Select Menu


Στην Τουρκία η πολιτική βασανίζεται. Η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρει τρόπο να αντιπαρατεθεί στον Τ. Ερντογάν, μέσα από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι πολίτες τους οδηγεί σε ένα εθνικιστικό παροξυσμό, που πρόσφατα έφτασε στα όρια της παράκρουσης και της… ηλιθιότητας. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ σειρά τουρκικών εντύπων, της αντιπολίτευσης, απέδωσαν τις τελευταίες ημέρες την απόφαση της Ελλάδας να συμπαρασταθεί στην Κύπρο, στην προσπάθειά της να προχωρήσει αποφασιστικά τις έρευνες για υδρογονάθρακες στην «κακή κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εξαιτίας των συλλήψεν των ναυάρχων από την κυβέρνηση». 

Πρόκειται περί προπαγανδιστικής ηλιθιότητας που συχνά χρησιμοποιήθηκε από τους Κεμαλιστές τα τελευταία 40 χρόνια προκειμένου να προκαλούν εντάσεις στο Αιγαίο, στην Κύπρου κι αλλού όταν δεν μπορούσαν να δώσουν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας τους. Τότε επιχειρούσαν να τα μεταφέρουν στους… γείτονες!

Η Ελλάδα, κι αυτό είναι αναμφισβήτητο, θα στηρίζει την Κύπρο σε κάθε βήμα της που θα τη φέρνει πλησιέστερα στην ομάδα των χωρών που απολαμβάνουν τα ωφέλη μιας δυναμικής οικονομίας και μιας πολιτικής σταθερότητας. Δεν απαιτείται γι αυτό η … σύλληψη των τούρκων ναυάρχων.

Στο κλίμα αυτό, Η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο «Ισχυρισμός της ελληνικής εφημερίδας “Έθνος”: Μπορεί να θερμανθούν τα νερά, ο στρατός σε επαγρύπνηση». Οπως γράφει, αναφέρθηκε πως ο ελληνικός στρατός πριν τη έναρξη αναζήτησης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο από την Κυπριακή Δημοκρατία ετέθη σε επαγρύπνηση με τη σκέψη ότι ενδέχεται να «θερμανθούν τα νερά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Η «Σαμπάχ» με τον τίτλο «Συνελήφθησαν οι Ναύαρχοι, ενθαρρύνθηκε η Ελλάδα», γράφει ότι ο αντιναύαρχος Καντίρ Σαγντίντς ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα που υποστηρίζει τους Ελληνοκυπρίους που εξετάζουν τις φυσικές πηγές στη Μεσόγειο, ενθαρρύνθηκε από τις συλλήψεις των στρατιωτικών στην Τουρκία.  Ο Σαγντίντς στην υπεράσπισή του είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ακόμα και η Ελλάδα που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, ενθαρρυμένη από την κατάσταση του στρατού μας και ειδικά των ναυτικών δυνάμεων βρήκε το θάρρος να προβεί σε προειδοποιήσεις σχετικά με τους τομείς ερευνών φυσικών αποθεμάτων στην περιοχή της Κύπρου και να προβεί σε προειδοποιήσεις σε σχέση με τα εθνικά μας δικαιώματα».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Γενί Σαφάκ» με τον τίτλο «Απέδωσε στη “βαριοπούλα” τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο». Η «Πόστα» γράφει για το ίδιο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ο Σαρντίτς είπε: Η σύλληψη των στρατιωτικών ενθάρρυνε την Ελλάδα».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top