που περνάτε μπροστά στην τηλεόραση να είναι αντιστρόφως ανάλογος με την συνολική διάρκεια της ζωής σας.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μετά τα 25 μας χρόνια, για κάθε ώρα που περνάμε βλέποντας τηλεόραση μειώνεται η διάρκεια της ζωής μας κατά 22 λεπτά. Για παράδειγμα,

κάποιος που παρακολουθεί έξι ώρες την ημέρα τηλεόραση, θα ζήσει πέντε χρόνια λιγότερο από κάποιον που παρακολουθεί λιγότερες ώρες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 11.000 εθελοντές άνω των 25 από την Αυστραλία και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα British Journal of Sports Medicine.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ακριβώς ότι η τηλεόραση μας σκοτώνει. Είναι πιο πιθανό ότι η έλλειψη σωματικής άσκησης και οι κακές διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με  τις ώρες που περνάμε στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση, μειώνουν την διάρκεια της ζωής.

Δεν είναι μόνο η τηλεόραση που κάνει κακό στην υγεία, πρόσφατα μια έρευνα αποκάλυψε ότι εάν χρησιμοποιείτε έξι ώρες επί καθημερινής βάσεως τον υπολογιστή, ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται κατά 40%.

Οπότε εάν συνδυάσουμε τον σωστό τρόπο ζωής με την τεχνολογία, δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top