Select Menu


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι δυνατό να εξετάζει κανείς την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.

"Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση", υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

"Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη". προειδοποίησε.

Η ΕΕ θα πρέπει, πάντως, να σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, κατά τον ίδιο.

Η πρότασή του αφορά άμεση επιβολή κυρώσεων σε χώρες που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα περιλαμβάνει διακοπή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

"Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων ... Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί", πρόσθεσε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top